Schermschot #28

Omdat u afgelopen woensdag geheel ten onrechte verstoken bent gebleven van een S’zchot, wordt dat vandaag goed gemaakt. Echte schermschotfanaten sluipen met oranje pruik achter de pc en benutten hun tijdsvoordeel op die 8 miljoen die Nederland-Frankrijk aan het kijken zijn. U kent de opdracht. Klik op het plaatje en raad uit welke film het schermschot afkomstig is:Stijloefeningen

******************************************************

Uitleg van DE SCHERMSCHOTQUIZ: Een filmstill wordt gevangen met print-screen op de computer of via het analoge gat dat tussen tv en fotocamera gaapt. En u mag raden uit welke film de afbeelding komt of anderszins zinnig cinematisch commentaar leveren. Blijven goede antwoorden lang uit in het reactiepampier, dan kan de organisatie aanwijzingen geven. Na pakweg een jaar filmplaatjes raden (eind 2008), zal een prijs aan de beste Sargassale Schermschutter worden toegekend.

 1. 8

  Eh oui, der Fußball-Spieler hat gewonnen !
  ^^^^ ROFFFFFFELDETROMMELDEDRUMSOLO! ^^^^

  Zazie dans le métro

  Louis Malle

  1960

  http://www.lesseninhetdonker.be/film.php?id=110
  http://secondscreen.blogspot.com/2006/05/zazie-dans-le-mtro.html
  http://www.lumiere.be/index.php?lang=nl&sec=dvd&urlvar1=films&urlvar2=zazie_dans_le_mtro
  http://fr.wikipedia.org/wiki/Zazie_dans_le_métro

  Deze verfilming van een boek van Raymond Queneau, in Nederland wellicht het meest bekend door Rudy Kousbroeks vertaling van “Exercices de style” als “Stijloefeningen”. Deze Zazie van Malle dateert al uit 1960 en was een grote invloed op de pop stijl die Richard Lester zou propagreren met de eeste Beatlesfilm “A hard days’s night”.

 2. 10

  Voilà, extra shotjes on line via (klikmelink) – de raadplaten en thumbs die het niet gehaald hebben en die ik in petto had voor wie tips nodig had. Sorteerbaar op filmtitel.