QvdD: Spagaat

ADHD (Foto:Flickr/09traveler)

Sommige kinderen hebben er last van dat de wereld om hen heen hectisch is. [..] Maar de regering heeft boter op het hoofd. Aan de ene kant horen ouders dat ze meer moeten opvoeden, tegelijkertijd moeten ze ook meer werken. En om het makkelijk te maken wordt er beknibbeld op de kinderopvang.

Aldus Bas Levering, lector pedagogiek aan de Universiteit van Utrecht en bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen. Hij reageert op de constatering van minister Rouvoet dat veel kinderen gedragsproblemen vertonen, doordat er te veel van hen wordt gevraagd. En: jongeren hebben steeds meer het gevoel dat ze op zichzelf zijn teruggeworpen. Hun ouders hebben minder tijd voor hen én scholen zijn steeds grootschaliger geworden. Een spagaat waar een oplossing voor is?

  1. 1

    Waarom oplossen? De farmaceutische industrie heeft er geen problemen mee om de productie van Ritalin te verhogen om onze kinderen rustig te houden.

  2. 2

    We kregen onlangs al te horen van de ombudsman dat de overheid boter op zijn hoofd heeft. Niet het volk, maar de overheid is de hufter.
    Ik blijf maar zitten met één prangende vraag: waarom lijkt Rouvoet toch zo verdraaide veel op Herbert West, uit Re-Animator?