SP: ‘Consument betaalt onnodig voor afdanken apparaten’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

SP: ‘Consument betaalt onnodig voor afdanken apparaten’

SP-Kamerlid Remi Poppe wil dat minister Huizinga (Milieu) de verwijderingsbijdrage op elektronische apparaten afschaft. De organisatie die verantwoordelijk is voor het verwerken van de apparaten blijkt naar schatting 220 miljoen in kas te hebben. Dat is veel meer dan nodig is voor het verwerken van alle apparaten. ?Die vetpot blijft maar groeien?, zegt Poppe. ?De SP roept al jaren dat er geld genoeg is voor de verwerking. Ik ga van de minister eisen de onnodige verwijderingsbijdrage die de consument betaald per direct af te schaffen.?

0

Reacties (2)

#1 Jonas

Vanochtend een discussie gehoord over dit onderwerp. Tegenargument: 220 miljoen is voorlopig, er is in totaal 700 à 800 miljoen nodig. Het argument voor de afschaffing was dat het in de prijs kan meeberekend worden, dus betaal je de extra verkapt gecamoufleerd zonder dat je het precies weet gewoon mee. Linksom of rechtsom… bla bla bla.

  • Volgende discussie
#2 pedro

Tsja, ik snap de hele discussie niet zo. Bij dingen, die je vooraf betaald, wordt een reserve opgebouwd. Als je dat aan wil vechten, moet je met meer argumenten komen dan dat er een kas bestaat, waar geld in zit.

  • Vorige discussie