1. 2

  Britain heeft veel thee maar geen twee t’s in haar naam. Verder hoera natuurlijk.

  Alhoewel het veilig is om na de kwartfinale op vakantie te gaan.

 2. 3

  Asjeblieft zeg, we hebben al genoeg aan ons eigen. We kunnen geen pottekijkers meer gebruiken in een poging onze identiteit nog wat op te fleuren. Overigens, en ik sta in dubio want ik wil ook dat we het tot de finale schoppen laat daar geen misverstand over bestaan dat we daar geen mot over krijgen, overigens zou ik ook best graag wel eens een fotoreportage willen zien van het debacle ná uitschakeling. Van de geheel in oranje en bier gedoopte fans. De verslagenheid, de treurnis, de moeizame gang naar huis…volledig geradbraakt ineengezakt op een paaltje langs de weg…de oranje mascara, dito neus en indianenpruik op half zeven…de geknakte oranje vlaggetjes hulpeloos bungelend in de avondwind…in 1 woord Prachtig!

  Dat maakt de dag dan weer ruimschoots goed.

 3. 4

  Yeffie Podor, jij stelt wel eisen. Ik denk dat Rutger van Geenstijl zeker filmpjes van dit soort taferelen gaat maken. Voor Veronica. Kijkt daar uberhaupt iemand nog naar?

 4. 9

  Je begrijpt me niet miss Kitty. Die loopt met teveel tamtam met camera en microfoon duwend onder neuzen rond. Nee, verstilde beelden heimelijk gekiekt. Krijg je die o zo broodnodige indruk van de ultieme Oranjedeceptie. Ja, en als bonus in Zwitserland hè, IN ZWITSERLAND. Daar waar niemand dood gevonden wil worden. Onterecht eruit tegen b.v. Portugal (@ S’z inderdaad)…in die zuivere berglucht, tussen de pompeuze bankgebouwen en chanel- tasjes, geen papiertje op straat, en dan de armani- pakken en rolexen struikelend over de afdruipende Oranje vlekken…zie je het voor je?

  Nee, maar als voetballiefhebber, puur het spelletje dus, zit ik iedere keer weer te hopen op a) dát vleugje (zeldzame) exceptionele klasse. Toevallig bij docu Andere Tijden over EK ’76: passje buitenkantje links binnendoor van van Hanegem. Zo zie je niet meer. En anders bij gebrek daaraan b) een elftal in een flow, een team. En als dat het Nederlands elftal is prima, maar ik heb er een hard hoofd in. Mag dan ook Polen zijn of Rusland. Moet er eigenlijk ook niet aan denken…nog een boottocht door de grachten, alle idioten hossend op woonboten…

  Zo niet, gewoon ouderwets één groot Oranje Tranendal..
  …en in Zwitserland ja, dat wil ik.

 5. 11

  Huh ? Mijn #8 was wat freewheelen op #4, ik zag Alain Delon in de rol van McGarnickle … Maar phishing, guardian, mourinho, chelsea, watchdog ?

 6. 12

  Is goed, Y. Podorkinskey. Zie het voor mij. Mooie beelden. Inzoemen op slijmsporen op de wangen, doorgelopen vlaggetjes, een koekoeksklok op half zeven.

 7. 13

  Soit, quite eens met #9, bij mij misschien meer (b) dan (a) zelfs. Bv. die goals van Bergkamp of Vandenbergh tegen Argentinië, dat was beide, of die bijna-goal Rooney > Ronaldo > Tevez tegen Chelsea in Moskou (net geen 2-0). De Belgische ploegen op hun top, dat was ook (b) … Olsen dan wel Millecamps > Coeck > Vercauteren > Vandenbergh > “pot”.