1. 5

  Ik vind het terecht.
  Op een bijeenkomst voor anarchisten wordt toch ook geen deutschland uber alles gezongen. En die noemen zichzelf notabene anti-autoritair.
  Stelletje dictators.

 2. 13

  @12: in essentie wel. Met veel wollige hippieteksten bol van de vage beeldspraak en associatief geneuzel waar werkelijk geen touw aan vast te knopen valt.

 3. 14

  De weg die de katholieke kerk voor zichzelf heeft uitgestippeld is duidelijk: vanuit Rome gepushed richting een nichémarkt van radicale gelovigen die wel alles doen dat Rome wil i.p.v. een liberale kerk die meegroeid met een veranderende maatschappij en i.i.g. een traditionele rol blijft vervullen in het leven van de geseculariseerde mens.

 4. 19

  Op Trouw woedt er een debat om de vraag of de kerk dit zomaar mag, de mensen schofferen met achterlijke denkbeelden. Historici en SGP vinden van wel. Femnke Halsema c.s. vindt van niet. Ik vind ook van wel.

 5. 21

  Mescaline, ik wijk hier ook af van Halsema en de mensen die zij vertegenwoordigt. Laat de kerk maar lekker schofferen en discrimineren waar ze dat maar willen. Sterker nog, laat ze er een schep bovenop doen.

  De beste garantie dat de parochies zullen blijven leeglopen en we er over 20 jaar niets meer van zullen horen.

  Ondertussen natuurlijk alle belasting die deze roofclub ooit niet betaald heeft alsnog vorderen. Misbruikers en mishandelaren in de gevangenis.

 6. 23

  Ik vind dat Huub Oosterhuis een paar prachtige liederen heeft geschreven eigenlijk.. Gelukkig zit ik dan ook niet bij de katholieke kerk..

 7. 24

  Zie het als een multinational. De RK-kerk is gewoon bezig met ‘branding’ en is weer terug bij de ‘core business’. In de globale religieuze shoppingmall moet je je onderscheiden en die softe Nederlandse jaren-zeventig boodschap doet het minder goed in de groeimarkten Azië, Afrika en Latijns Amerika. Beter de formule waar je al vele eeuwen succes mee hebt. Nederlandse Katholieken zijn hoe dan ook vermomde protestanten en Nederland wordt door Rome allang beschouwt als verloren terrein. Hoef je dus verder niet naar te luisteren.

 8. 25

  de mooiste en beste liederen uit de GVL-bundel (gezangen voor de Liturgie) zijn echt wel van Huub Oosterhuis. We zouden trots moeten zijn…….