Sint Aboutaleb

Gelieve hieronder aan te treffen de rijkelijk met hyperlinks gelardeerde gastbijdrage van Les Nars

Speelt er een Marokkaan voor Sinterklaas, is het weer niet goed. Aboutaleb mocht donderdagochtend met spoed op het matje komen omdat hij als staatssecretaris zijn naam had gezet onder een mailje aan lokale PvdA-politici over de verdeling van 50 miljoen euro voor de minima, waarbij het extraatje ten onrechte werd gepresenteerd als een kerstcadeautje van de PvdA.

Dat Aboutalebs mailtje werd onderschept door ‘een bezorgde VVD’er’ was natuurlijk het echte cadeautje, tenminste, voor Atzo Nicolaï. Jammer dat hij zo wild uitpakt: “Het is al belachelijk dat wij met z’n allen 50 miljoen moeten ophoesten om de PvdA voor Sinterklaas te laten spelen. Nog schandaliger is dat deze staatssecretaris een campagnebrief ondertekent waarin kabinetsbeleid wordt verkocht als een PvdA-presentje”

De 50 miljoen is inderdaad geen presentje, maar wel een ideetje van de PvdA, dat wordt uitgevoerd als kabinetsbeleid. Dat de staatssecretaris al dan niet argeloos heeft geholpen om er een PvdA-strikje om te doen is inderdaad ‘niet chique’ (CDA) en het wekt de indruk dat de partij ‘reclame voor zichzelf belangrijker vindt dan het helpen van mensen met een laag inkomen’. (SP).

Maar van het ‘ophoesten’ van Nicolaï is geen sprake. Het geld van de ‘eindejaarsuitkering’ is onderdeel van 150 miljoen aan beleidsreserve die de coalitiepartijen afgelopen zomer mochten verdelen. Een potje voor feesten en politieke partijen dus, maar in de stofwolken van de instortende economie, voelt Nicolaï een hoestprikkel. Laten we maar hopen dat de economie een impulsje krijgt van de PvdA-fooi kabinetsfooi, want de rest van het ‘overschot’ gaat naar een ‘uitstapprogramma’ voor prostituees (ChristenUnie) en het oplappen van (veelal religieuze) monumenten (CDA). Oude kerken en oud-hoeren profiteren dus, maar de les die de PvdA voor de tweede keer in korte tijd heeft geleerd is onbetaalbaar: kijk uit waar je je naam onder zet.

 1. 7

  Iemand verbaasd?

  Aboutaleb is een socialist. Die geven niet om nederland, die kopen gewoon stemmen met ons belastinggeld.

  En als je er wat van zegt, ben je een rechtse klootzak. Zo gaat dat bij politici en socilisten in het bijzonder. Alles om hun eigen ego en hun megalomane grootheidswaanzin maar te voeden.

  Socialisten zijn het schuim der aarde, we zouden allemaal een heel stuk beter af zijn als ze lekker naar hun eigen navel gingen kijken en ons gewone mensen met rust zouden laten.

 2. 12

  wedden dat, zonder socialisten, richard in een steenbakkerij mocht werken om de tuinmuur van de baron van stenen te voorzien, dat zijn vrouw haar stemrecht bestond uit iets roepen van achter de vaat en dat z’n kinderen hetzelfde lot beschoren zouden zijn als hijzelf: werken, zwijgen en op zondagmiddag na de mis zuipen?

  maar goed, zijn medicatie, die is door de Trots Op Nederland uitgevonden, dus het is toch niet alles voor niets.