Sin City

Eindelijk weer een film waar ik naar uitgekeken heb. Het risico met naar dingen uitkijken is dat ze kunnen teleurstellen, maar gelukkig deed Sin City dat niet. Het is â??mooiâ?? gefilmd, heeft veel vaart, de dialogen zijn goed (waarschijnlijk heeft co-regisseur Quentin Tarantino daar wat mee te maken) en last but not least: ongelofelijk veel mooie meiden in strakke en kleine kledingstukken! Het enige wat ik een beetje tegen vond vallen was het verhaal, dat was magertjes en leek er niet echt veel toe te doen.

De film speelt zich af in Sin City, een corrupte, vuile, donkere stad vol hoertjes, maffia, corrupte politie en politici, gebaseerd op de gelijknamige comic van Frank Miller. De film heeft in feite drie verhalen die aan elkaar gerelateerd zijn door de locaties en doordat sommige karakters die een hoofdrol spelen in het ene verhaal even voorbijkomen in het andere verhaal. Het eerste verhaal gaat over rechercheur Hartigan (Bruce Willis) die achter een serie-verkrachter aanzit. Eigenlijk weet iedereen dat de verkrachter Roarke Junior (Nick Stahl) is, zoon van senator Roarke en neef van de bischop van Sin City die in feite de stad runt. Hartigan durft als enige wat tegen Junoir te doen en moet dat bezuren. Het tweede verhaal draait om Marv (Mickey Rourke) die van het hoertje Goldie (Jaime King) de nacht van zijn leven krijgt. Hij wordt echter naast haar dode lichaam wakker, net op het moment dat de politie het gebouw binnenvalt. Woedend vecht hij zich een weg naar buiten en zweert de werkelijke moordenaar te vinden, terwijl hij uit handen moet proberen te blijven van de corrupte politie. Het laatste verhaal draait om Jackie Boy (Benicio del Toro) en Dwight (Clive Owen). Dwight is bij zijn vriendin Shellie (Brittany Murphy) als haar ex-vriendje Jackie Boy langskomt en haar meteen alle hoeken van de kamer laat zien. Als Jackie Boy wordt weggejaagd door Dwight gaat hij zijn gerief zoeken in Old City, maar ook daar kan hij zijn handjes niet thuishouden. De hoertjes beschermen echter zichzelf en al snel zit hij in veel problemen.

De verhalen zijn duidelijk gebaseerd op een comic die het vooral van het tekenwerk moet hebben want veel meer zit er niet in. Net als de comic maakt de film wat hij mist in verhaal echter goed met de ontzettend mooie beelden. Vrijwel de hele film is in zwart wit, maar bijvoorbeeld het bloed is in kleur en details van sommige mensen zoals het haar van Goldie of de ogen van Becky (Alexis Bledel) zijn dat ook. Alexis Bledel is ook meteen de enige die niet geloofwaardig overkomt. Misschien komt het omdat ik haar ken als de ongelofelijke lieve Rory uit Gilmore Girls, maar ik geloofde echt geen moment dat zij een hoertje kon zijn. Alle andere karakters (waaronder Elijah Wood als geflipte moordenaar) waren echter wel geloofwaardig en kwamen goed over. Leuk was ook dat er af en toe cartoony effecten in de film zitten, bijvoorbeeld bij elke auto achtervolging door de hobbelige straten springen de autoâ??s veel te hoog en tijdens gevechten kan iedereen ook veel teveel hebben. Verder zit de film vol leuke dialogen en goede one-liners. Wat ze ook goed gedaan hebben is geen compromissen gemaakt om een in een lagere leeftijdsrating te krijgen, want er zit ongelofelijk veel geweld in en er komen ook flink wat borsten voorbij. Enige andere minpunt naast het verhaal is dat de film vrij lang is (zoals bijna alle films tegenwoordig). Ook al vind ik het nog zoâ??n goede film, zelfs ik vond dat er wel iets van een half uur af kon. Als je films als Pulp Fiction en Natural Born Killers leuk vond is dit een must see. Moet een film ergens over gaan of realistisch zijn, sla hem dan maar over.

Quote: â??Killing you? No. No satisfaction. Everything up until the killing, will be a gas.â??
In de bioscoop: Draait vanaf 2 juni.

Officiële site

  1. 3

    Heb gister stukkies gezien in FilmSpot. Geweldig mooi visueel gedaan inderdaad. Net een verfilmde strip (wat het dus ook is)! Toch wel een kleine doorbraak in de special effects historie.