Raed’s broer vrij

Raed’s broer, Khalid, die half juli was ontvoerd door de Iraakse geheime dienst, is weer thuis. Omdat hij de website van zijn broer had bezocht werd hij aangezien voor terrorist. Hoewel hij bij zijn vrijlating absolute geheimhouding heeft moeten zweren staat zijn interessante verhaal op zijn website. Er is verder weinig over te zeggen, behalve dat je in Irak niet verdacht wil worden van terrorisme, en dat Khalid een optimistische man is;

I was so lucky that I was taken to the Mokhabarat directly. Usually you have to go through a police station or a center of the national guards to get there, where the standard procedure of torturing is hanging people upside down and beating them with cables for hours, pinching their bodies with electrical drills, burning them with hot water, ripping out their finger nails, breaking bones, using acids on the wounds after whipping them, the dead bodies that are found in the dumpsters in Baghdad even had their eyes taken out of them, and a lot of these things happened with people that I know, or with people that were detained with the people that were with me in this jail, before they were brought here, and the list of torturing techniques is long, and you don’t want to hear them or know about them if you want to sleep at night. (secretsinbaghdad)

 1. 3

  NIET WAAR! de Amerikanen hebben juist democratie naar Irak gebracht onder Saddam was het pas erg, altijd maar weer Bush de schuld geven Saddam martelde veel langer en gemener bovendien was het in Irak echt geen pretje op straat zonder autobommen dan werd je gewoon opgepakt en gemarteld door het vreselijk afgrijselijke regime van Saddam Hussein, hoe durf je te zeggen dat het nu slechter is, anti-amerikanisme zonder enige fundatie stelletje Michael Moores rot toch op je farenheit propaganda en echt niet dat het om de olie was en die broer werd ook niet gemarteld maar denkt alleen maar aan martelen en dat gebruiken jullie weer om amerika zwart te maken echt wel dat onder Saddam veel slechter was vraag dat maar aan de dode Koerden van Halhapja die kunnen dat niet mer na vertellen en ook de vrouwen zijn nu beter af met en hoofddoekverplichting in de grondwet want vroeger werden ze gemarteld echt veel hader dan nu echt wel echt wel, lekker makkelijk scoren hoor met zulke verhalen als het maar weer in het straatje past van de antiamrikaanse grammafoonplaat jullie kunnen niet houden van democratie en heulen met Al-Qaida ruggegraatloze linksen nu gaan jullie ook nog eens zeggen dat Londen het aan zichzelf te danken heeft, nou echt niet hoor en het was vroeger in Irak veel erger in die zandbak die heb je toch zo veroverd en juist daar moet de islam gestopt worden en als jullie niet meewerken dan zijn jullie tegen ruggegraatlozen heulers, echt wel dat het vroeger in Irak veel erger was!

 2. 7

  Ik bedoelde eigenlijk dat de arme man door zijn recente traumatische ervaringen misschien wel dingen verkeerd herinnerde en Saddamijnse beelden aanzag voor recente gebeurtenissen. Of misschien dat het gewoon ook waar is en dat men in Irak vrolijk doorgaat met dezelfde praktijken uitvoeren. Ik weet eigenlijk niet welk van de twee. Punt is alleen dat Bush deze praktijken ging uitroeien met operatie Iraqi freedom.

  Verder komt die uitspraak van JdB me bekend voor, maar ik kan er momenteel even niet opkomen. De bonuspunten zijn voor een ander!

 3. 11

  Uit de comedyserie Bottom (BBC), Carnival episode.

  RICHIE : Pretty crafty, eh? If that doesn’t get me sauced from Singapore and back then I am a Dutchman.
  EDDIE : Hallo Jacob.
  RICHIE : Hallo. Oranjeboom, clog, dyke, windmill… Shit!

 4. 15

  Heren, het was geen family ties, geen growing pains, geen Mash, geen Cosby Show. Niet de smurfen, niet Belfy en lillybit, niet Candy-Candy, niet de Snorkels, niet de Simpsons, zelfs niet Bassie en Adriaan.

