Quote van de Dag: Loyaal

“Uiteraard moeten we blijven strijden tegen de slachtoffermentaliteit en bepaalde religieuze interpretaties en culturele houdingen behoeven hervorming. Het gaat echter de goede kant op, en in plaats van het laatste controversiële nieuwsfeitje op te blazen tot een schrikbeeld, zouden we beter kunnen kijken naar de geweldige vooruitgang van de meeste moslims, die zich gewoon aan de wet houden, Nederlands spreken en loyaal zijn jegens hun land, Nederland.”

Tariq Ramadan dient Frits Bolkestein van repliek.

 1. 1

  Houd toch op, moslims zijn helemaal niet trouw aan Nederland, ik zou zeggen lees de koran eens, en kijk eens wat voor leuke quotes ze daar hebben als het gaat om ongelovigen, joden en “de christenhonden”

  De linksemensh wil maar geloven dat de Moslim net zo trouw is aan NL als de doorsnee Nederlander, maar de moslim is alleen maar trouw aan zijn denkbeeldige vriendje Allah en wat er in de koran staat.

  Straks niet raar opkijken als je dochter met een hoofdoek loopt hé?

 2. 2

  @ 1: alsof jij ooit echt de Koran gelezen hebt. Je bent net als het prototype rechts tuig dat het liefst Nederlanders tegen elkaar op zet. Ik verzet me liever tegen uitwassen en juich het toe als mensen stappen vooruit zetten als het gaat om achterstanden in onderwijs, werk, etc. Dat soort ontwikkelingen zie jij liever niet, aangezien dan politici als Wilders de wind uit de zeilen wordt genomen.

 3. 3

  @ 1: Moslims zijn niet trouw aan Nederland, en het bewijs daarvoor halen we uit de koran?

  Een vraag aan meneer RechtsTuigje: Hoeveel procent van de Moslims beschouwen de Koran als belangrijker dan hun Nederlanderschap? Geef daar eens een antwoord op, alstublieft.

 4. 4

  Pfff ben geen rechts tuig, maar fatsoenlijk rechts en het stukje van die Tariq is niet echt van deze wereld: ‘het laatste controversiële nieuwsfeitje op te blazen tot een schrikbeeld’? Waar heeft die man het over? Ambulances en autobranden en openbaar vervoeromleggingen kennen we nou wel. Maar ga eens praten met wat NL-meisjes (of gewoon westers uitziende meisjes) die veel in de buurt komen van die gasten, en kijken wat zij ALTIJD naar hun hoofd geslingerd krijgen. Ga eens praten met moslima’s die het ‘durven’ een sigaretje op te steken in een disco waar die gasten aanwezig zijn. Ja, dan wordt zij aangesproken door die gasten op een manier waarvan de (nederlandsche) honden geen brood lusten, omdat ze het durft in het openbaar te roken!! En dit zijn nog maar twee voorbeelden die aan de oppervlakte komen, er zit nog veel meer onder een achter wat nog verhuld wordt. Open je ogen man, zo veel overlast en tereur op zo veel vlakken.. Het zijn geen incidentjes of ‘feitjes’ meer. Al lang niet meer.

 5. 5

  @4: dit soort uitwassen tegengaan moet natuurlijk gebeuren. Maar dat is iets anders dan een hele bevolkingsgroep of groep gelovigen wegzetten als niet-loyaal aan Nederland. Hufters heb je in elke bevolkingsgroep.

 6. 6

  We kunnen toch iedereen die niet deugt naar de Antillen sturen en daarna de Antillen onafhankelijk maken. Mooie oplossing voor voetbal tuig, kut marrokanen, Geenstijl liefhebbers, hells angels enz. enz.

 7. 8

  @5: Grotendeels eens met Mentalk (#4). Ik kan nog wel wat meer voorbeelden geven zoals lastigvallen in zwembad, op straat, groep 8-ers in elkaar slaan in bioscoop, verstoren infobijeenkomst op school over aids (dance4life) etc. Marokkaantjes tot ca 16 jaar zijn in al die gevallen het tuig.

