SP-fractie eert en dankt vertrekkende Kamerleden

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

SP-fractie eert en dankt vertrekkende Kamerleden

Vanmiddag nam de SP-fractie afscheid van elf vertrekkende Kamerleden. Jan Marijnissen, Remi Poppe, Agnes Kant, Arda Gerkens, Krista van Velzen, Marianne Langkamp, Hans van Leeuwen, Hugo Polderman, Fons Luijben, Paul Lempens en Trix de Roos keren na de laatste verkiezingen niet terug in de Tweede Kamer.

De Tweede Kamerfractie van de SP bedankte de volksvertegenwoordigers met een ingelijste foto van henzelf in actie als volksvertegenwoordiger. SP-Kamerleden Jan de Wit en Harry van Bommel memoreerden de hoogtepunten van hun vertrekkenende collega?s.

De voorzitter van de Tweede Kamer bedankt de vertrekkende leden met een speciaal dankwoord. Haar tekst is morgen op deze plaats terug te lezen.

0

Reacties (1)

#1 Jonas

Met tranen in mijn ogen gisteren gekeken naar het afscheid in de 2e kamer. Leuk hoe Agnes Kant weer een beetje verdrietig keek, waar ze niets aan kan doen, ik heb ook zulke vriendinnetjes gehad, gelukkig gehad. Maar ze heeft wel degelijk voor de thuiszorg goede zaken gedaan. Het afscheid van Jan M. viel iedereen zwaar. Een staande ovatie vanuit de gehele kamer was zijn deel. Geen lintje van de mevrouw uit het paleis met het bijzondere kapsel. Jan zal het wel niet hebben behaagd, en dat hij een keer met de mevrouw een kopje koffie gaat drinken dat kan ik me wel voorstellen. Leuk was Remi Poppen, de andere aartsvader van de parlementaire SP. Hij schijnt zich vooral op milieu en specifiek asbest sterk ingezet te hebben. Meer op straat dan in de papieren. Belangrijk. Want het zijn soms net semi-ambtenaren, alleen de taal al van de parlementariërs.

Hulde voor de SP-ers die weg zijn gegaan, allemaal stuk voor stuk schatten van mensen met het hart op de juiste plaats. Alleen van Bommel mag ik niet, jammer dat hij er nog steeds zit. Een keer gezien over Afghanistan, alleen maar eeuwig tegen, zeuren, niet constructief, niet met betere ideeën komen. Alleen maar klagen en betweten.