Sargasso goes lifelogging – Steeph

Logo Sargasso 5 jaar!Grrrr, ik had nooit moeten vragen aan de redactie of er nog iemand een leuk idee had voor het jubileum. Wat boeit het de mensen nou wat ik doe als ik niet hier stukjes aan het schrijven ben?
Gelukkig heb ik een kat, anders zou ik helemaal niets hebben om over te schrijven.
Maar daar later meer over. Lifeloggen schijnt immers te gaan over wat er nou zo daags gaande is in het leven van een loggert. Snap echt niet dat er iemand in geïnteresseerd is trouwens. Steeph's katWho cares dat ik vanochtend ge-gvd’d heb in mijn auto omdat voor de tweede achtereenvolgende dag dezelfde gouden Audi A3 met in het kenteken LP-LK via het tankstation een stuk file oversloeg om met twintig seconden tijdswinst weer een extra verstoring te geven in de verkeersstroom waarmee nou juist die files in stand gehouden worden die hij probeert te omzeilen. Man wat heb ik een hekel aan domme egoïsten met auto’s!
En dan duurt het nog zeker 50 minuten voor ik mijn eerste bak koffie kan nemen. Life sucks ’s ochtends te vroeg.

In de oase van rust van mijn altijd tijdelijke kantoor kom ik weer bij zinnen. Eerst even checken of Sargasso nog draait en er geen nieuwe doodsbedreigingen in de mail zitten. Alles lijkt goed te gaan.

Zo’n kantoordag schiet voorbij. Beetje maandrapportage doen over projecten die allemaal te laat en over budget zijn. Beetje jaarplan opstellen waar het je toch wel een leuk idee lijkt om een paar miljoen meer uit te geven (raak je immers in de onderhandelingen toch voor het grootste deel weer kwijt) en het inzetpercentage van de mensen tot boven de 100% op te schroeven (kijken of iemand het opvalt). Aan het eind van de dag nog even een boom opzetten over de ambitie om in een ander land een kloon van het bedrijf neer te zetten (nee, daar kunnen we niet zomaar alle systemen naar toe kopiëren, nee). Gevolgd door een klein boompje over het flying spaghetti monster. En voor je het weet zit je naar je scherm te staren om te kijken of die k-files nu eindelijk eens aan het oplossen zijn zodat je een beetje normale terugreis hebt.

Steeph's kat wederom, spelend met een touwtje, scherpe klauwenThuis. Ah, de kat! Spelen is een must. Of beter gezegd, niet spelen is onverstandig. Wel spelen is ook niet al te verstandig trouwens, gegeven zijn klauwen. Een ongecastreerde kater van zes kilo in een landelijke omgeving, daar moet je voorzichtig mee zijn. Maar gelukkig is hij in een goede bui. Drie keer door het huis rennen met een touwtje is voldoende om hem tevreden te stellen. Pffff.

Werkkamer SteephDing dong!!! Wat??? Oh ja, de moeder van de buurvrouw kwam ff skypen met haar dochter (en man en kind) die een paar weken in Nieuw Zeeland zitten. Hup, de grijze dame voor het scherm geïnstalleerd en op alle knopjes gedrukt. Videootje erbij en gaan. Asociaal verbrande koppen aan de andere kant van het scherm. Ik zit duidelijk op het verkeerde halfrond.

Puzzel in opbouwGa ik intussen maar even puzzelen. Even rust. Twintig jaar niet gepuzzeld. Vorige week maar eentje gekocht. Gelijk 5000 stukjes. Om weer eens in een zen-achtige toestand te komen. Maar ben er nu al achter dat die zen toestand af en toe ver te zoeken is als je probeert tussen 30 identieke donkerrode randstukjes de juiste te vinden. Vermoed dat dit project wel eens een paar maanden zou kunnen duren. Dus als het stil wordt op Sargasso van mijn zijde, u weet waar ik uithang.

Vriendin Steeph (met badmuts)De computer is weer vrij. Snel even de mail verwerken (slechts 39 berichten) en kijken hoe het met het jubileum gebeuren staat.
Pas om negen uur aan de dis. Vriendin was uithuizig. Na het eten achter de computer om te lifeloggen (grrrr). Vriendin zit intussen op de bank een toneelstuk te schrijven (ze is theatermaakster). Nee, niet achter de computer, omdat haar polsen wat vermoeid zijn na een acrobatiekles. Waarom ze daarbij haar swimminggear van vanochtend niet heeft afgedaan is me een raadsel. Maar daarom is ze dan ook mijn vriendin (en waarom zijn mensen nou geïnteresseerd in dit soort details? Het lijkt wel een slechte doktersroman zo)
Tjezus, is het al zo laat. Ik had toegezegd dit stukje om 10 uur te posten…….tikkerdetikkerdetik…..