  Nee, DP heeft het helemaal goed. De regel kwam uit Bottom. Om precies te zijn de aflevering van Halloween waar Eddy en Richard zich verkleden en snoep gaan ophalen. Hedgehog opent de deur, ziet ze in hun pakken staan terwijl ze om snoep vragen. Hedgehog antwoordt dan: “are you on drugs? can I have some”.

  Vervolgens is er een nog een returning gag waarbij Richard er steeds met de cattle prod van langs krijgt en zijn panty volschijt. En daarmee zijn we weer terug bij martelingen en volledig on topic :-)

 5. 20

  Ik heb al een paar afleveringen van het volgende seizoen gezien, die waren in elk geval niet zo absurd als die van gisteren.

  Ik vond de aflevering van gisteren overigens erg geschikt, juist vanwege het absurde.

 6. 22

  @sketzer: wat mij wel opvalt als ik er zo over nadenk is dat hij inderdaad over verschrikkelijke martelingen praat, maar dat het met hem allemaal heel erg meeviel. Als ik zijn verhaal goed begreep kreeg hij een paar klappen, maar niets vergeleken bij wat er met alle anderen volgens hem gebeurde. Verder had hij in 5 minuten de rechter overtuigd hem vrij te laten en mocht hij weer gaan. Op zich allemaal een beetje dubieus vind ik. Maar goed: misschien heeft hij wel gewoon enorm geluk gehad.

 7. 25

  Groen rechts welnee, noem het pre-emptive wind uit de zeilen halen van Sargasso-in-de-anti-amerikaanse-hoek-drukkers onder de reaguurders. En soms vind ik het gewoon leuk om de ongeletterde rechtse lul te spelen. Andere mannen vinden het lekker om zich stiekem te verkleden als vrouw en vind schyzofreen reaguren lekker, ieder zijn ding zeg ik altijd maar zo.

 8. 27

  u vat het te persoonlijk op (wat opzich wel weer een vrouwelijke eigenschap is) terwijl dat helemaal niet mijn bedoeling was, ik was er zelf nog niet eens opgekomen.

 9. 30

  @JdB22: Of zijn geletterdheid en vermogen om zaken openbaar te maken heeft geleid tot een speciale behandeling. Zolang hij deze zaken niet zelf ondervonden, maar van horen zeggen heeft geloven jij en Rita deze man toch niet.

 10. 31

  @Bismarck: wat een onzin zeg.

  Ten eerste, houd ik zelf een slag om de arm in postje 22 (lees de laatste zin maar). Ik zeg dus helemaal niet dat ik hem niet geloof. Maar je moet wel een beetje kritisch blijven zeg.

  Ten tweede, heeft zijn geletterdheid er helemaal niets mee te maken. Als je zijn verhaal leest, dan lees je keer op keer dat hij tijdens zijn ondervragingen niet de kans kreeg uit te spreken. Dat er uberhaupt niet naar hem geluisterd werd. Zijn geletterdheid hielp hem daar dus geen zier. Zijn vermogen om zaken openbaar te maken? Dat zou juist een reden zijn om hem permanent te laten verdwijnen.

  Ten derde, de enige Rita die ik persoonlijk ken komt in een cocktailglas dus wat Rita wel en niet gelooft heeft met mij niets te maken.

 11. 33

  JdB: Waarop zijn broer zijn verdwijning geblogged had… Pas even op met dingen onzin noemen. Ik geef zelf ook al duidelijk aan dat we de waarheid niet kennen en geef (net als jijzelf) wat speculaties. Als die speculaties niet zijn wat jij wil horen kun je nog het fatsoen hebben om niet meteen het woord onzin te gebruiken.

  Punt is dat we het niet weten en dat die onzekerheid ook best een doel kan zijn van Iraakse matelaars, want zoals ik zei, zolang we het niet zeker weten geloof jij het iig. zeker niet en onze minister van terugstuurzaken ook niet. Dat laatste is overigens, met alle respect, belangrijker voor de Iraakse autoriteiten.