Sargasso Café | Verkiezingen in de VS

sargassocafé2Er zijn mid-term elections in de VS vandaag. Een derde deel van de senaat, het hele huis van afgevaardigden en een bijna alle governors worden gekozen. Na de overwinning van Obama in 2008 is dit de eerste echte test voor hem. In de peilingen staan de democraten er slecht voor. Veel hangt af van de opkomst. Hoe teleurgesteld is men en wat doet men er mee. En hoeveel theemutsen krijgen we nu aldaar?
Neem er eentje van het huis en geef uw reactie op de uitslagen. Alhier een mooi overzicht om in de gaten te houden. Vanaf 23:00 uur verwacht men de eerste uitslagen vanaf de oostkust. Het kan wel tot in de ochtend duren voordat alles bekend is.

 1. 2

  In 2008 hebben racistische USA-burgers zich een lichtzinnigheid veroorloofd: Obama tot USA President verkiezen. Een Keniyaan! Een onAmerikaan, een slechts tot opruien (Chicago-stijl)* bekwame sociaal-werker, door nota bene Louis ‘Nation of Islam’ Farrakhan aanbevolen.
  Vandaag, vannacht = dies irae, zullen we zien.

  * 1) Ref. Michelle Malkin, 2) O. noemt USA republikeinen: ‘vijand’, tegen wie hij (illegale) ‘hispanics’ophitst. Burgeroorlog!

 2. 8

  @2 HPax: wat een ongelofelijk diepzinnige scherpe analyse, opeens werd het me allemaal duidelijk, Amerikanen zijn racisten, dat verklaart alles.

  Wat veel interessanter is dan het overanalyseren van politieke waaroms en hoezos, is het analyseren van transatlantische overeenkomsten, die onze tijd kenmerken. Daar kun je als politicus ook helemaal niet zoveel aan doen als ze willen geloven. Of je nu naar Amerika of Nederland kijkt, naar Rusland of Italie, je ziet een grote groep zwevende kiezers die ogenschijnlijk om niets, van radicaal links naar radicaal rechts zweven, van SP naar PVV, van Al Gore naar Sarah Palin. Een groep losgeslagen boeien, mensen zonder eigen identiteit, die aangetrokken worden door sterke persoonlijkheden met een underdog rol.

 3. 10

  Valt wel mee Anton. Ik denk dat er ook heel wat Republikeinen eigenlijk heel teleurgesteld zijn, bijvoorbeeld dat ze niet de controle in Congres wonnen, of zoals de heks Christine O’Donnell of Meg Whitman bijvoorbeeld.

  “Meg Whitman, the former eBay C.E.O. and the Republican candidate for governor in California, spent almost $141 million of her own money. And got nothing, in the end.”

 4. 12

  Mafketels als Malkin zijn staatsgevaarlijk.

  Ik wil nog net niet oproepen om dat soort figuren uit vliegtuigen te gaan flikkeren.

 5. 14

  @ 8 ‘Een (1) groep losgeslagen boeien, mensen zonder eigen identiteit, die aangetrokken worden door (2) sterke persoonlijkheden met een underdog rol.’ Nummering van s.d.

  Vul in voor (1) een groot deel van het USA-electoraat 2008 en voor (2) Obama, en we zijn eruit.

 6. 16

  He jammer O’Donnell niet gekozen. Dat had nog eens wat cabaret opgeleverd in de Senaat. Nu moet de ontmaskering van het theekransje wat langer op zich laten wachten.

 7. 18

  De Amerikaan had het helemaal gehad met die leugenaarbende die hun land in een oorlog sleepte en beurzen/ banken en vastgoedboeren ongebreideld hun gang lieten gaan, men sprak schande van 25 mln onverzekerden. Where is the government.

  2 jaar later.

  De Amerikaan heeft het helemaal gehad met die grote overheid(-sbemoeienis en uitgaven= hoge belastingen) en een healthcare bill die ze dwingt verzekeringen aan te schaffen en ze vervolgens in de klauwen van de IRS jaagt. Theegangers met de meest bespottelijke retoriek aller tijden zijn da bomb had Goebbels nog een puntje aan kunnen zuigen…

  De Amerikaan verdient niet beter.