SP: Grote steun voor hypotheekrentevoorstel SP

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

SP: Grote steun voor hypotheekrentevoorstel SP

Het voorstel van de SP voor het garanderen en maximeren van de hypotheekrenteaftrek tot 350.000 euro geniet grote steun onder de bevolking. 55% van de ondervraagden in het opiniepanel van Maurice de Hond, ondersteunt dit voorstel van de SP. In totaal vindt 64% van de Nederlanders dat de hypotheekrenteaftrek in zijn huidige vorm niet kan blijven bestaan.

0

Reacties (3)

#1 Jonas

Grote steun zeg nog niets over de invloed die ze straks niet meer hebben. Mensen in ons landje willen een betere overheid zonder al die incapabele ambtenaren en zelf bedachte instanties en organisaties die niets uitvoeren, lagere belastingen, meer liefde en aandacht, en zo kan ik nog een lange lijst schrijven. Helaas de campagne begint te vroeg!

  • Volgende discussie
#2 Arnoud

@1: bedankt voor deze grondige maatschappelijke analyse van Nederland. Maar wat vind jij van de hypotheekrenteaftrek? Wat mij betreft mag deze afgeschaft worden. Aangezien je klinkt als iemand die niet van subsidies houdt, ben je het daar ongetwijfeld ook mee eens?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Jonas

@2. Met de geleidelijke afschaffing van de hypo aftrek mee eens Arnoud! Vergeet alleen niet dat de meeste naar de woningbouwcorperaties gaat!

Ik hou van nuances, en daarom schrijf ik dat ik van een goede besteding van subsidies houdt. Eerst kijken of een plan goed werkt, en dan kijk je hoeveel subsidie vereist is. Niet een zak geld neerzetten (spreek ik over miljoenen euries) en zeggen: Jongens, jullie redden je zo wel… Nee, een betere controle, beter richten op rendement en resultaat (wat overigens niet altijd financieel hoeft te zijn), maar dat je weet dat het bedachte beleid zorgvuldig wordt uitgevoerd, en niet al het geld in de overhead blijft steken (waar ik meerdere voorbeelden van in handen heb).

  • Vorige discussie