Sargasso 8 jaar

sargasso8Altijd fijn om een feestje te vieren op een bijzondere dag. Wat is er nou beter dan iedereen virtueel uit te nodigen om in de vreugde te delen, wetende dat half Nederland ingesneeuwd is en wel een verzetje kan gebruiken.

Afijn, met dit postje waarin duidelijk wordt dat Sargasso toch niet de naam was waar we voor gingen, begon het allemaal. En daarmee wordt maar weer eens duidelijk gemaakt dat de uitspraak “Niets is zo definitief als een tijdelijke oplossing” ook voor ons geldt.

Pak een glas glühwein en vertel gerust fraaie verhalen over vroeger. Wij gaan toch nergens heen. Wel zitten we met onze voeten richting de haard te filosoferen over of het geluksgetal acht ons opnieuw mooie dingen gaat brengen in het komende jaar.
Oh, en fraaie foto’s van de situatie buiten zijn meer dan welkom in de reacties. Als je geen plek hebt om ze neer te zetten, mail ze gerust naar [email protected].
snowpig470

 1. 6

  sargasso is een heel goede naam voor wie denkt vanuit natuur, wereldzee, nieuws, culminatiepunt, outlandish, what happenz.

  En gefeli @sargasso.

 2. 8

  Hulde! Achtwerf hulde! Met name aan Carlos en Grobbo. Kan er nog even een verjaardagsstatistiekje af, met de activiteitsduur van de overige redaktieleden? Gewoon nieuwsgierig naar.

  Nu dus in ieder geval de fatale 3-jaargrens gepasseerd (gemiddelde levensduur van blogs) en de even hinderlijke 7-jaargrens (kritiek punt in elke relatie, volgens de broodje-aap-almanak).
  Mooi werk!

 3. 9

  Acht jaar, dat is dan voor mij toch zeker 5 meegemaakt (wanneer was mijn eerste comment eigenlijk?). Dat lustrum ga ik ook maar vieren. Glaasje wijn kan altijd.

  Gefeliciteerd @allemaal.

  Ik merk de laatste tijd – twee jaar – wel een ‘drifting apart’ van stromingen. Een scheuring zo te zeggen. Een schisma bijna.

  Is het niet tijd voor twee lijstjes: hoogtepunten en dieptepunten van Sargasso? Eventueel gezien vanuit de redactie en gezien vanuit de reaguurders?

 4. 17

  OT maar is toegestaan momenteel: Over there (UK) is bingo in zekere regionen een veelbezocht spel..communitybonding. Bij bingo worden niet getallen opgenoemd maar slangbegrippen

  8 is : garden gate. (klik)

  Take’s a while b4 u get it all. (mijn eerste bingo tussen een grote groep Ina Sharpels won ik gelijk een mega keukenset..gelijk naar de poor man’s gebracht…glom te veel..kralen en spiegels.

 5. 18

  Het is maar goed dat sargasso geen Schot is; die zijn vanaf 8 jaar strafrechtelijk aansprakelijk.

  Kan, bijvoorbeeld, in plaats van hier een feestje te gaan bouwen iemand dat arme varkentje even uitgraven?

 6. 23

  they do su ( stirling) en eerst iets met boomstammen en dan de wellies en dan de scotch an dan de……next year ben ik er weer….heimwee.

 7. 24

  wellie wanging?
  Is dat niet het gooien van wellingtons?
  En is dat niet voor de bourgeois van het Engelse (ENGELSE!) platteland?

  *terzijde: zijn trouwens goeie laarzen*

 8. 36

  Dank voor het vele zoete gereaguursel, het inlevingsvermogen, het begrip en de compassie.
  En de felisitataatsies.
  Het was een mooi tijd.
  *een karrevracht aan speciaal Belgisch kerstbier, van dezentwege

 9. 40

  [Redactie] Van een onzer reaguurders met als bijschrift:
  “in Den Haag Ypenburg viel 17 a 18 cm sneeuw.
  Uit de sauna, de sneeuw in en weer terug. Joepie”

  Waarvan acte.

 10. 45

  /lezersservice:
  dit was, zover ik kan zien, jouw eerste reactie, HansR:

  Submitted on 2005/09/20 at 9:50pm

  Dat de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust voor toekomstige generaties steeds minder een rol gaan spelen in de opinievorming is een slechte zaak.

  Moet zijn:

  Dat geen enkele oorlog of Holocaust voor daarop volgende generaties een rol hebben gespeeld in de opinievorming is een slechte zaak.

 11. 49

  de ogen! , mooi.

  Ook vandaag, feest,vanwege.. ik kwam zojuist (rond 4) aanhollen met warme chocolademelk

  /lifelog

  Dames heren ook web, 2.0 billen bloot lastig hey?

 12. 50

  Oef, na al het buitenspelen vandaag nog een welgemeende felicitatie! 8 jaar is toch een bijzonder getal. Gelijk aan 4 + 4 bijvoorbeeld, dat kan niet elk getal zeggen.

 13. 51

  @46: Maar natuurlijk is het “hulde!” ook voor Steeph bedoeld. En voor alle anderen die dit hier overeind houden. Daar heb ik ook zo mijn favorieten onder, toch Carlos en Grobbo even apart gehuldigd vanwege hun doorzettingsvermogen vanaf het eerste uur.

  Dat lijkt een clichématig eerbetoon, maar zo vanzelfsprekend is het niet zo’n klasse blog als deze, met al die verschillende aanwezige kwaliteiten, vol te houden.

  Acht wa, ach wat, ik neem er hier nog een. Op u allen!

 14. 53

  Van Harte Gefeliciteerd, Carlos en anderen!

  Het zou me niet verbazen als Sargasso meer invloed heeft dan het nooit-afgeschreven-proefschrift ooit zou kunnen hebben gehad…

 15. 64

  Gefeliciteerd.
  Net nog door de stad -Amsterdam- gelopen en het is rustiger dan normaal op zondag. Iedereen achter de computer kan natuurlijk.