Sargasso Café | Prinsjesdag 2009

ridderzaal troonredeHet donkere stormachtige weer van vandaag past goed bij de tekst van deze historische Troonrede. Barre tijden staan ons te wachten, u hardwerkende F5-er zult nog jaren kromliggen voor de redding van een stel rücksichtlose bankiers en inhalige IJslandgangers. Na het zuur komt het kiezelzuur. Gaan de populisten oogsten of houden we het VOC scheepje op koers? De Miljoenennota werd al gelekt, maar wij kijken desondanks naar het toneelstuk in de Ridderzaal. Het Sargasso Café staat aan het Plein in Den Haag. Wij zitten binnen: natte jassen en Kwekkeboom kroketten op wit brood. Kop omhoog naar het televisiescherm of kop omlaag twitterend op de iDinges. Doet u ook mee?
Update: De stukken waar het eigenlijk om gaat en nog wat meer voor de detaillisten.
sargassocafe08.jpg

 1. 2

  Kom op Seven. Een paar keer per jaar mag de koningin even met haar handje zwaaien naar het volk. Vindt zij en het volk prachtig. Dan even een uurtje over de hoedjes babbelen en dan gaat de politieke kermis weer gewoon door.

 2. 19

  Shocking: in het primair onderwijs wordt bezuinigd op o.a. OnderwijsachterstandenbeleidGOA/OAB, VVE en schakelklassen (wordt gehalveerd), maar extra geld uitgegeven aan Humanistisch vormend en godsdienstonderwijs (een verdubbeling van het bedrag naar 10.000.000 euro).

 3. 23

  Ben jij eigenlijk die Heleen die naakt in de duinpan lag te wachten tot 2 hitsige kerels haar aan alle kanten bedienden? Of verzon je dat in je boek? Dat verraden van ome Rob was wel erg commercieel en huichelachtig, maar ach een beetje VVD-sletje geeft alleen maar om eigen ego, geldbuidel, status, aanzien, roem en omhoog likken. Of ben je een ander?

 4. 25

  Je hebt gelijk Steeph, maar ik dacht ach café en ik had nog niets nieuws gehoord over Prinsjesdag als hoedjescomedy… Beetje gezond dagdromen (en een hekel aan haar naamgenote die soms met die krullebol is) deed de rest. Je mag het van mij wel weghalen.

 5. 27

  Hé Heleen. Haha, ach heb alle geloof ik wel gehoord over de toespelingen op dat wormvormige aanhangsel. Blijft overigens wel een interessant onderwerp….sex. Vele malen interessanter als de jaarlijkse hoedjesparada.

  Gezellig dat je langskomt!

 6. 31

  @Kalief Dat alle verhalen dat de NL landbouw zoveel subsidies kost erg overdreven zijn. Sterker, download en lees de pdf op die minlnv site en je komt erachter dat ze een grote economische motor in dit land zijn. ;)

 7. 37

  Dat alle verhalen dat de NL landbouw zoveel subsidies kost erg overdreven zijn

  Welke verhalen? Of ben je weeres vanouds aan het jokkebrokken?

 8. 38

  @35: Maar importheffingen niet. Dat is in feite ook verkapte belasting, ten koste van jou (en de andere consumenten) en ten bate van de eigen boeren (en andere producenten van importheffingonderhevige producten).

 9. 42

  Komt Heleen vandaag niet? En de Algemene Beschouwingen zijn vandaag nog wel….. De grote roerganger had het over “aan het werk vlerken!” oid. Wouter Bos was weer erg sterk gister bij P&W.

 10. 43

  @Dick ik dacht niet zozeer aan wormvormige aanhangsels (ik dacht dat die ‘appendix’ heten), maar aan ‘dik’.
  Als je mij erg mist, kun je altijd even bij vvdnext.nl langs surfen ;-)

  (@ steeph cs sorry voor off topic)

 11. 44

  Hoi Heleen: Ben altijd meer voor “simpel en begrijpbaar Nederlands”. Dus kies voor “wormvorming-aanhangsel”, we hadden het idd over hetzelfde. De vertaling van het Engelse woord. Met voor iedereen te begrijpen taalgebruik bereik je iedereen. Zodat je geen mensen uitsluit die iets willen volgen. Weet dat er vele Landgenoten (vrij naar Hans Janmaat) rondlopen die de situatie erg graag ingewikkelder maken als ie is. Vaak ter meerdere glorie van zichzelf. Moeten ze vooral doen als ze er opgewonden van raken. Zit midden in jouw Marky Mark op Politiek 24. Oeps op onderwijs kreeg hij er goed van langs, met zijn alternatieve begroting!!! Marky Mark ging zeer behoorlijk op zijn gepoederde papmondje. Femke, kereltje en Hamertje prikten moeiteloos door zijn zelfingenomen onderwijsverhaal….kwam v.Geel zelfs langs, zonder bezweet gezicht! Ook heeft hij, zo moge bekend zijn, geen oog voor de minderbedeelden onder ons. Daar is de hardwerkende Nederlander ook weer: gaaaaaaaaaap.
  Marky is nog zelfingenomen ook…hoe kan het?!

  Ben jij ook voor Hansie Wiegels sprong terug voor de spotlights? intensieve samenwerking met de PVV? Ego-centrisch gedrag goed zo Femke!!!

  Hmmmm: vvdnext.nl heb net op ons plaatselijk weblog een paar VVD-pannenkoekenverkopers doorgelicht. Zal zo eens bij jullie kijken.

  Ontopic: Prinsjesdag? De Algemene Beschouwingen zijn véél leuker!