Slanke vazen terroriseren sombere vrouwen

Ja hallo hier uw gemarginaliseerde margelogger drs Boobelino de Soto. Voor de verandering op donderdag: donderdag wetenschapsdag. Vandaag promoveert Debra Trampe aan de Rijksuniversiteit Groningen op haar proefschrift over sociale invloed. Een van de conclusies uit het proefschrift is dat lichaamsontevreden vrouwen ontevredener worden van het zien van een slanke vaas. Ja u leest het goed: een vaas! Dus niet een collega, vriendin of een toevallige voorbijganger van vlees en bloed. Nee een vaas! Zo’n ding waar je bloemen in zet al dan niet aangeschaft bij de Blokker of Sotheby’s. Slanke vazen herinneren deze lichaamsontevreden vrouwen namelijk aan hun eigen op zichzelf geprojecteerde tekortkomingen. Na het zien van het slanke vaas waren vooral de ‘lichaamsontevreden’ vrouwen nog ontevredener over hun lijf, dan na het zien van het dikke exemplaar. (Noorderlog)

Uw eigenste drs is niet vies van een potje burgerwetenschap en roept u op om in de comments foto’s van voorwerpen uit het dagelijks leven te posten en deze -in de traditie van Panzerfaust– te vergezellen van een onderschrift dat uw sombere gedachten en knagende onzekerheden bij het zien van dit voorwerp onder woorden brengt. De onzekere digibeten onder u vinden hier een handleiding voor het posten van plaatjes.
Onzekeren en ontevredenen voor de draad ermee!

 1. 1

  En wat zei Freud ook weer over dromen over vazen ? Soit, ik bestel hier nog een vaasje (kalorie-arm) bier met de groeten aan Bohumil Hrabal daarboven…

 2. 5

  [IMG]http://i187.photobucket.com/albums/x24/Roy_H_photos/spiegel.jpg [/IMG]
  ‘Beauty is in the eye of the beholder’ zeggen ze weleens. Vandaar dat ik AL MIJN SPIEGELS HEB WEGGEDAAN. Die op de foto is dan ook niet van mij.

 3. 7

  [img]http://www.uitweg.be/nummer-07/beelden/sluikstort.JPG[/img]
  evidently

  [img]http://autoreview.belproject.com/media/1/20060207-cadillac-escalade-2007-hybrid-suv.jpg[/img]
  utterly

  & verder nogal tolerant, eigenlijk, behalve voor klojo’s die vinyl lp’s met hun klauwen bepotelen, alsof je de plaat niet tussen je vingers kan houden zonder het oppervlak te bevetten… Telkens ik dàt zie, dàn, ja dàn, denk ik even aan de ondergang van het avondland ;-)

 4. 8

  [img]http://www.lings.nl/weblog/images/graduation.jpg[/img]

  Daar is al vaker over nagedacht, vandaar dit project met wasknijpers met variabele, meer menselijke vormen.

  (Ik kan de naam van de ontwerp(st)er zo snel niet vinden, maar het is een afstudeerproject van de Design Academy in Eindhoven. Om precies te zijn het project dat gebruikt is om de Graduationshow van vorig jaar te promoten)

 5. 9

  [img]http://photos.unpy.net/72639/72668/image.jpg[/img]

  Het is niet de hoogte, of de hoeveelheid (uiteraard), maar die nonchalanche waarmee zo’n fontein dit midden in het bos doet en het aura van belangeloze inzet voor het grotere geheel dat bij mij nog al te vaak ontbreekt.

 6. 13

  Kijk, da’s nou het mooie van het leven – het is typisch zo’n kado’tje waarvan je onmogelijk van tevoren kun weten of iemand er blij mee gaat zijn. En er zijn wel gevallen bekend van mensen die het inderdaad niet bepaald bijzonder genoeg vonden om op de meest onwaarschijnlijke plek in een kaleidoscopische holle bolle matter-energy thingamagic een volledig functionerend mensachtig organisme als zichzelf te kunnen beschouwen om mee te doen en laten waar ze zin in hebben. Hoewel dit natuurlijk alleen mogelijk is wanneer iemand met een gezond en compleet lichaam zich bij voorbaat reeds voorneemt om zich niet te verdiepen in de schier onbegrensde mogelijkheden die ook binnen de perken van het tastbare mogelijk zijn – en is vanuit de medemensch bezien op z’n best een ronduit domme, luie, kortzichtige houding te noemen (je wilt immers toch netjes blijven, en zo’n doos het voordeel van de twijfel gunnen).

