1. 1

  Ik heb al spijt dat ik op de link heb geklikt, het filmpje heb ik al snel stopgezet. Verschrikkelijk, geen enkel respect voor dieren. Jammer dat dit direct aan de islam wordt toegeschreven. Dit zijn mensen zonder respect voor dieren en die zijn overal. Ik kan me nog beelden herinneren van een veemarkt in Nederland waar een kalfje geschopt en geslagen werd.

 2. 5

  Als ik Wikipedia mag geloven (5,5 miljoen vleesvarkens en een levensduur van maximaal 8 maanden), is die slachtpartij in Egypte ongeveer gelijk aan minder dan anderhalve dag productie aan Nederlandse varkens.

 3. 6

  JSK, het niveau van een beschaving is af te lezen aan diens omgangswijze met zwakkeren en dieren. Getuige jouw reactie zegt dat het ook weer genoeg over je beschavingsniveau.

 4. 7

  @bismarck, dat het hier ook niet altijd geweldig gaat weet ik maar als je hier flikt wat ze in egypte met die varkens flikken word je terecht aangeklaagd voor dieren mishandeling, weer typisch hoe jij dat loopt te bagataliseren, bij sommige figuren heeft wilders helaas toch gelijk

 5. 8

  @7: Dat valt toch vies tegen GBH, ook hier wordt veel oogluikend toegestaan (en dan hebben we het hier nog relatief netjes geregeld, ik wil niet weten hoe het gaat in de nieuwe EU-landen). Het belangrijkste schandalige aan wat in Egypte gebeurt, is dat al dat goed vlees begraven wordt.

 6. 9

  @gbh: Dat we het in Nederland niet zo doen, is juist omdat je er voor aangeklaagd kan worden, niet omdat er geen mensen zijn die het niet zouden willen.

 7. 10

  het belangrijkste schandalige is dat varkens daar openlijk levend op elkaar gestapeld in een vrachtwagen worden gedumpt en ook levend worden begraven en dat valt niet goed te praten of te bagataliseren met misstanden hier

 8. 11

  @9: Dat is ook het punt niet. Dat punt is dat er hier genoeg mensen zijn die het niet willen dat diegenen die het wel willen vervolgd worden zodra ze (bewijsbaar) meer doen dan willen.

  En nee, niet dat alle dierenmishandeling hier vervolgd wordt. Het gedrag in dat filmpje zou zeker vervolgd worden echter. Het is een start.

 9. 12

  Ik ben ook voor eerst behoorlijk doodmaken ipv ze zo langzaam te laten stikken.
  Ik zag ze ineens als visjes in een schip daar hebben we er weer minder meoite mee.
  Wel leuk dat de varkens in egypte aaibaarder zijn dan hier, mooi chocolade ook

 10. 13

  Ik heb met eigen ogen gezien hoe in Egypte ezels worden mishandeld. Ze worden geslagen en ondervoed. De ezels lopen rond met wonden en zweren aan de poten en hebben veel te zware bepakking. Deze ezels stonden gewoon vol in de zon (tegen de 50 graden) te lijden. Het zijn vrijwel allemaal dierenbeulen. Ik ga daar nooit meer heen wat een kloteland. De mensen onder elkaar daar zijn niet veel beter, iedereen probeert elkaar te naaien en er heerst veel wantrouwen (lees Joris Luyendijk). Echt een smerig corrupt land. Als Christen moet je er ook al niet wonen, het leven van deze groep in Cairo is echt schrijnend. (zie ook de documentaire over de rubbish people http://www.veoh.com/browse/videos/category/educational/watch/v6298170PbxsqSHA )