1. 1

  Lekker actueel bericht van afgelopen maandag. Terwijl er toch geen gebrek aan berichten rond deze heisa is? Maar ok, deze levert natuurlijk een smakelijke kop op.

  En dan nog: ‘roep wordt sterker’? Er roept welgeteld 1 theoloog dat de Paus zou moeten aftreden.

 2. 3

  @1 Precies. En de Paus heeft – hoe ongeloofwaardig ook – Williamson opgeroepen excuses te maken. Dat zal de gemoederen wel sussen.

 3. 7

  Peter, het is de bedoeling dat je je hier genuanceerd uitlaat, alleen dan win je op termijn die felbegeerde gevulde koeken. Het is overigens niet faCCist maar faBCCist, u gebruikt toch ook Email 2.0?

 4. 9

  Hoeveel procent van de Vaticanistaniërs roept om het aftreden van de Paus (Buitenlanders die om aftreden van een staatshoofd roepen, tellen niet mee in democratie 1.0)?

 5. 11

  Hermann Häring kent Benedictus goed genoeg om te weten dat hij niet zal aftreden: de oproep is dan ook een beetje gratuit.

  In heel de kerkgeschiedenis is er precies één paus geweest die is afgetreden. Dat was de meest verstandige die we ooit gehad hebben.

 6. 21

  @7, Carlos, waarom moet hij genuanceerd reageren terwijl je zelf een link met zo’n ongelovelijk ongenuanceerde kutkop schrijft?