  Gelukkig is het menselijk organisme zelf een stuk minder bevooroordeeld, en wordt speciaal voor wie er echt gene reet aan blijkt te vinden, geleverd met een vrij unieke undocumented feature, genaamd: ‘Vrije Wil’. Hierdoor is een overtuigd lichaamsontevredene niet tot het leven veroordeeld dat hem/haar geschonken is, en kunnen diegenen die het oprecht niet weten te waarderen geheel op eigen initiatief weer weg. Het gebruik van deze mogelijkheid brengt, voor de lichaamsontevredene zelf althans, geen extra kosten met zich mede.

  Maar wie echt zoveel tijd te veel heeft dat ze niet meer weet wat ze met zichzelf aanmoet, zou ik ter overweging willen aanraden hun lichaam eerst eens in mijn atelier langs te brengen om te zien of ik er nog wat mee kan, vooraleer tot die ietwat definitieve dev/null-herbestemming.

 7. 15

  Ah, kijk: in de traditie van PF liepen wij slechts twee uur achter de ‘oude media’ aan (zegt: MENE MENE TEKHEL UPHARSIN je iets?!). Maareh willie ook een inlog? Ben je meteen van de fascistoide druk hiero af en ken jezelf gewoon leuke onderschriffies gooien onder plaatjes. Ik zie weer es alleen maar winnaars. Doei doei.

 8. 16

  Maar verder is een slanke vaas natuurlijk ook een fallisch lustobject. Als er iemand is die dat begrijpt, dan is dat de te dikke vrouw, de gestresste.

 9. 18

  Wat ik wel weer aardig vind, is dat je het totaal NIET erg blijkt te vinden dat een willekeurige sul je blogbestand tracht leeg te eten. Heb je wel es een paar cursusjes HRM en PeopleManagement gevolgd Carlie (‘om mensen te houden, moet je van ze houden’)? Bij PF zit dat dus heel degelijk in elkaar allemaal.

 10. 31

  Kunnen wij niet onze eigen kindsoldaten gaan opleiden , zodat warlords exclusieve Sargassosoldaatjes kunnen bestellen. Marketing! Een businessplan graag!

 11. 32

  Carlos was het je al opgevallen dat de hoeren van Douwe Egberts jouw feminiene S-logo hadden gejat?

  [img]http://www.senseo.com/NR/rdonlyres/E536DCE4-A872-4AFA-AC46-FB0D5AE5E715/0/regular_basis_earth.gif[/img]

 12. 34

  En carlos jatte het weer van Startpagina.
  [img=http://www.startpagina.nl/img/sp_logogrijs.gif]

  Maarre… Inderdaad. Sargasso ziet er uit als een zwerver! Doe er wat aan! :-)

 13. 35

  @sput12,

  Die lijkt er in de verste verte niet op. Het gaat om de yin-yang sfeer.

  [img]http://www.fricamp.dk/uploads/thumb_1145537178yin_yan.gif[/img]

 14. 36

  Ying-Yang-Yong dan, he? Want die baan in het midden is redelijk groot bij het SG logo… Klinkt ook zo lekker noordkoreaans, dat Yong. Past perfect bij onze linkse kerk.

 15. 39

  S’z 7: Gisteravond gedemonstreerd hoe je met een a4, cellotape en een draaier je toch bij gebrek van een versterker de vinyl-muziek kan horen.(Zappa in dit geval)

  (papier in halve toeter voorzichtig tegen de naald aan en dan met tape de uiteinden van het a4’tje op de kop plakken. Gans niet slecht.

  Ik zag open monden , ik voelde me even heel jong.