1. 1

  Rotterdammer de minste sterren? Dan mogen de dames en heren fotografen eens een bezoekje brengen aan de mooie kassengebieden van ons land, bijvoorbeeld Westland of Boskoop. Daar hoef je ’s nachts praktisch je licht niet aan te doen als je gaat fietsen.

 2. 2

  :-) Als geboren Westlander kan ik daarover meepraten. Als het bewolkt is weet je helemaal niet wat je ziet, de hele lucht stralend oranje.

 3. 4

  Gaan we doen Carlos? Waar haal je opeens de gore moed vandaan Rotterdam eendimensionaal te downplayen? Hobby? Nooit eens iets positiefs over de havens hier of de euromast met z’n mooie draaicapsule die er schijnbaar “nutteloos omheen draait”. Neehee, *tegen zo’n stomme A’dammer die met mond open naar boven staat te kijken weettuwel en dan zeggen dat de kaartjes uitverkocht zijn* Neeheeee, dat is gedaan vanwege het overweldigende panaramaaaa. Of de standbeelden als Jan Gat of Fikkie, niks njente niemendal daarover…BAH.

  In verlicht A’dam zie je alleen maar bruine poepsterren natuurlijk hè? Ja. Terwijl je je zo tussen die poppenhuisjes doorwurmt. Sjongejonge, als je in zo’n steegje per ongeluk een harde lul krijgt is het rinkeldekinkel alle ruiten in. Duw je zo hup een 5- persoons pan spinazie van het fornuis. Huisvrouwtje sip natuurlijk. Godskolere wat een treurneuzen daar vinje het gek dat ze daar geen sterretjes zien. Nietz o gek, want waarom lopen al die Sammie’s er eigenlijk allemaal met hun hoofd naar beneden dan, met zo’n nasale air? “A mân sterruf kraig tog ut loazerus mit je stirretjes whewhewhe”…want dat jeremieert dan nog een half uurtje door zo. Pff, wat een doffe treurnis begin er zowaar spontaan van te janken (ja, gewoon uit blijdschap hoor).

  Als ze ze morgen állemaal tegen de muur zouden zetten ging ik er desondanks niet naar toe om te kijken…

 4. 5

  @4: En nou een rant naar Oost-Drenthe, want Amsterdam is in dit topic de verkeerde kant uit.

  Maar logies tog dat Rotterdammers minder sterren zien? Die zijn namelijk veel te hard bezig met de Nederlandse economie draaiende te houden om een beetje naar de sterrenhemel te liggen staren.

 5. 10

  Niet mee eens..in Delft zie je in de nacht in een gele hemel geen ene ster vanwege de belichting van de warenhuizen (kassen voor de stedelingen) ….behalve als je op de beestenmarkt wat geconsumeerd hebt;)

  YP..u rok