1. 1

  Houden de bazen in Hilversum er wel rekening mee
  dat ‘deze kleine kijkertjes’ ook de ‘kijkers’ van de toekomst zijn?
  Dus, niet zo moeilijk doen en verzet die tijd naar half 7

 2. 3

  Principekwestie mijnerzijds.

  De grote mensen zijn eigenlijk kleiner dan kleine grote mensen geworden. Sport? hoppa…wat gezeur ergens..hoppa.

  De fik erin.

  Ouwe lullen moeten weg behalve één van mijn oude helden Aart Staartjes..fijne meneer. Dank je Aart.

 3. 4

  En waarom moest Sesamstraat naar 5 uur? Om plaats te maken voor het gezapige multiculturele programma Dichtbij Nederland. Zoals Aart Staartjes terecht opmerkt is Sesamstraat het eerste multiculturele programma van Nederland. En bij hen heb ik altijd het gevoel gehad dat dit een natuurlijk multiculturalisme was. Ik heb de gezellige Surinaamse Gerda nooit gezien als de excuusnegert die er nu eenmaal in moet voor de politieke correctheid.

 4. 7

  n.a.v. de videorecorders van 6 (zo jaren ’80)

  http://www.sesamstraat.nl/
  http://www.uitzendinggemist.nl/

  Maar een link naar de laatste aflevering van sesamstraat: !! HO MAAR !!

  Sesamstraat makers en kijker klagen erg over het verzetten naar 17:00 — maar dat het zo onhandig en rigide is naar ouders en koters zit hem er ook in dat sesamstraat afleveringen zwaar (C)-protected zijn —

  Goeie actie van de zendbaas deze verplaatsing – wordt het kinderprogramma protectionisme tenminste ook weer eens aan erosie blootgesteld.

 5. 8

  De linkdingen zijn erg smal qua brandbeedte DrBanner. En waarom moeten kinderdingen altijd maar een stapje opzij doen?

  Valt me wat tegen uw reactie..`U is in de 50 en wat stoffig?

 6. 9

  Trouwens, er hoeft maar een lullig kamerdebat te zijn, een wielrenner die langzaam rijdt, een tennismatch uit te lopen, of wat dan ook eigenlijk en allen kinderprogramma’s worden gewoon geschrapt. Soms staan er dan op het andere net alleen herhalingen of flauwekul!

 7. 11

  @10: “Kun je uberhaupt digitv opnemen ?”

  Doe je tegenwoordig gewoon met je computer. Dezelfde waarmee je gratis en voor niks de publieke TV binnenkrijgt, als je er een USB-stickie op aan sluit van twee tientjes.

  Wat ik even niet snap is waarom kinderen om 17:00 uur geen Sesamstraat kunnen kijken. Of duurt school tegenwoordig veel langer dan vroeger?

 8. 12

  Onzin, wat doet een modern gezin met kleuters om half zeven? Juist ja die zitten aan tafel, daarna zijn de kindjes én de ouders om 7 uur uitgegeten en afgedraaid en gaan de kindjes zsm naar bed. Times are changing, hoe lullig het ook is. Als ik de tijd had schreef ik er een column over, maar ja geen tijd, modern times…

 9. 14

  @Carlos, de quintescence is het gesol met kinderprogramma’s. Sport, hard achter elkaar aan fietsen, met tennisdingen balletjes heen en weer slaan, met pijltjes gooien, politiek..whatever “belangrijk is” op dat onbelangrijke moment en kinderdingen moeten wijken, dat is aan de orde..de druppel.

  Wijkt het 20:00 wel eens?, nauwelijks want dat is belangrijk voor ouwe lullen.

 10. 18

  Wat een gezeur weer van een stel veel te grote mensen. Ik betrapte me er laatst op dat mijn kinderen Kuifje lazen en dat ik daar niets bij dacht. Goed, ik had die dingen zelf gekocht, maar sommig van dat spul is, realiseerde ik mij opeens, godbetert al bijna honderd jaar oud ! Sommige Robbedoezen werden nog getekend toen ik jong was, en nu ? Wat zijn de strips van nu ? En dan heb ik het niet over het eindeloze rehashen van Marvel comics (braak) en de door ‘studio’ dit-of-dat eindeloos uitgemolken Asterix, JanJans en SuskeEnWiske.

