1. 3

  Ahum..grootste in omzet, aantal werknemers, vestigingen of wat…? SHV van de familie Fentener van Vlissingen kon wel eens goede kandidaat zijn..

 2. 12

  EVH2: Heb je ook een plek waar normale mensen iets kunnen vinden? Van die site snap ik geen krankjorum!

  Ik zat toruwens te denken aan Alfa (ging ervan uit dat banken en al die genoemde grte bedrijven zeker niet privaat waren). Kan alleen nergens een jaarverslag of omzetcijfers vinden. Waarom zou een niet beursgenoteerd bedrijf zulke gegevens trouwens openbaar publiceren?

 3. 17

  SHV is grootste, nl omzet NS 3.255.000, Rabobank 9.363.000 en VHS 15.151.000 (allemaal in euros)

  kijk steed op de website en zoek financial summary.

 4. 21

  oooeeepppppss

  opzichtig foutje, maar ik kan het nog niet bewijzen, want er staat bij Ikea geen corporate informatie, maar IKEA is statutair in Nederland gevestigd (de uiteindelijke hoogste holding DUS), en die zijn zeker groter dan SHV. Maarja SHV is weer meer ECHT Nederlands.

 5. 25

  Ik moest er nog even over denken, ABP is ntuurlijk de grootste particuliere pensioenverzekeraar, maar toch…..

  Ikea ook qua macht, ze kunnen gemeentes als enige zover krijgen bouwprocedures te versnellen en wat moet de Nederlander zonder IKEA met 2e paasdag en 2e pnksterdag doen, da’s macht…..

  Maar het blijft selectief

 6. 26

  Henk, ik vraag me echt af of je Ikea een Nederlands bedrijf kan noemen, omdat een soort van overkoepelende Stichting blijkbaar staturair in Nederland zit. Ik geloof niet dat Ikea in de wereld gezien wordt als een Nederlands bedrijf.
  Afgezien daarvan: ik denk dat de Rabobank groter is, qua omzet.
  In hun jaarverslag wordt inderdaad een bedrag van 9,363 miljard aan omzet genoemd, maar in datzelfde jaarverslag staat ook dat ze alleen al 22 miljard aan rentebaten hebben. Die 9 miljard en nog wat is dus duidelijk niet de totale omzet. Hoe dat boekhoudig in elkaar zit weet ik niet, maar vooralsnog lijkt de omzet die Fortune noemt van bijna 32 miljard (dollars, dat weer wel) mij het goede omzetcijfer.

 7. 28

  @mark

  vendex heet geen vendex meer en is zo’n twee jaar geleden overgenomen door Amerikanen.

  (Onroerend goed dealtje, raad van bestuur grote bedragen opgestreken, alle panden verkwanseld, personeel eruitgelazerd en snelle winst pakken ipv kwaliteit leveren, schandalig, dag Bijenkorf, dag HEMA, etc.)

 8. 30

  Jezus,….Eeuwige Glorie! *paniek* Ik dacht gisteren al: Mittal Steel of Rabobank zijn niet- beursgenoteerde reuzen! Alleen: vergeten te melden!Dom!,..dieriedieriedomdom! Maar dat mag meedingen naar Eeuwige Glorie niet in de weg staan!,…dat het duidelijk is dat ik bij deze meeding naar Eeuwige Glorie! Niemand gaat mij hier toch Eeuwige Glorie door de neus boren hoop ik?

 9. 33

  SHV van Fentener van Vlissingen was altijd het ‘grootste familiebedrijf’ volgens de media. En familiebedrijven zijn niet beursgenoteerd, dus ..

 10. 34

  Geweldig idee! @EVH. Zelf iets willen weten en dan een prijsvraagje uitschrijven zodat de rest gaat ploeteren! ;-)
  Hij komt ook vrij goed door kosten baten analyse met eeuwige roem als de grote prijs!
  lol @ Yevgeny Podorkin

 11. 35

  Ja,…nou,..hoho,..ik bedoel,..volgt er nog een verdict of zo? Qua Eeuwige Glorie? Ga me nou niet vertellen dat één en dezelfde persoon met álle Eeuwige Glorie gaat lopen te strijken zeg! Waar zijn we dan mee bezig dan! Bovendien heb ik tussen haakjes en gezwegen máánden terug al eens gezegd dat gediplomeerde-imitatie-Mussolini’s als een Fentener van Vlissingen van ondernemingen als SVH bést wel eens danig in de bus mochten blazen wat mij betrof! Dat ik toen niet vermeldde dat die onderneming niet- beursgenoteerd was,..kan je me nou écht niet meer aanwrijven! Ik eis,…en ik ben daar opeens héél gek in,…mijn deel van álle Eeuwige Glorie,…….als het ware dus……..