(Morgen Brechtje)

 1. 4

  Mij interesseert het wel, web 3,0 zal de nicks afwerpen denk ik.

  Prima zithoekje, mijn dochters wilden dat ook..dus maar toegegeven, de kleuren uwerzijds zijn wat zachter.

  Zelf ergerde ik mij ook lang aan die “slimme” filebestuurders..nu niet meer, het zijn gewoon eikels en mijn adrenalinespiegel stijgt niet meer als ik dat zie..alhoewe wat denken Ze WeL DiE EnOrmE *&%$# en WaaROm StAAt Er dAn GEen HeRMAndAD oP dIe PLEkjES SOMs..Ga BOEvEn VangEn..

  Ik miste je eigen beeltenis wel op deze lifelog, gister ben ik zelf even uit de kast gekomen.

 2. 5

  @larie: zal het compliment over de zithoek doorgeven. Mijn vriendin heeft die gemaakt.

  En mijn beeltenis is al wel te vinden elders. Had geen zin om het lifeloggen nog erger te maken.

  Die van jou heb ik gemist overigens. Zoek ik op.

 3. 8

  Gefeliciteerd Steeph en alle andere Sargasso auteurs.

  Dit hoort toch echt op je eigen blog thuis, Sargasso gaat toch niet helemaal prive worden? Voor je het weet moeten we straks ook op GeenCommentaar uit onze kleren, breng ze niet op een idee!

 4. 11

  Gefeliciteerd met het 5-jarig bestaan heren.

  En @ Steeph – leuk stukje. Ik verwacht er vanaf nu elke woensdagavond eentje om zo fris de laatste collegedag van de week in te gaan.

 5. 12

  …Die ik deze week trouwens skip. Voor mij is, in tegenstelling tot enkele loonslaven, de kerstvakantie aangebroken. Ik wens u allen daarom ook een prettig kerstfeest, tot over anderhalve week, ik ga genieten van een wonderschone kerst in Centraal-Europa.

 6. 14

  Gadver, ben ik een paar dagen met mijn echte leven bezig, blijk ik hier bijna een feestje te missen.

  Gefeliciteerd met jullie vijfjarig bestaan, teefjes!

 7. 15

  Lifelogging….pffff

  Daar kom je goed weg Steeph,

  Een beetje meer en niet al te veel, straks moet je nog gaan vertellen waar de kat z’n haarballen uitbraakt, dat lifeloggen gaat vervelen weet je.

  Maar die post-its met wachtwoorden, is dat wel verstandig om die op het grote boze internet te plaatsen ;)

 8. 17

  Steeph ik heb de plek van een van de puzzelstukjes gespot, die ene linksboven in het rechthoekige witte bakje, die moet halverwege de linkerbovenhoek komen. En als je die eenmaal hebt is de rest eigenlijk een eitje ;-)

 9. 18

  Nog een cadeautje voor Steeph (of Ishmael). Mijn poes (die eigenlijk heel erg lief is, behalve als er honden in de buurt zijn):

  [img]http://static.flickr.com/87/230808084_9449147591_o.jpg[/img]

 10. 20

  Wou het hier wel bij laten hoor, qua lifelog. Voel me heel erg bekeken. En de kat ook trouwens.
  Weet je hoeveel foto’s (met flits) je moet maken voor je er eentje hebt die wel goed is? Met een zwarte kat? Hij voelde zich net een filmster op een red carpet.

 11. 25

  @SciInv: de statistiek vertelt al lang niet meer de hele waarheid. Hij begrijpt inmiddels dat het meebrengen van allerlei halfdode dingen ons niet pleziert. Het grootste deel wordt dus ter plekke genuttigd en zien wij zelden meer.

  @Bismarck: Fotogeniek zeker. Maar het is wel zo dat voor iedere foto die je ziet van hem er zeker 10 zijn die niet gelukt waren. Zwarte katten op de foto zetten is gewoon erg lastig.

 12. 26

  @steeph: Hebben mijn ouders bij ons thuis niet zo’n moeite mee gehad. Dat was alleen nog de ouderwetse gevoelige plaat, geen digicam, waar je zo even 90% van de foto’s van kan deleten, dus misschien dat ze alleen maar foto’s namen die ook echt lukten.

 13. 27

  @Steeph: jawel, ik heb ook een zwart katje rondlopen die neigt een zwarte vlek te worden op foto’s. Ik heb al je goto’s dan ook vol bewondering bekeken (en lifelogger zijnde smolt ik natuurlijk uberhaupt weg van de kat)

 14. 29

  :-)
  Kijken of dat lukt.

  Overigens lijkt het er op dat er een nog grotere sterkere kat in de buurt gekomen is. Onze reus heeft de laatste paar dagen een paar enorme wonden opgelopen.
  Niet dat hij zich daar wat van aantrekt overigens…