SP: Particuliere jeugdzorg moet onder toezicht

SP: Particuliere jeugdzorg moet onder toezicht

De particuliere jeugdzorg moeten onder toezicht gesteld worden door een registratieplicht en een kwaliteitstoets in te stellen. SP-Kamerlid Nine Kooiman: ?Het blijkt dat particuliere jeugdzorginstellingen vaak onveilig zijn voor kinderen. Minister Rouvoet moet daarom actie ondernemen en zorgen dat ieder kind goede zorg krijgt.?

 1. 1

  Terecht dat daar kritisch naar wordt gekeken. En zeker moet er een goed functionerende jeugdzorg zijn. Vanochtend op de radio schokkende dingen gehoord: niet naar school, want geld voor benzine op, enz.

  Wat ik me dan afvraag is of deze problemen zich structureel voordoen, en of de SP dit niet vanuit haar achtergrond ook graag doet omdat het private bedrijven zijn.

  Waar ik in ieder geval voorstander van ben is dat er een goede controle moet zijn vanuit de overheid. Bijv. met certificaten, sanctioneringen enz.

 2. 2

  Onzin verhaal,
  en wat een bemoeienis onzin reactie Jonas, geen geld voor benzine maar wel voor een auto? als je zo weinig verdiend kom je voor allerlei regelingen in aanmerking om vervoer vergoed te krijgen.

  laten we de overheid dit soort simpele dingen maar weer kapotcontroleren. weer 100.000 ambtenaren er bij.

  Laat ouders, voogden maar toe zien. Voor mijn part een verzekeraar

 3. 3

  Hahaha, Sander, marktwerking het heilige dogma van jou heeft gefaald.

  Dat jij niet kan lezen, en allerlei stupiditeiten weer neerschrijft met de nodige neerbuidigheid kenmerkend voor jou is lachwekkend.

  Nee, de overheid doet het helemaal fout, halleluja voor de ongecontroleerde marktwerking in de jeugdzorg.