Schermschot #15

Een ingelast, ingezonden schermschot. Noem het een schampschot, edoch wel voor de volle puntenmep. Gewoon omdat het kan. En omdat de organisatie een zeer geïnspireerde e-mail van de schermschotschutter ontving met een begeesterde filmbeschrijving. Als attachment sloot de inzender de garantie bij niet via een alter ego de punten te zullen incasseren, dus niets staat meer tussen u en het gebruikelijke, gezellige, notarieel gemonitorde level playing field van de schermschietbaan in.
Dat wil zeggen: Klik op het plaatje en raad uit welke film het schermschot afkomstig is.Silent

******************************************************

Uitleg van DE SCHERMSCHOTQUIZ: Een filmstill wordt gevangen met print-screen op de computer of via het analoge gat dat tussen tv en fotocamera gaapt. En u mag raden uit welke film de afbeelding komt of anderszins zinnig cinematisch commentaar leveren. Blijven goede antwoorden lang uit in het reactiepampier, dan kan de organisatie aanwijzingen geven. Na pakweg een jaar filmplaatjes raden (eind 2008), zal een prijs aan de beste Sargassale Schermschutter worden toegekend.

 1. 2

  Ja, buffert langzaam (uiteraard). Een collage van bestaande beelden die je overal kan vinden…met tot slot een rol (a la aftiteling) met spreuken/ belofte “na het nazisme en het communisme moet nu het islamisme worden overwonnen”. Maar dat wisten we al.

  Niet echt schokkend verder…

 2. 9

  There Will be Blood
  Moet ik nog steeds zien, maar na Dune en Duel (beide goed gevonden Podorkin en Orlong) de enig andere film die ik zo kan bedenken met woestijn/rook/machines……

 3. 11

  @9: Er zijn wel meer films met woestijn/rook/machines die je kan bedenken (Hint: Mel Gibson). Niet dat het schermschot daar uit komt.

 4. 13

  Lastig he? HiHaHint: Het is een Fitna soort van, maar dan filmisch gezien veel beter, langer en er wordt niet één specifieke bevolkingsgroep beschuldigd van al het kwaad in de wereld.

 5. 21

  TROMRROFFEELLL… en de winnaar is InvertedPantsMan !!!

  Het meesterwerk van Philip Glass en zijn indianen dat 25 jaar na dato nog ferm overeind staat als ultieme aanklacht tegen onze beschaving. Thuis in mijn ouderlijk huis, onder het gebruik van balen cannabis en sloten drank in het gezelschap van broer, vrienden of enkel alleen ergens eind jaren ’80 / begin ’90 op een VHS-recorder grijsgedraaid.

  Bewust schermschot is als na een serie van indrukwekkende natuurbeelden de stemming omslaat in vernietiging,
  zie deze Youtube (02min18): Koyaanisqatsi – Resource