SP: Onmiddellijk verbod bonussen bij instituten met overheidssteun

SP: Onmiddellijk verbod bonussen bij instituten met overheidssteun

Er moet een onmiddellijk hard bonusverbod komen bij banken en andere instituten die geld van de overheid ontvangen hebben. Die eis stelde Emile Roemer vandaag voor de deur van Beursplein 5 in Amsterdam. Ook wil de SP-voorman dat de regering zijn motie uitvoert om het speculeren met geleende staatsobligaties door banken en beleggers te verbieden. Roemer: “Duitsland en Frankrijk doen al wat wij voorstellen. Maar onze minister-president blijft maar aarzelen. Dat moet afgelopen zijn. Doe wat een meerderheid van de Tweede Kamer vorige week op mijn voorstel uitsprak. Treuzelen kan niet meer,meneer Balkenende!”

 1. 1

  Wordt wakker leeggeroofde Nederlanders!
  Rutte en de VVD bewijs Democratie reddeloos.

  Het is een vast gegeven dat Nederland en de rest van de wereld in een financiële en Economisch crisis is gestort in hoofdzaak door Elite gangsters die zich rekenen tot partijen als de VVD.

  Partijen als de VVD hebben de afgelopen decennia de rand voorwaarde gecreëerd dat Bankiersgangsters als ex-VVD Minister en ex-DSB?boef en huidige ABN-Amro Boef de gewone werkende man scheel hebben kunnen roven.
  (-)
  Hoe kan het dat de ?Bankiersgangster-VVD? nu uitgerekend de verkiezingen gaat winnen? Maar wat ik mij nog meer afvraag is waarom zwijgen op de SP na ook alle andere partijen over de roofpraktijken van de VVD- Bankiersgangsters van de afgelopen decennia.

  Meer Lezen.

 2. 2

  Mooi voorstel. Vooral verbod op speculeren op schulden van landen.

  Als iemand een buitengewone bijdrage levert aan een bank of ander bedrijf mag de persoon een bonus ontvangen. Dat is net zoals bij Amerikaanse banken een percentage van de winst veroorzaakt door het optreden van de persoon.

 3. 4

  Zijn de 13e maand uitbetalingen al verleden tijd, dat is eveneens bonus. En dat voor de SP achterban die daar mordicus tegen zouden moeten zijn.