Schermschot #49

En bingo, wednesday Scherm’zchotday. Alweer een vintage keuze zoals we van de enige echte S’z gewoon zijn. Hit’m, hit’m, that 10 points, en zet de trofee bij in uw inbraakveilige trofeekast!

“Viaggio con Anita”

******************************************************

DE SCHERMSCHOTQUIZ: Rond pakweg Schermschot #100 ontvangt de beste Sargassale Schermschutter een prijs na een shootout tussen drie (of vier) finalisten. De 1e finalist is Lothar Matthäus.

 1. 16

  Zou u bijtreden, #15, als daar niet waren “Gimme shelter” of “Midnight rambler”. Verder mag het u opvallen dat ik de name niet heb gedropt.

 2. 19

  Maar toch:

  You’re the misbred, grey executive I’ve seen heavily advertised.
  You’re the great, gray man whose daughter licks policemen’s buttons clean.
  You’re the man who squats behind the man who works the soft machine.

 3. 21

  Zeer toch, #19. Het IS een van z’n meest geweldige prestaties. Hulde ook aan Jack Nitzsche, Ry Cooder, Randy Newman, Merry Clayton & co voor ’n primadeluxe soundtrack tout court. Toen reeds met the Last Poets in de verf !

 4. 22

  Terzijde : op de Performance dvd staat ’n extra documentairetje van weleer waarin Mick Jagger’s rol in de film dik in de verf wordt gezet. Niet onverstandig qua de film marketen en een publiek bezorgen, destijds. Maar die featurette laat wel uitschijnen dat Jagger een creatieve duizendpoot achter de moog was, terwijl dàt niet waar was. Die synthesiser werd in realiteit (in de studio) bespeeld door Bernard Krause, die later nog zou opduiken op de Apocalypse Now soundtrack, alweer ’n landmark (dubbel) elpee.

 5. 24

  Tot slot ivm “Memo from Turner” : klikmelink.

  “Performance” wordt vaak ook de ultieme Britse gangsterfilm genoemd. Nadien zou er nog één komen die ‘m zou overtreffen : “Get Carter”. Duikt hier nog wel eens op.

 6. 25

  22bis @#23 : nee waar ik op doel is d’andere extra op de dvd, de Amerikaanse featurette genaamd “Memo from Turner” (klikmelink voor shot van interface). Die “Influence and controversy” is primadeluxe.