SP: ‘Greenpeace voert campagne voor GroenLinks’

SP: ‘Greenpeace voert campagne voor GroenLinks’

SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel is zwaar teleurgesteld in Greenpeace. De stemwijzer van de milieuactivisten doet de SP ernstig te kort. In de lijst met standpunten op natuur en milieu scoort de SP steevast negatief , notabene op punten waarin de SP zich al jaren lang heel hard voor inzet zoals bijvoorbeeld illegaal hout. “Het is de SP die al sinds jaar en dag pleit voor een moratorium op fout hout?, zegt Van Bommel. ?Dat weten ze bij Greenpeace donders goed, want we hebben daar heel regelmatig contact over met hun mensen.”

 1. 1

  De SP weet dondersgoed dat ze veel andere dingen doen als massapartij die niet goed zijn voor het milieu. Sinds wanneer heeft Harry Billenknijpert eigenlijk verstand van milieuvraagstukken. Dacht altijd dat de goedlachse en superactieve en -groene Van Velzen dat deed.

 2. 2

  Van Bommel heeft wel een punt. Grachtengordel socialist Van Tongeren had wel wat beter haar best mogen doen. Zeker als ze zelf zo hoog op de kieslijst staat. Blijkbaar heeft ze net zoveel gevoel bij Politiek als bij de Brent Spar.

 3. 3

  Ik las dit gister al ergens, heb meteen mijn lidmaatschap gedelete.

  Mocht ik ook lid van de KRO zijn was ik ook daar weg.

  Word misselijk van subsidie sponsen die een WC-eend adviesje uitdoen.

 4. 4

  Wat me opvalt bij de SP en de discussie over de vergroening van de samenleving is dat ze altijd naar de portemonnee verwijzen.

  Voorbeelden ten over: vleestax betekent dat de minima geen vlees meer kan kopen, inleveren benzineslurpende auto betekent extra kosten voor een nieuwe, enz.

  GroenLinks met een achterban met een gemiddeld hoger salaris dan de SP kan veel gemakkelijker zeggen tegen de achterban dat verduurzaming extra geld kost.