SP: ?Ontbied vertegenwoordiger Vaticaan wegens holocaustontkenning bisschop?

SP: ?Ontbied vertegenwoordiger Vaticaan wegens holocaustontkenning bisschop?

Minister Verhagen van Buitenlandse Zaken moet volgens SP-Kamerlid Harry van Bommel de diplomatieke vertegenwoordiger van het Vaticaan in Nederland ontbieden. Aanleiding om opheldering te vragen aan de apostolisch nuntius Francois Robert Bacqué is de herhaalde holocaustontkenning van de Britse bisschop Williamson, die dit weekend door de paus werd gerehabiliteerd.

 1. 2

  De hoofdredactie van de NRC-Next stelde vanochtend het tegenovergestelde voor in haar commentaar: stuur de Nederlandse ambassadeur in het Vaticaan naar de Paus. Dan is die ook nog ergens goed voor.

  @1 Dat vind ik dan opzichtige kritiek. Van Bommel is wel woordvoerder buitenlandse zaken.

 2. 3

  @1: wel bij de feiten blijven graag. Je bent hier niet op GS. De acties van rechts om te proberen Van Bommel te beschadigen voor iets wat ie zelf niet geroepen heeft en waar hij zelf van zegt, dat ie het niet eens gehoord heeft, hebben hun effect duidelijk niet gemist, wanneer jij hier nu komt verkondigen, dat ie aan de ‘hamas hamas’ aanmoediging uit de voetbalstadions verbonden is. Het levert natuurlijk wel een mooi precedent op, waar die rechtse dombo´s natuurlijk geen rekening mee hebben gehouden. bij iedere eerstvolgende rechtse manifestatie zullen er vast wel een aantal linkse indringers zijn, die dezelfde spreuk gaan roepen, waarna de leiders van de manifestatie meteen ‘schuldig’ zijn aan antisemitisme.

 3. 5

  Kijk, ik vind dat Van Bommel het recht had om daar te lopen. Ik vind ook dat hij ‘Intifada’ mag roepen (ik ben voor een intifada, want Israel bezet land en daar moet je tegen in opstand komen). En ik vind al helemaal dat hij er niets aan kan doen dat anderen iets roepen. Het is een gospe als hij daarvoor voor het gerecht moet komen.
  Deze vragen daarentegen vind ik wel erg ongemakkelijk, na alle ophef. Komt op mij over als het halen van een witvoetje.

 4. 6

  @5: Ik vind ook dat van Bommel ‘intifada’ mag roepen (ik ben ook wel voor een intifada, maar dan van israeliers tegen de palestijnse bommengooiers)

  Maar idd, die van Bommel moet natuurlijk gewoon zijn eigen veel te domme uitspraken zien te compenseren.

 5. 7

  @4: ok.

  @5: ik had je dus iets verkeerd begrepen.

  @6: 2die van Bommel moet natuurlijk gewoon zijn eigen veel te domme uitspraken zien te compenseren”. Zo mag je dat ook zien hoor, maar wat hij daar zegt, is toch echt niets anders dan de volledig politiek correcte mening van links daar over in de afgelopen dik 60 jaar, terwijl de ontkenners van de holocaust altijd juist om hun rechtse opvattingen bekend staan.