Quotes van de Dag: registreren kentekens

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,
Het is ongericht en willekeurig. Natuurlijk moet het mogelijk zijn om verdachte personen in de gaten te houden, maar met dit systeem wordt een hele samenleving geobserveerd. Dat is illegaal.

Aldus Gert Onne Klashorst, CBP

Als je criminelen wilt vangen, moet je soms onorthodoxe methoden gebruik- en. Privacy is belangrijk, maar in dit geval is die gewaarborgd.

Aldus Minister Ter Horst

Camera´s op de snelwegen rondom Zwolle registreren de kentekens van alle langsrijdende auto´s. De gegevens worden voor drie dagen bewaard en daarna vernietigd. Met het verzamelen van deze gegevens wil de “inzicht krijgen in de gangen van criminelen”.

Reacties (5)

#1 Eurocraat

Bloedstollende woorden echt van Ter Horst. Met een quote als die kun je vrijwel elke schending van burgerlijke vrijhedengoedpraten.

  • Volgende discussie
#2 Domino

In de gaten houden en controleren is de diepste wens van elke socialist, communist, nationaal-socialist, mao-ist, …. Uiteraard allemaal onder een bepaald mom. Ze lusten er pap van. Niemand komt op het idee dat een crimineel gewoon in de auto van een ander rijdt, om maar iets te noemen, wetende hoe alles in de gaten gehouden wordt rond Zwolle en omstreken…. binnenkort overal! Heel nederland, van het kleinste B-weggetje tot het grootste verkeersplein wordt naadloos überwacht!!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Gijswijs

Er is natuurlijk ook een dubbele agenda. Als je dit systeem echt alleen gebruikt om criminelen te pakken dan hoef je die kentekens helemaal niet op te slaan. Je hebt een lijst met 1000 kentekens van criminelen en als je er een treft dan fuik je hem 100 meter verderop.
Dit gebeurt met grote regelmaat in Amsterdam, en levert geen bezwaar op in het kader van de privacy.
Dus er moet nog een andere reden zijn om opeens van iedere auto het kenteken op te slaan.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Roy

@3: Klopt, in Amsterdam worden alle opgenomen kentekens gecontroleerd op bekende “gevlagde” kentekens. De rest wordt weggegooid.

Ik las in een ander artikel (dat ik nu helaas niet meer kan terugvinden) dat ze het in Zwolle een goed plan vonden om deze kentekenregistratie te koppelen aan informatie van camera’s in winkelgebieden etc. om exact de bewegingen van criminelen te volgen. Waarom dan alle kentekens drie dagen bewaard moeten worden is mij ook een raadsel.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 pedro

@domino: proef ik bij u een zeker frustratie? In uw rijtje bent u namelijk nog een paar categorieën vergeten. “In de gaten houden en controleren is de diepste wens van elke socialist, communist, nationaal-socialist, mao-ist, ….”. Op de puntjes kunnen wij invullen: fascist, nationalist, autocraat, monarchist, … Ik laat voor iedereen anders nog wat puntjes over. Terwijl de enige verbindende tussen degenen van wie we dat weten is, dat het machthebbers zijn en daar ligt waarschijnlijk ook de oorzaak: wie macht heeft wil macht houden. Dat heeft niks met ideologie te maken, al wil u er dat nog zo graag van maken (daarom ook mijn vraag naar uw frustratie, want uw eenzijdige benadering lijkt op een probleemjeugd te wijzen).

  • Vorige discussie