Saoedi-Arabië voert brandstofproductie VS op

Zojuist bereikt ons via het altijd alerte peakoil.nl het bericht dat de knipmessen van het Saoedische koningshuis hun productie van vliegtuigbrandstof voor het Amerikaanse leger scherp hebben opgevoerd. Het staatsbedrijf Aramco zal dit jaar 1 miljoen ton brandstof voor het Pentagon opzij zetten in tegenstelling tot tweehonderdduizend ton vorig jaar. “I believe that Saudi Arabia was warned in advance of the increased US military activity starting early 2007 and may have allocated 1.0 million to 1.2 million tonnes of jet fuel for possible use by the US military during 2007,” one source said. (DailyTimes). Verhoogde militaire activiteit met vliegtuigen dus… Misschien ten behoeve van een eindsprint in Irak? Of zijn de extra liters brandstof bedoeld voor bombardementsvluchten op Iran? Wat is The Good Force van plan? Past dit bericht in de lijn van de onvolprezen Sargasso scoop met de uitgelekte ING marktanalyse? Of treffen we hier weer zorgvuldig geprepareerde oorlogshitserij aan?

 1. 1

  De good force zorgt ervoor dat ze hoe dan ook vliegtuigen de lucht in kunnen sturen mocht Iran de oliekraan dichtknijpen. En dat schept dan in ieder geval de mogelijkheid tot oorlog.

 2. 4

  Als het echt waar is kan zo’n grote toename in het gebruik van vliegtuigbrandstof maar op èèn ding duiden: de VS gaat de B52’s en de B2’s weer afstoffen. Deze vliegtuigen vliegen voor hun missies non-stop vanuit de VS en Groot-Brittannië, terwijl het grootste deel van de vliegtuigen en helicopters die op dit moment in gebruik zijn in Irak voor het overgrote deel gestationeerd zijn in het Midden-Oosten zelf.
  Ook een geplande toename van het aantal transportvluchten voor materieel en manschappen over grote afstanden kan deze toename voor een deel verklaren.

  Voor een eindsprint in Irak lijkt mij zo’n grote toename in slagkracht niet (meer) nodig, dus trek zelf je conclusies.

 3. 5

  Ze zullen zich niet aan het sturen van grondtroepen wagen, denk ik zo. Het bombarderen van de Iraanse nucleare installaties hoeft geen Amerikaanse of burgerslachtoffers te eisen.

  Een oorlog wordt het, maar: een schone oorlog.

 4. 6

  Nou Boog, voor zover je U-238 als schoon kunt betitelen met een halfwaarde tijd van 4,5 miljard jaar… Met die tijd is het wel schoon ja…………………………………………………