  Dingen veranderen. Dat hoort zo. Jim Henson was een hippie die al veel te lang dood is. De specifieke manier van opgroeien in de jaren zeventig moeten we niet eindeloos willen blijven herhalen. Onze kinderen moeten hun eigen verleden hebben.

 11. 19

  Sesamstraat is voor kinderen die nog tv kijken. Daar zal later wel niets goeds van terecht komen. PvdA-Jugend in de dop wat ik u brom.

  Dat Ss het eerste multiculti programma zou zijn is denk ik niet waar. Er was daarvoor een programma met een tijdschrift, Samsam, wat ooit van naam veranderd is.

 12. 21

  @8 lol at laatste vraag.
  tuurlijk moet 18.30 gewoon sesamtijd voor stemvee blijven – wilde alleen maar stellen dat er OOK een andere kant aan sesamstraat uitmelken zit. Een mooie verzamel dvd erin is kan ook nog (bob de bouwer… tiktak…. sesamstraat classics).

 13. 22

  Heb ik allemaal Dr Banner, ik ben de bios voor de straat..Het is een principekwestie. Kleine mensen VS “grote~” mensen.

  Kleine mensen zijn geen stemvee, dat is uw omisssie.

 14. 23

  Stemvee en kinderen van pakwg 6 jaar ??? Ik ben U kwijt.
  Twordt niks meer hier, U praat poep meneer banner. (U is doctor of wil het graag voordoen ?)

 15. 24

  @20 sesamestreet was oorspr. bedoeld voor tv-kids in amerikaanse achterstandswijken – als voor-educatie – en werd snel breed populair. De kindertjes zo multi als de bevolking daar – in nl is dat (verplicht) overgenomen en met de tijd geprobeerd zo multi als nl te houden. Enige scheefgroei zit ‘m in dat de kijkschare minder multi is dan de totale potentiele doelgroep – zeker met het toegenomen aantal netten o.a.. Het wachten is op TNT sesamplein oid.

 16. 26

  Larie: de pappas en de mammas zijn het stemvee.
  Het is tv-mensen vs. Ouder-mensen.
  Er tv-mensen vs. Kleine mensen van maken is blinde beschermliefde emo-rethoriek uwerzijds. U ziet dat niet in – dat is uw ommissie.

 17. 31

  als de heren in den haag nou eens om 23.00-cq23.30 naar studio sport kijken gaan op de zondagavond en dan dat ook nog betaald kijken
  hoe zouden ze hier over denken??
  blijf van deze kinder tijd af sesamstraat dus gewoon om 18.30 daar is niks mis mee
  jeugd heb de toekomst toch heren??
  bedankt voor de aandacht heren in den haag en hilversum

 18. 33

  Sesamstraat hoort überhaupt niet op de publieke omroep. Lekker naar RTL, en als het even kan Lingo, Boer zoekt hoer en De Wereld draait Door erachteraan.

 19. 35

  Weet iemand van jullie overigens wanneer Sesamstraat voor het laatst om half zeven werd uitgezonden? Volgens mij meer dan 15 jaar geleden. Waarom er dan nu pas over klagen? Omdat de ouders als kuddedieren achter Meneer Aart aanlopen?
  En die 500.000 kijkers die Sesamstraat volgens Staartjes trok was ongetwijfeld van voor de komst van Nickelodeon en consorten. Makkelijk vergelijken.

 20. 36

  Ik heb het antwoord gevonden: in 1991 werd voor het laatst Sesamstraat om half zeven uitgezonden. En nu gaan we er allemaal hard over klagen. Dat is nog eens secundair reageren.

 21. 37

  Ergens al gelezen: stemrecht voor tieners en kinderen want zij domineren de economie toch al… (Was het Alvin Toffler die zei dat die leeftijd ooit onvermijdelijk omlaag zal gaan??)