Sargasso leesclub: alles te koop?

Volgens Michael J. Sandel, politiek filosoof aan Harvard, is er maar weinig niet meer te koop. In plaats van een samenleving met een markteconomie, zijn we een marktsamenleving geworden, stelt hij in zijn nieuwe boek What money can’t buy: The Moral Limits of Markets. Voor de kritische Sargasso-bezoeker is deze conclusie wellicht niet zo’n grote verrassing, maar weinigen kunnen zo strak geregisseerd een betoog onderbouwen als Sandel (die bekend is van zijn lezingenreeks over rechtvaardigheid).

Daarom een experiment. Een leesclub op Sargasso. We lezen het boek met elkaar, zoeken er ondersteunend materiaal bij en houden een doorlopende discussie om dit onderwerp eens flink uit te diepen. Wie heeft er zin om mee te doen? Graag dan een mailtje naar info at sargasso punt nl.

Om er alvast in te komen, een kort interview met de schrijver. Filmpje.

 

 1. 8

  De torrent downloadde ik net, maar die is dus beschermd met een wachtwoord. Bevat de Tanner lezing waarnaar ik hierboven linkte niet de bottom line van het boek?

 2. 11

  Boeken in de ramsj, boeken in de vlamsj.

  Mein Kampf was een groot succes!

  Volgende keer bij de Club van het Ongelezen Boek:

  Mijn Ibiza – Rutger Castricum
  of
  Boekhoudfraude – Micha Kat (met Pieter Lakeman)

  U mag kiezen!

 3. 12

  Figuur van onbetaalbare ‘koop-je-in-in-een-elite-netwerk’-universiteit, een instituut waar ze de crisis niet zagen aankomen, onderdeel van het systeem om mensen met een onaflosbare studieschuld op te zadelen, zo iemand vraagt zich écht af of alles te koop is? Neem iemand anders in de maling! Veel dingen zijn door ons politiekmonetaire fopsysteem vooral onbetaalbaar. Want dat is namelijk de bedoeling.

  http://www.youtube.com/watch?v=5VnwL4-Ghn0