  De enige reactie, ook gebruikt door Halsema en Pechtold op de (prachtige) beschouwingen van Wilders een paar dagen geleden, is dat je niet een hele bevolkingsgroep mag wegzetten als hufters, niet-loyaal en noem maar op.
  En dat is dan de ‘oplossing’ van het correcte deel van de NL bevolking, parlement etc ?

  (Halsema en Pechtold waren iig nog een van de weinigen die reageerden, de rest zit er een beetje besmuikt bij tijdens Wilders voorstelling)

  @4 voor het opsteken van een sigaret door moslima’s in een disco hoeven ze niet meer bang te zijn. Dat probleem heeft de overheid al opgelost.

 8. 9

  Marokkaantjes tot ca 16 jaar zijn in al die gevallen het tuig.

  De enige reactie, (…) is dat je niet een hele bevolkingsgroep mag wegzetten als hufters, niet-loyaal en noem maar op.
  En dat is dan de ‘oplossing’ van het correcte deel van de NL bevolking, parlement etc?

  Vertel jij dan eens, Kropotkin, wat volgens jou de ‘oplossing’ zou moeten zijn. Eén voorwaarde: wel binnen de grenzen van de rechtstaat blijven. Paspoort afpakken en uitzetten van minderjarige geboren en getogen Nederlands-Marokkaanse pubertjes telt dus niet.

 9. 10

  Ramadan staat er om bekend dat hij draait en met 2 tongen spreekt, dat is zijn handelsmerk.
  Maar het is inderdaad zwak van Bolkesteijn om vooral uit 1 boekje te citeren, al is dat dan een boekje van een gerespecteerde journaliste (een boekje dat Ramadan dus probeerde te verbieden).

  Grootste probleem is natuurlijk niet Ramadan zelf, maar het feit dat er nauwelijks journalisten/politici zijn die hem serieuze, kritische vragen durven te stellen. Men geeft Ramadan liever een luizebaantje aan de unversiteit voor 180.000 per jaar, en denkt daarmee de fundamentalisten te vriend te houden.
  Onzin natuurlijk, Ramadan heeft dezelfde doelstelling als Erdogan of Khadaffi; Europa moet islamitisch worden. Ramadan gebruikt alleen iets andere retoriek, meer aangepast aan het zich verlicht wanende publiek hier.

 10. 11

  Ik vraag me wel af op welke cijfers Tariq Ramadan zich baseert als hij zegt dat het de goede kant op gaat. Dit zou pas echt aangetoond kunnen worden door het registreren van etniciteit in het strafdossier. Iets waarop de Marokkaanse gemeenschap om onbegrijpelijke reden tegen is. Tenslotte zou dit er voor zorgen dat de klaarblijkelijk kleine groep criminelen de klaarblijkelijk grote groep hardwerkenden nog langer in diskrediet brengt.
  Overigens wil ik graag van Arnoud en ReinoutS weten hoe zij de aanwassen willen aanpakken (zie post 2 & 5 & 9), want blijkbaar hebben ze daar zeer goede ideeën over. Het probleem van de populariteit van Wilders is namelijk dat niemand wel een juiste oplossing kan bedenkem omdat men niet man en paard wil noemen.

 11. 12

  Ennuhh O ja; Wilders haal je echt niet de wind uit de zeilen door continue slachtoffers in de hoek te zetten met one-liners zoals ‘incidentje’ en ‘het zijn er maar een paar..’ of ‘een kleine groep’ etc. Als het er dan zo weinig zijn, waarom gebeurt het dan zo veel? Ah dat zie ik natuurlijk verkeerd, door de media en zo. Ah. Pfff. Links moet eens ophouden te bagataliseren. De mensen die reageren praten vaak uit eigen ervaring, en vaak juist dóór contact met Moslims en door kennis van de Koran. Daarom wordt het linkse geluid niet meer serieus genomen.

