QvdD: Bos Nederlander van het Jaar

“Vice-premier Bos vocht zich het afgelopen jaar terug vanuit een schier hopeloze politieke positie. Met dank aan de kredietcrisis schudde hij het ?naargeestige imago van draaikont? van zich af en werd hij voor veel Nederlanders een betrouwbaar baken in onzekere tijden. Bos versterkte ook zijn greep op de PvdA, onder meer door het wegsturen van minister Ella Vogelaar voor Wonen, Wijken en Integratie.”

Weekblad Elsevier kiest Wouter Bos als Nederlander van het Jaar. Mensen als Ayaan Hirsi Ali (2004) en Joop van den Ende (2007) gingen hem voor.

 1. 1

  als er iemand is in de vaderlandsche geschiedenis die ons land heeft verraden, dan is het die wouter boslim wel! ze zouden hem “de landverrader van de gehele Nederlandsche geschiedenis” moeten noemn!!!

 2. 2

  * negeert #1 wegens vergaande stupiditeit *

  Wat was Nederland vorig jaar toch een baken van rust. Toen kon een theater-icoon gewoon ‘Nederlander van het Jaar’ worden.

 3. 3

  @Rene: een laatste waarschuwing. Dit soort ongefundeerde schreeuwpartijen wensen wij niet te zien op dit blog. Als u zich niet kunt gedragen zullen wij tot een ban overgaan.

 4. 7

  @4: een weekban is wel wat streng, vind je niet? Nou ja, dan heeft hij meer tijd voor zijn vrijwilligerswerk.

  On topic: Een waardig opvolger van Rijkman Groenink, Nederlander van het jaar in 2005. Zelf had ik gekozen voor Wijnand Duyvendak. Maar dat ging de reactionairen, sorry redactieleden, van Elsevier waarschijnlijk te ver.

 5. 8

  Bos heeft gewoon pech dat hij nu gekozen wordt. Er zijn pas over 2 jaar verkiezingen. Zoals men in topsport zegt: te vroeg gepiekt. Het kan nu alleen maar slechter met hem gaan. Of hij moet persoonlijk voor die verkiezingen een nieuwe crisis creeeren met een oplossing door hem eraan verbonden.

 6. 9

  @3/4: Net nu ik het met hem eens ben (op dit punt)….

  Overigens wel grappig dat het clubblad van Rechts Nederland zo wegloopt met onze “Sociaal-Democraat”, moet wel sarcasme zijn.

 7. 11

  @8 mee eens 4jaar terug piekte hij ook al – toen blijkbaar ook te vroeg. Hopelijk heeft hij geleerd van de laatste verkiezingen en laat hij zich dit keer minder makkelijk spinnen. Maar ik denk dat de PvdAv iha ook sterker staat, dit keer. Alleen Hamer is een electoral liability.

  Bovendien: mensen zeggen altijd dat ze niet willen dat politici aan het pluche kleven, maar men stemt toch ook op ‘natuurlijke leiders’. Daar komt volgens mij ook de opleving van Bos/PvdA vandaan. En ook de zogenaamde Premierbonus bij verkiezingen. Dat Bos zich goed voelt nu hij échte macht heeft – en er goed mee omgaat – wordt hem misschien nagedragen, maar zal hem vanwege de zichzelf immer tegensprekende kiezer misschien geen windeieren leggen…

 8. 12

  Ach ja, waar zijn de tijden gebleven dat alleen “‘Dago-Bert’ Koenders” door onze rechtse vrienden nog beschuldigd werd van te veel generositeit? Ikzelfve noem de heer Bos al enige maanden Sinterklaas, maar ik ben bang dat ik hem nu al mag omdopen tot Kerstman. Mijn enige hoop is gelegen dat wij niet tot aan het voorjaar het paashaasje zijn van de man die over de rug van ons allen zijn partij en zichzelf weder het imago van stabiliteit mag verlenen. En daarvoor ook nog eens alle lof krijgt van het complete parlement en de parlementaire pers.
  Overigens ben ik van mening dat er een parlementair onderzoek naar Irak moet komen.
  De mopperpiet.

 9. 13

  De beslissingen die hij nu heeft genomen kunnen pas over enkele jaren echt worden beoordeeld.

  Hij zegt toch zelf ook dat hij totaal geen idee heeft hoe de economie en de financiële toestand over een jaar is…

  Zelf had ik Nederlander van het jaar aan Ab Klink gegeven. Hij heeft duizenden mensen van een vroege gruwelijke dood afgeholpen door het rookverbod. Bovendien een uiterst symphatieke, bedachtzame en visionaire man die ons land vele goede diensten bewijst.

 10. 14

  Ha, dat maakt GW Bush de wereldburger en socialist van de 21e eeuw. Daarmee vergeleken zijn die uitgaven van onze eigen Bush Bos maar een fooitje.

 11. 17

  @Koos: een wereldburger is niet meteen een socialist, dat klopt, maar Bush is wereldburger van de eeuw op dezelfde manier als Bos Nederlander van het jaar is, vanwege zijn enorme schenkingen van (in zijn geval) Amerikaans belastinggeld aan de banken. En hij is daarnaast ook socialist van de eeuw door de enorme staatsbemoeienis in de vorm van weggegeven belastinggeld aan de banken.

 12. 18

  Discrepantie. Je bent geen socialist als je geld weggeeft aan banken. Dan ben je juist iemand die het kapitalistische systeem wil redden.

  Hij is wel meer socialistisch bezig geweest met iedere Amerikaan een bepaald bedrag te geven. Voor een koopkrachtverbetering. Maar ergens wel aardiger dan geld geven aan banken.

 13. 19

  @18: je moet er de grap wel van in kunnen zien. Daarnaast is en wordt staatsbemoeienis door Bush en alle andere vrije markt adepten altijd als socialistisch aangeduid, dus gebruiken ze imho nu een socialistische methode om het kapitalistische systeem te redden. Dat ie het geld wel aan de rijken geeft, als die aflossingsproblemen hebben (de banken), en niet aan wat minder rijke mensen met hypotheekproblemen is verder natuurlijk wel strijdig met socialistische ideeën ;-)