1. 5

  We kunnen nu wel heel erg cybisch gaan doen, maar de achterban van dit soort mensen hebben nou niet echt een geschiedenis van voor zichzelf denken.

  Dat deze man, die nadenkt voor hele volksstammen, dit zegt is een grote doorbraak.

  En nu de olieprijzen zo zijn gestegen kunnen mensen als Robertson zonder veel gevaar aandringen op alternatieve energie, zonder voor rotte vis uitgemaakt te worden.

  Een win-win situatie dus. Nu maar hopen dat het niet tijdelijk is, maar zodra de prijzen zakken zou meneer wel weer eens met een andere wind mee kunnen gaan waaien.

 2. 6

  Ja, maar ik werd juist nogal cynisch van de gedachte dat deze man voor een hele hoop mensen een soort van goeroe is. Dat hij deze keer iets zegt dat je, met een beetje goeie wil, misschien wel min of meer verstandig zou kunnen noemen maakt helemaal niet uit.

 3. 7

  Man oh man lekker naïef allemaal. Net als of alles door ons komt. Heb laatst een reportage gezien over vulkanen en als één middelmatige vulkaan begint te spuwen staat het gelijk aan wat wij in 15 jaar in de atmosfeer pompen. En een explosie van een vulkaan zoals St. Helena 30 a 35 jaar. Tel maar op dat er toch nog heel wat vulkanen op de aardbol actief zijn. Dus zelfs als wij allemaal de tot nu toe lamlendige alternatieve energie gaan creëren is het de welbekende druppel op de gloeiende plaat. We gaan gewoon richting de volgende ijstijd, eerst volgt er op warming en daarna koelt de aarde weer af.

 4. 8

  Tja, zolang die in dezelfde adem roept dat de amerikanen allemaal ventilators moeten aanschaffen, heeft zijn uitspraak over minderen met fossiele brandstoffen natuurlijk weinig zin.

  Desperado: Wat betreft vulkanische uitstoot: Verwar je nu niet CO2 met zwaveluitstoot? Dat laatste werkt immers anti-broeikas, hetgeen je gezien je uitspraak over St. Helena nog veel meer zou moeten verontrusten.