 12. 14

  @3 · Simon

  Echte Moslims zullen hun geloof altijd boven welke nationaliteit dan ook zetten, er is voor hun niet belangrijker dan moslim zijn, zij zullen zich ook eerder achter slechte moslims dan goede niet gelovigen scharen omdat een “echte” moslim nooit zijn broeder in de staak zal laten voor een jood of een Christenhond (vrij vertaling zoek het maar op)

  @2 · Arnoud
  Sterker nog ik heb hem wel zelfs meerdere keren gelezen en uitgelegd gekregen door een huisgenote waar ik vroeger mee heb samengewoond, dus kom jij me nu maar niets uitleggen.

  En wat betreft Wilders laat ik je dit zeggen, ik zou willen dat die man niet nodig was, maar helaas is hij dat wel, kom eens een maand of twee bij in mijn oude wijk (Transvaal Den Haag) wonen, kijken of je dan nog steeds zegt dat het maar een kleine groep is die het steeds verpest.

  Weet je wat de pest is met mensen zoals jij, jullie hebben geen idee van hoe het is om in zo’n getto te wonen, maar jullie hebben wel de grootste praatjes als het komt tot die zogenaamde oplossingen, want waar zijn de harde maatregelen van links dan? Ja thee drinken van Cohen heeft echt heel veel indruk gemaakt op dat tuig, sorry maar dan toch liever Wilders.

 13. 16

  @14. Echte moslims? Tuurlijk. Maar hoeveel zijn dat er? Volgens mij meer cultureel bepaald, want een Groninger in Amsterdam zal ook eerder de andere Groninger steunen dan een Fries, en zal zich ook niet zo gauw een Amsterdammer voelen, als hij zich daar nestelde. Hoe ontstaan ghetto’s? En denk je dat er vroeger ook nooit wat gebeurde (Palingoproer, vechten tegen de Bierkaai, enz.) Maar goed, welke oplossing heeft meneer Wilders? Keiharde politie en leger inzet. Bereik je daar wat mee? Toestanden als in Frankrijk. Ik denk dat je vooral de jongeren aan het werk moet helpen, achter de vodden moet zitten, zodat ze zelf weten dat ze een perspectief hebben op een normale manier, en niet alleen criminaliteit loont.

 14. 17

  Ach Koos hou nah toch eens op, dat is al 30 jaar geprobeerd en kijk waar we nu zijn, deze getto vorming is ontstaan door alles maar net de mantel der liefde te bedekken.

  De geitenwollensokken manier werkt gewoonweg niet dat is wel gebleken, deze mensen verstaan maar één ding en dat is geweld, dus lijkt het antwoord me heel simpel, keihard optrede ipv theedrinken.

  En jullie linksemenshen moeten eens kappen met dat Wilders geen oplossingen heeft want die heeft die wel, hele goede zelf, zoals minimum straffen, zoals het idd uitzetten van daders die niet willen luisteren, dat het niet jou oplossingen zijn, en dat je liever weer een soebsidie slurpende geitenwollen project tegen aan wil gooien, prima maar kom niet met het gelul dat GW geen oplossingen aandraagt. want dat doet die wel degelijk.

 15. 18

  Wat mij de laatste tijd opvalt, is hoe er steeds weer naar uitvluchten wordt gezocht als het om Marokkaanse raddraaiertjes gaat. Nou zijn ze weer laag opgeleid en kansloos. Maar er zijn ook niet-Marokkaanse laag opgeleide en kansloze jongeren hoor. Toch is tweederde van de boefjes van Marokkaanse afkomst.

  Verder is er nog niet één Marokkaanse volwassene geweest die dit geweld nou eens gewoon veroordeelde, maar steevast riep dat de rest van de Marokkanen niet daarop mocht worden afgerekend, dan ontstaat bij anderen vanzelf de indruk dat ze ook nog vinden dat dit allemaal maar mag, puur en alleen omdat het om Marokkanen gaat. Zo kweken ze zelf dus steeds meer weerstand tegen deze boefjes.

