Rice not welcome in Russia

Rice not welcome in Russia?

Net terug uit de supermarkt met 4 kilo rijst. Want, na Nederlandse bloemen en Pools vlees, ligt er nu ook een de-facto verbod op rijst. Wacht eens even, rijst komt toch helemaal niet uit ‘politiek gevoelige’ landen? Hoe het ook zij, geen korrel het land meer in! Juridisch is een verbod wat lastig, dus trekken we de import-licenties in. Zei iemand hier iets over Rusland en de WTO?

“The rules of the WTO do not allow import licensing; however, accreditation of suppliers is permitted, although the line between the two procedures is fairly thin.” (Aleksey Likhachev in Kommersant)

En dus vroeg je bed uit om rijst te hamsteren. Ik bel eens met wat vrienden in Nederland om te kijken of ze het woord ‘hamsteren’ nog kennen, behalve uit de reclame van de grootgrutter. Bijna niemand, behalve: “Toen de consumentenbond liet weten dat die Schoondal Rose de beste was!”.

  1. 6

    Zaanse lijnolie wordt binnenkort ook uit de Russische schappen verbannen. Naar ’t schijnt wil Putin elke link (zelfs die met Tsaar Peter) naar de eeuwige poesta’s verwijzen.

  2. 7

    Wat is het nut van die rijstboycot? In Rusland verbouwen ze dat toch niet? Toch ook niet in een van de buurlanden die ze willen overnemen?