1. 10

  Als twitter de voornaamste bron van informatie voorziening moet/is zijn is het einde wel een beetje zoek lijkt mij.
  Het gaat over kirgizie niet over noord-korea.

  Carlos/OBK spreekt die Kysia een beetje russisch ?

 2. 13

  @12: Dat is dan goed gecamoufleerd, want het ziet er bijzonder ongeorganiseerd uit.

  @Olaf Koens “Exit vreedzame revolutie.”
  Dat was denk ik al verkeken toen gisteren vrijwel de hele leiding van de oppositie opgepakt werd.

 3. 14

  Wat jij misschien hoopt @13, is dat er iets van prettig winnende grassroots opstanden bestaat. Ik vind dat zelf een zinloos type hoop.

  En daarbij wil ik vooral in Rusland/Azie rekenen en rekening houden met partijen die goed zijn voorbereid. Voor wie van alles op het spel staat. Anders dan Afrika, dat was gisteravond, Benin.

 4. 15

  @14: Misschien dat ik die hoop wel koester, maar dat is hier irrelevant. Ik zie gewoon een boze menigte. Uit alle berichtgeving blijkt weinig gerichtheid, een nogal diffuse oorzaak (hoge brandstofprijzen) en bijzonder weinig organisatie.

  Vanuit geopolitiek oogpunt zie ik verder weinig belangen. Kirgizstan ligt een beetje aan de rand van de beschaving, er is weinig te halen, weinig te doen en afgezien van China en Oezbekistan geen enkel land dat enig belang heeft bij wie de baas is, terwijl China er onvoldoende invloed heeft om zoiets teweeg te brengen en Oezbekistan waarschijnlijk eerder onrust vermijdt, juist vanwege de belangen (een Oezbeekse minderheid, die waarschijnlijk slachtoffer wordt bij geweld) en gezien de locaties van het gebeuren er niets mee te maken heeft.

  Leg mij maar eens uit wie erachter zit en waarom dan.

 5. 16

  Leg mij maar eens uit wie erachter zit en waarom dan.

  Omdat bij alle revoluties er een organiserende groep is – die inderdaad goed is voorbereid en haar doelen goed voor ogen heeft. Die organiserende groep maakt gebruik van omstandigheden, ruit de massa op, steekt het vuurtje aan en tussen de chaos door bereikt ze haar doelen.

  Lijkt me vrij helder, hoef je niets voor aan te tonen. Elke revolutie blijkt de schijn van chaos tegen zich te hebben. Houdt er dus maar rekening mee dat het een klassieker is.

  Dat had mescaline je ook kunnen zeggen maar die houdt van raadselen spreken.

  Oh en de wie?
  Wie is een paar jaar geleden geschoffeerd, gekleineerd en financieel aan de grond gebracht door de huidige machthebber(s)?
  90% kans dat die achter de opstand zitten.

 6. 18

  Er duiken trouwens wel wat hints/motieven op voor een Russische hand in de zaak. Van de andere kant staat Kirgizstan bekend om de vele rellen en de huidige/ex president als een belangrijke oorzaak daarvan.