  Dus Tariq Ramadan, ga dáár nou eens wat aan doen! Hou nou eens op met iedere niet-moslim steeds meer van alles te verwijten. Voed je eigen mensen eens op, dat zal veel meer effect hebben. Zoals het nu gaat, ben je zelf een van de veroorzakers van de weerstand tegen je soortgenoten.

 16. 19

  Nog even een klein vraagje: iemand is hier -weggejorist-. Dit verbaast mij enorm. Ik zit toch hopelijk niet bij een onderafdeling van GeenStijl? Die gebruikte dat woord omdat het redactielid dat dit deed, de voornaam Joris had. Leg eens uit?

 17. 20

  @17. Tuurlijk. Net wat je zegt. De oplossingen die je aandraagt van Wilders zijn onuitvoerbaar. En je kan wel degelijk met oplossingen komen, want dat gebeurt de laatste drie jaar steeds meer. De groep kut-marokkaantjes wordt kleiner. Jij wilt dat niet zien. Heb je trouwens gehoord het geval Gouda. Veel van de incidenten waren in andere wijken of hebben totaal niet voorgevallen. Dus zit je mij te beschuldigen van geite wollen sokken oplossingen, zelf heb je geen betere visie.

 18. 21

  Koos wordt nah toch eens wakker, kom eens een tijdje in Transvaal wonen, dan zul je geen zien dat het GEEN incidenten zijn, ja dat is wat de linksemensh de wereld graag wil doen laten geloven.

  En de oplossingen van Wilders zoals minimum straf en het uitzetten van criminelen met een dubbel paspoort kan wel degelijk, let maar eens op die Marokkaanse spion die straks zijn koffers kan pakken, dat kan dus ook met Marokkaanse draaideur criminelen.

  [quote]En je kan wel degelijk met oplossingen komen, want dat gebeurt de laatste drie jaar steeds meer.[/qoute]

  Noem er is twee dan?

 19. 22

  Er zijn duizenden vroege schoolverlaters aan het werk geholpen. En voor de rest kan je de mensen niet uitzetten, ook al zou je het nog zo graag willen. En kan je hard aanpakken in de gevangenis zetten enz, maar dat weet je ook zo dat de bak de beste opleiding is voor criminelen. Dus allemaal quatsch, en hou eens op met die arrogante toon. Heb zelf ook in een achterwijk gewoond, waar het ook wel eens fout ging, maar ook wel eens goed. Jij focust teveel op het foute! Get a life!

 20. 23

  Joh Koos net als je linkse vriendjes lul je gigantisch uit je nek, bedrijven zitten niet op schoolverlaters van de VMBO te wachten als ze een betere Pool kunnen halen, dus dit argument klopt gewoon niet, zeker niet in Den Haag.

  Joh heb je ook in een achterstand wijk gewoond? wanneer was dat in 1980 in een kraakpandje, rot toch op, mensen die dat aanhalen hebben geen idee hoe erg het is geworden de afgelopen 5 tot 10 jaar, maar ik hoor je wel als de bontekraagjes bij jou de teringzooi komen leeg stelen, moet je ze dan eens horen, maar nu gebeurd het niet bij jou (en de rest van dat linkse zooitje wat “ooit” in een achterstand wijk heeft gewoond) dus denk je dat het allemaal maar meevalt.

  En dat is nu precies die arrogantie die de PVV tussen de 14 tot 16 zetels in de peilingen brengt, (en het wordt alleen maar meer) stop jij je knar maar lekker diep in het zand en blijf maar lekker Marokkaantjes knuffelen, maar ook niet komen zeiken als je 15 jarige dochter eigendom word van Achmet (want de tatoo op haar rug zegt dat ze eigendom is van Achmet) en de hoer moet spelen

  Dag Koos slaap zacht.

