SP: Roemer: ‘Kritisch zijn op modellen en nu samenwerken’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

SP: Roemer: ‘Kritisch zijn op modellen en nu samenwerken’

?Progressieve partijen moeten kritischer zijn over de modellen van het CPB en nu werk maken van samenwerking.? Dat stelt SP-lijsttrekker Emile Roemer in een open brief aan Marcel van Dam. De opiniemaker zette in de Volkskrant van afgelopen donderdag vraagtekens bij het rekenwerk van het CPB. Roemer: ?Progressieve partijen zouden zelfstandig de wereld moeten analyseren om alternatieven te kunnen formuleren. En ik hoop dat ze eindelijk stoppen met het lonken naar rechts en de samenwerking zoeken op links.

0

Reacties (3)

#1 Jonas

Grappig dat het neo-liberalisme wordt genoemd. Ik zag Cohen bij Lagerhuis Rutte stevig van katoen geven met deze term.

Waarom is de PvdA, door Rutte terecht gezegd, mede vormgever van het neo-liberalisme onder paars, nu ineens zo gedraaid? Concurreren met SP zeker. Het Pvda zal niet de boel terug draaien, onmogelijk. Juist veel mensen uit de eigen achterban hebben geprofiteerd van verzelfstandiging, privatisering enz van overheidsinstellingen.

  • Volgende discussie
#2 Inje

Zag vorige week bij Nova Roemer reageren op stellingen en berekeningen van ene Jocobs, hoogleraar aan de Erasmus Universiteit. Werkelijk te droevig voor woorden was dat. Roemer beroept zich inhoudelijk helemaal nergens op, maar roept gewoon dat het niet waar is / ik kan dat niet geloven… En die SP ers hingen nog aan z’n lippen ook. Die man moet eerst zelf maar wat economische kennis opdoen voordat hij denkt in staat te zijn het CPB te vervangen

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Jonas

Waarom mag je niet kritiek uiten op planbureau’s? Daar moet je kennis van hebben, leuk, krijg je een econoom tegen over je, die niet met je meepraat. EEn politicus hoeft niet een econoom te zijn, hij /zij moet de juiste advieseurs hebben.

  • Vorige discussie