Sargasso Café | Nederland – Brazilië


Update:

..en Wesley Sneijder keek na afloop recht in de camera en sprak de profetische woorden: “misschien komen we wel terug met de wereldbeker”

Voor Giovanni van Bronckhorst wordt de cirkel vandaag rond gemaakt. Het land waartegen hij in 1996 debuteerde in het shirt van Oranje, Brazilië, wordt ook zijn laatste klus. Onze sterren gaan vanmiddag namelijk pijnlijk over de knie van de Brazilianen. Het wordt, noteer maar, 3-1 voor de Goddelijke Kanaries. Kaká scoort eindelijk weer eens (op een voorzet van de bij Feyenoord en Excelsior geflopte Bastos) en Maarten Stekelenburg zal de bal na de 3-0 naar de middenstip trappen met een blik alsof Ajax met 6-0 achter staat tegen Feyenoord.
Rond 17.45 u. is het dus over en uit voor Sneijder, Robben en Van Persie. Op tv zullen nog wat verzachtende woorden te horen zijn van Bert van Marwijk. Starend in het niets zal hij zijn schouders ophalen en naar uitvluchten zoeken. Op een ander net zal Johan Derksen zeggen dat Kuijt erg zwak speelde, Van Persie het weer niet liet zien, Robben weer eens over zijn eigen benen struikelde, Van Marwijk niet ingreep en Klaas-Jan Huntelaar op de reservebank bleef. Jack van Gelder zal zich afvragen of Clarence Seedorf niet erg werd gemist en Johan Cruijff zal in een Britse krant zeggen dat hij geen euro over heeft voor een stoeltje tijdens de finale Spanje-Brazilië, omdat Brazilië een schande is voor het WK Voetbal. Maar dat zal volgende week pas zijn, als de Oranje-tent in de tuin van Henk en Ingrid allang is afgebroken.
En Sargasso? Dat opent bij deze de deuren van haar voetbalcafé en zet de bakken vocht alvast klaar…

 1. 4

  @3: in jouw buurt zal het wel stil zijn ja, België doet niet mee (of verklap ik je nu een pijnlijke waarheid?)

 2. 6

  Oja, die Plinus.
  Luister, Plinus, mijn beste vrienden zijn Nederlanders, en mijn vader is er zelfs gestorven.
  Geloof me: ik ken jullie betrer dan een Neelander België kent.
  En ziet: het is heel erg stil in Nederland nu.

  Ga jij nou maar met de camper camperen.

 3. 17

  Mind your words Bolke, het enige moment dat ik een wereld zonder racisme heb ervaren was Amsterdam na de Champions League overwinning van Ajax. Turken, Surinamers, Hollanders voor even allemaal gelijk.

 4. 18

  Daar moet ik over nadenken Crachàt. In de waan van een eenling te zijn..een illusie blijkt alweer..dank u not;)

  Zo vreemd..ik kreeg echt kippenvel in dat megabad..i hate myself.

 5. 26

  @24: Een beetje gelijk heeft ie wel. In het werkende deel van Maastricht (waar ik me om 17:00 bevond) was het wel stil, maar in het tokkiegedeelte bleken er rond 18:30 Turkse toestanden te heersen: mafkezen die vuurwerk afstaken, mensen die al toeterend rondjes reden in hun Opels en met vlaggen zwaaiden, geëscorteerd door dronken tieners op brommers, die nog meer dan gewoonlijk hun leven waagden met verkeersovertredingen.

 6. 29

  Het interesseert me geen ruk of mensen dit tokkie noemen. Ik moet denken aan al die vrienden van weleer met wie ik over voetbal heb gesproken, uit Uruguay, Brazil, Ghana, Spanje en Argentina: de fascinatie voor la naranja mecanica ..en ik weet dat ze hier nu ook aan terugdenken bij deze wedstrijden. Aan mijn opa die in 1928 als jongetje van elf in Amsterdam het team van Uruguay Olympisch kampioen zag worden. Dat is voetbal voor mij.

  Hier in Wassenaar is het vanzelfsprekend rustig, maar ik gooi met veel plezier een Uruguayaanse rib-eye op de BBQ. Misschien loop ik op de zaken vooruit maar deze avond kan niet meer stuk.

 7. 32

  Onze sterren gaan vanmiddag namelijk pijnlijk over de knie van de Brazilianen. Het wordt, noteer maar, 3-1 voor de Goddelijke Kanaries.

  Duidelijk gebrek aan vaderlandsliefde op links. Wat jij KJ?

  Dat weg met ons is niet hoe we de oorlog winnen. VOC mentaliteit is idd niet verkeerd.
  Gelukkig zit Sargasso achter een dik filter in ZA, stel je voor dat Sneijder met z’n iPad dit nog even voor de voetbalwedstrijd las. Net het verschil tessen winst en verlies.
  Hoezo over de knie bij de Goddelijke Kanaries? Ken je klassiekers. http://www.youtube.com/watch?v=jcW-dUXfQrc

  *Proost jongens*

 8. 33

  Nou die vuvuzieligs..

  In Zuid Afrika heeft de regering in haar oneindige wijsheid besloten de scholen zes weken te sluiten. Wat doe je dan als jong mens..loop je dag en nacht door het centrum waar het geld verdiend wordt je longen uit te persen..je aan te stellen.

  De blanke zakenmensen in deze, die die toeters verafschuwen zien hun “denk”beelden bevestigd. Zimbabwe aan de poort wat ik u brom:(

  Tevens is de nationale schuld wel iets te veel toegenomen, alsmede de fragile eenheid die nu net iets van een eenheid leek. (o.v.t.t.)

  remember this 1, alhier getoond (kijk naar de zwarte en blanke psychomotoriek)

  http://www.youtube.com/watch?v=9ToLaSj_iA0

 9. 34

  Holland is hot.
  Vanavond hebben we 200 miljoen brazilianen laten huilen. Daar zitten ze dan in hun favela. Het enige beetje licht dat voetbal daar bracht is voor lange tijd verdwenen. Klasse jungs :-)

 10. 35

  Verder valt voetbal natuurlijk onder de Romeinse taktiek van Ceasar: Geef het volk brood en spelen. (Panem et Circensus) de manier om de macht te houden en opstanden ondanks onvrijheid en onderdrukking te voorkomen. We zijn na 2000jr terug bij af.
  (Daarom krijgt prof. voetbal werkelijk subsidie ipv doelen die het harder nodig hebben.)

 11. 37

  Ik kreeg eens een volkskrant op m’n lab. Met tang boven de Bunsenbrander laten vergaan..voelde heel fijntjes.

  De honden blaffen maar de karavaan trekt verder :)

  Quote van piet dinges..ooit.

 12. 40

  @35: Of Juul was 2000 jaar zijn tijd vooruit. Ik denk dat er voor die hypothese wel meer ondersteuning is. Denk ook aan dat propagandaboekie van em! Door net zoveel mensen gelezen als dat van Pim ruim 2k jaren later, maar met minstens dubbele impact!

 13. 42

  Toch zie ik liever een finale tegen Argentinië,
  even iets rechtzetten,
  tegen de boys van de Junta van o.a. Jorge Zorreguieta.

 14. 43

  Als niemand het dan doet:

  JAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!
  GODVERDOMME, WE HEBBEN GEWOON BRAZILIE VERSLAGEN EN IK SNAP NIET WAAROM OF HOE!