 21. 24

  Joh, Rechtstuigje, net als je rechtse vriendjes lult je gigantisch uit je nek. Ik heb nooit in een krakerspand gezeten, en zeker niet in de jaren 80, toen ik nog nauwelijks was geboren. Ook linkse vriendjes heb ik weinig, want meepraters houd ik niet van. En mensen geboren in Nederland kun je zelfs met een tweede paspoort niet zomaar uitwijzen. Peilingen zeggen niets, dan zal Blonde Geert echt over de dertig zetels moeten bij de volgende verkiezingen. Ik geloof niet in zijn oplossing. Mag dat niet? Maar wel goed dat je zo even je onderbuikgevoelens weg kan op deze site, scheelt weer een psychiater (belastinggeld).

 22. 25

  “En mensen geboren in Nederland kun je zelfs met een tweede paspoort niet zomaar uitwijzen.”

  Bovendien, ze zien je in Marokko aankomen. “Deze etterbakjes zijn bij ons geboren en veroorzaken bij ons problemen, daarom vinden we dat jullie er verantwoordelijk voor zijn. Veel plezier ermee.”

 23. 26

  Ja ho even, Koos! Ze hebben een Marokkaans paspoort hoor! Dus zijn het voor mij buitenlanders die bij rotzooi trappen gewoon naar hun eigen land teruggeschopt kunnen worden. Marokko zegt zelf dat ze Marokkaan blijven, waar ze ook geboren zijn en er is tot op heden niet één Marokkaan geweest die zijn Marokkaanse paspoort heeft ingeleverd.

  Weet je hoe ik dat noem? Van twee walletjes willen eten.

 24. 27

  Joh Koos weet je wat het met mensen zoals jij is? jullie wonen er niet tussen, jaja je heb jaren geleden en een achterstandswijk gewoond, maar de tijden zijn veranderd Koos, en dankzij jou soortgenoten in de politiek niet ten goede.

  Is het nu zo moeilijk om eens een keer je ogen echt open te doen en te zien wat er in de wereld aan de hand is? vast niet het is makkelijker en veiliger om je knar in het zand te houden en te hopen dat het allemaal overwaait. kan niet wachten op 2011, want wat Nederland nodig heeft is een goede rechtse regering die nu eens en voor altijd korte metten maakt met deze gasten.

  En wat Ruud zegt klopt helemaal, elke Marokkaan waar dan ook geboren is en blijft Marokkaan volgens de Marokkaanse wet, en hebben ze dus ook bij geboorte in Nederland een Marokkaans paspoort en die Koos kan je gewoon innemen en je kan ze dan lekker op het vliegtuig zetten en dan zijn wij er mooi vanaf.

  Wedden dat het dan minder wordt met die criminaliteit, en je kan een hoop tickets kopen voor de prijs van een buurthuis.

 25. 28

  Beetje veel vooroordelen heb jij. De politiek is niet alleen links, ook rechtse mensen zitten daartussen. Wat heeft iemand als mevrouw Verdonk betekent. Zij is toch minister geweest? En zij kon het probleem niet oplossen? Mijn ogen zijn wel degelijk open, dat hoef je mij niet wijs te maken. Wat jij doet is een rechtse regering als enige echte oplossing. Zo zie ik dat niet. I do it my way!

 26. 29

  Fout! Fout! Fout! Verdonk is doorlopend dwars gezeten door links, weet je nog? Gebleken is dat zij gelijk had met dat generaal pardon. En nou gaan we weer naar randsituaties kijken. En dan? Randsituaties van randsituaties? Laten ze allemaal hier maar lekker binnen komen, plaats genoeg! En autochtone zondebokken ook.

  Als jij je ogen open hebt, dan wil ik je wel eens zien als je slaapt.

 27. 30

  @29. Zij had een meerderheid, want anders kun je geen kabinet vormen, dat ze daarbij door de linkse oppositie is dwarsgezeten is niet waar, want ze heeft heel veel dingen doorgedrukt. Jij gaat uit van feiten, alleen de feiten die jou het best uitkomen zeker? Verdonk wilde mensen uitzetten. Weet je hoeveel ze eruit heeft gezet? Zoek maar na.

  En dat het generaal pardon zoveel kost is gemakkelijk als je berekent dat ze niets aan belasting opleveren. Dan ben je volgens mij al gelijk fout bezig met je veronderstelling.

