Quote van de Dag: Kwetsbaar

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

“Het internet maakt een slachtoffer in verhoogde mate kwetsbaar, het slachtoffer kan tot in lengte van jaren worden achtervolgd, met alle maatschappelijke gevolgen van dien.”

Aldus het Hof in Den Haag in haar uitspraak tegen zelfbenoemd pedojaagster Yvonne van Hertum. Ze is veroordeeld tot twee maanden cel terwijl het OM slechts een taakstraf had geeist. Volgens de Volkskrant besloot het Hof tot een zwaardere straf om de dader duidelijk te maken dat herhaling ongewenst is, zeker daar zij geen bewijs had voor de beschuldiging aan het adres van het slachtoffer.

“Ik pik dit niet. Iemand die een minderjarig kind misbruikt, krijgt 180 uur werkstaf en ik moet achter de tralies. Dit slaat helemaal nergens op.”

reageert Van Hertum op de uitspraak. Ze gaat in cassatie.

Reacties (3)

#1 Chris

Ik heb helemaal niks met die van Hertum, maar kan me haar boosheid wel enigszins voorstellen. Bovendien, ik dacht altijd dat taakstraffen wel werden gezien als echte straffen. Dan kan je haar net zo goed laten werken.

Bij de vereniging Marthijn of zo.

  • Volgende discussie
#2 Joost

@1: Ik ook, maar dat heeft meer te maken met mijn inschatting van de verstandelijke vermogens van Van Hertum.

Het is gewoon stemmingmakerij als ze zegt dat pedofielen alleen werkstraffen krijgen. Bij mijn weten gaan pedoseksuelen vaak gewoon jaren de cel in.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Peter/IederVoorZich

Ik pik dit ook niet! Je mag mensen dus vals beschuldigen en zelfs bedreigen. Ze neemt de waarschuwing van de rechter dus niet aan. Ze bombardeert iedereen tot slachtoffer die in haar weg staat. Die griet spoort totaal niet en dient TBS te krijgen en levenslang preventief opgesloten te worden. Echt, er lopen meer gekken rond. Echte gekken pakken ze pas als het te laat is.

  • Vorige discussie