Sargasso draait op een nieuwe server

Door de toenemende bezoekersaantallen en onbedwingbare drang van ondergetekende om de site te geselen met allerlei plugins, waren we uit ons jasje gegroeid.
Daarom hebben we vanaf vandaag een nieuwe server. Ruimer, groter, sneller en vooral ook breder.
De overgang betekent echter wel dat het ongeveer een dag duurt voor overal de adresverwijzingen (DNS servers voor insiders) goed staan.
Het kan dus de komende vierentwintig uur nog zo zijn dat u wat rare dingen ziet. Geen paniek, dat hoort.

Intussen trekt ondergetekende een fles champagne open en gaat de zweep afstoffen om de redactieleden tot nieuwe productiviteit aan te zetten.

Update (18-9): Nog niet iedereen kan de nieuwe server zien. Nog even geduld hiervoor.

 1. 7

  “Het kan dus de komende vierentwintig uur nog zo zijn dat u wat rare dingen ziet. Geen paniek, dat hoort.”

  Toch geruststellend, mocht ik vanavond met een glaasje teveel op roze olifantjes tegenkomen op de brug. Alleen als dat morgenavond gebeurt, dan wordt het paniek!

 2. 9

  Hulde, dames Heeren ook.. moest wel een paar keer refreshen (safari/mac) om hier te komen. Is dat dr banner aan de draaitafel?

  Overigens, wel eens in Champagnekelders geweest?..oud mannen met een merkwaardig vreemd dik enkelvoudig polsgewricht..staan de hele dag, met Gregoriaans gezang, in die koude kelders de flessen een kwartslag te draaien. Ik moet daar steeds aan denken als ik het drink.

 3. 14

  @larie: Die onderhoudspagina moet snel verdwenen zijn (hoop ik). Maar als je de hoofdpagina krijgt, zie je dan de recente reacties onder het kopje (in het middenkader)?

 4. 23

  Vaag. Ik heb ook nog de oude.
  Misschien dat vannacht het pas goed doorgevoerd wordt.
  Als dat zo is, kan ik alle oude plugins van voor de laatste instorting weer aanzetten.

 5. 24

  Ik heb nog nooit een IP adres gecheckt maar heeft die nieuwe server een nieuw adres? Zo ja, gewoon verschil in provider DNS refresh interval toch?

 6. 25

  @Rene: Inderdaad. Maar dan is het wel fijn om te weten dan in ieder geval iemand hem al ziet. Anders weet je niet of die wijziging uberhaupt al is ingebracht.
  (Als je zoals ik het dus niet ziet)

 7. 26

  Mijn provider levert me ook afwisselend de oude en de nieuwe. De oude (85.158.203.25) heeft een nogal flinke TTL. De nieuwe (85.158.203.214) een nogal korte (100s op de SOA). Nogal vreemd dat al die servers er moeite mee hebben. Misschien is er iets mis met de zone. Aan de serial te zien (2008091703) is het al de derde update vandaag.

 8. 42

  Voorlopig staat helemaal links onder op iedere pagina de tekst “Nieuwe server”. Als je “over” bent natuurlijk.
  @S’z: Ja, dat “overbelast” is nog een vreemde. Die zou niet meer mogen voorkomen. Maar kennelijk zit die nog in wat caches verstopt.

 9. 60

  @HansR: Tekstje valt niet zo goed op, goed doorscrollen naar beneden.
  Nieuwe server heeft overigens nu ook weer recente reacties. En de Tagcloud (niet op de oude server).

 10. 64

  Ah, mijn fout.

  Het tekstje valt buiten het ReguliereSargassoBlikveld. Nl. helemaal linksonder in de SoortVanStatusBalk.

  OK. Helemaal thuis weer.
  Pfff…