  Randsituaties? Ben je ambtenaar of zo?

  Structurele aanpak, en dat kan ook op een andere manier dan die van Wilders.

 28. 31

  Laat maar, Koos. Met jou valt niet te debatteren, jij begint meteen te schelden. Verdonk had geen meerderheid, de combinatie had een meerderheid.
  En zielig links kon natuurlijk helemaal geen vuist maken, maar intussen nou zeuren dat ze zelf zo’n last hebben van de huidige oppositie. Hoe hypocriet kun je nog zijn?

  Dan nog iets: Verdonk voerde alleen uit wat PvdA-er Kalsbeek in een vorig kabinet als wet had laten vastleggen. Lekker makkelijk om nou de schuld bij Verdonk te leggen.

  Verder zoek je het maar uit, ik wil normaal met iemand van gedachten kunnen wisselen, maar dat is met jou niet mogelijk. Da’s net als met die Marokkaantjes. O, wat zijn ze zielig. Geen kansen, geen opleiding, dan moet je wel rottigheid uithalen. Maar gek toch: er zijn ook zat gewone Nederlandse jongeren in dezelfde situatie. Maar die halen geen rotzooi uit. Daar hoor je echter helemaal niemand over.

  Ach, laat maar. Marokko spioneert hier al, via zijn eigen onderdanen die hier wonen. Nog even en Marokko gaat vertellen wat wij hier wel of niet mogen doen.

  Maar er is één verschil: zij kunnen zo naar Marokko als ze dat willen, maar waar kunnen Nederlandse jongeren naartoe? Juist, nergens naartoe! En dat heet dan gelijke kansen.

 29. 32

  Nou, Ruud, gauw op je teentjes getrapt. En leg me alsjeblieft geen woorden in de mond die ik zelf niet heb gezegd.

  Inderdaad voerde Verdonk de wetten uit van Kalsbeek/Cohen, maar dan hebben we het nog over uitvoeren. Daar mag je geen kritiek ophebben. Dan ben ik zielig. Ben ik ook een Marokkaantje.

  Volgens mij maak jij nu een fout, maar goed. Doe wat je denkt wat goed voor je is, dat doe ik ook.

  Dan ga je maar met gelijkgestemden discussieren over de randsituaties.

 30. 33

  Ach Ruud hou er maar mee op, Koos is er gewoon één van het linkse krakers soort, die denken namelijk ook dat ze een patent op de waarheid hebben, daar valt niet mee te discussiëren zij hebben gelijk en voor de rest doen we onze kop in het zand want wat we niet zien hoeven we ook niets aan te doen.

  En ik begrijp het wel want dat is natuurlijk allemaal electoraat voor ze, 90% van de stemgerechtigde allochtonen stemmen links (waarom de hand slaan die je voed nietwaar) en dus ook al die ex bewoners van het Rifgebergte.

  Met dit soort mensen is er niet te praten, die trekken liever weer een geitenwollen sok aan en gaan Ali die net 6 vrouwtjes van boven de 80 heeft berooft aan een uitkering helpen.

  Hier Koos een van je vriendjes.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/1997630/__Politie_zoekt_rover_100-jarige__.html?p=8,1

 31. 34

  Hi Tuigje, jij snapt waar het om draait. Maar het zal wel weer een kansarme allochtoon zijn, dus maken we ons er niet druk om. Fijn he om op die manier oud te mogen worden.

  Verdomd als het niet waar is, maar op zulke momenten kan ik Wilders heel goed begrijpen. Die selectieve verontwaardiging als die man ook maar iets zegt in de Kamer, vind ik uitermate stuitend. Het schijnt niet om de feiten te gaan, maar om de persoon. Nou, er komt een moment dat ook het theedrinken van Cohen iedereen de keel gaat uithangen.

  En voor de duidelijkheid, Koos, ik ben geen aanhanger van Wilders, ik denk alleen aan mensen als mijn vader die nou 92 is. Kan zo iemand zich nou echt niet meer veilig voelen hier? Triest, zeer triest.