Quotes du Jour – Aanzuigende werkingen

Quote du JourSpanje gaat mogelijk voor de tweede maal een grote groep illegalen die voor Europa de broccoli plukt en hotels schoonmaakt legaliseren.
Honderdduizenden illegale immigranten in Spanje kunnen mogelijk volgend jaar in Spanje een verblijfsvergunning krijgen. Volgens de Spaanse media kunnen ze gebruik maken van een weinig bekende regeling die een vergunning toekent aan illegalen die ‘diep verankerd’ zijn in de samenleving. (Volkskrant)

Quote du JourOndertussen krijgt de Kerstman steeds meer vaste grond onder de voeten in Nederland. Afgelopen zaterdag kreeg hij een officiële intocht in Noordwijk. Maar wie is die man eigenlijk?
Hij heeft geen Zwarte Pieten’, weet het oudere broertje van de 6-jarige Margot, ‘dus hij moet alle gedichten zelf schrijven.’ ‘En ik ben veel minder streng dat de Sint’ zegt de Kerstman zelf. ‘Hij neemt stoute kindertjes in de zak mee naar Spanje. Ik niet. Gelukkig niet. Want op de Noordpool is het voor kindertjes veel te koud.’ (Volkskrant)

 1. 1

  Da’s ook mooi, wie zorgt er dan voor emplooi voor al die gelegaliseerde zwarte pieten uit Spanje? Sinterklaas neemt tenminste zijn verantwoordelijkheid.

 2. 2

  De aanzuigende werking in Noordwijk komt van de vvd. Voor diens vvd-burgemeester en vvd-wethouder cs is het een feestje voor consumenten van het dorp en de vele bij voorkeur welgestelde toeristen. (Het is hen gelukt Noordwijk weer op de kaart te zetten door media-aandacht, anders dan met hun Estec.)
  De aanzuigende werking vanuit het voorbeeld in Spanje zou een angstbeeld scheppen waarmee alweer de vvd in Nederland stemming wil maken tegen een pardon-2001.

 3. 6

  Noordwijk, dacht ik het niet ik bespeurde een zilte zeelucht hier en daar (heb ik wel eens gemeld):)

  Tis dure bizz, maar ik denk soms wel eens ik dat zonder deze koopkoop dagen toch wel aan ze had uitgegeven.

 4. 21

  Het gaat verder dan rollen. Hier in mijn dorp is een opslag/verzamel-plaats voor dingen die goed zijn en overbodig gevonden. Er zijn nogal wat “wassenaars wijken in dit dorp, er komt heel veel binnen.Good as new. Nu al staat deze opslagplaats vol met ingeleverd “speelgoed” en wordt het uitgedeeld aan personen die dat kunnen gebruiken.
  De asielzoekers centra in de omgeving hebben een verlaten sinterklaas b.v.

  Is een bericht wat wellicht verkeerd kan worden opgevat, maar toch.

 5. 25

  @CiNNeR, #5: nou, ik denk dat dat lastig wordt. Die kerstkerel schijnt uit Finland te komen, wat dan weer EU is. Die heeft alleen daarom al een verblijfsvergunning.

 6. 26

  @su +, nee. Ik stop mijn kinderen deze maand vol met mijn tijd, ter waarde van 1200 euro. Boswandelen, zwemmen enz.

  En iets van 80 euro voor sklaas en hun verjaardag samen.

 7. 27

  haha die mescaline, moet je ook urenschrijven tijdens de quality time met je kids ;-) Jongens een beetje doorlopen graag! Weten jullie wel hoeveel pappa per uur kost?!

 8. 28

  De Kerstman schrijft geen gedichten, maar heeft wel slaafjes in dienst die zijn cadeau’s inpakken. Deze elfjes zijn ontheemde kinderzieltjes die illegaal naar de EU zijn gesmokkeld door linkse kapitalistische Chinezen. Ze moeten onmiddelijk verankerd worden in Almelo, waar ze 33 jaar worst met de beeltenis van Pinochet moeten eten.

 9. 31

  @ArieT#25
  Daarom is Sinterklaas eeuwen geleden ook van Myra naar Madrid verhuisd, die zag de bui al hangen.

  Overigens kan Noordwijk oprotten met z’n kerstman.

 10. 32

  Waarom zo negatief over zo’n leuk initiatief.

  Ja de kerstman is commercieel (sinterklaas niet ??)
  1200 eur voor 2 kleuters, dat doe je echt zelf, en als je het niet kan missen dan kan het echt wel anders.

  Nee, laat mij maar trots zijn op ‘mijn dorp’ ze proberen hier tenminste wat leuks te organiseren. De aankomst was best leuk, had wel iets spectaculairder gemogen, maar dat komt volgend jaar wel.

  De ‘Charles Dikkens’ wandeling was geweldig, die gastvrijheid, mensen bedankt.

  Het is toch mooi dat je zulke initiatieven kan bundellen onder de paraplu van kerstdorp aan zee!! en ja, er moet ook geld binnen komen voor zulk soort evenementen dus zullen er altijd mensen zijn die er commercieel belang bij hebben om dit te promoten, maar zeg nou eerlijk, wie kijkt er niet naar RTL ??

  Ik wens alle zuurpruimen een hele saaie kerst toe. en voor gezellig nederland zou ik willen zeggen kom ook eens naar Noordwijk.

 11. 34

  maar zeg nou eerlijk, wie kijkt er niet naar RTL ??

  Steekt hand op.

  Voor de rest behoort de kerstman geen intocht te houden. Met een flinke whiskeykegel in een grot in een warenhuis verwende kinderen op schoot nemen, dat hoort een kerstman te doen.

 12. 35

  ‘De-intocht-van-de-Kerstman’, gadverdarrie! Al die lichtjes en die ballen zijn gezellig & leuk, maar ik vind het een ontzettende afknapper als ik tussen al die Kerstbling geconfronteerd word met zo’n obese Sinterklaaskloon. Ik ga een vereniging oprichten. De Vereniging voor het Afschaffen van de Kerstman. Elk lid ontvangt een Fiskars DeLuxe en wordt uitgezonden om valse baarden te verzamelen.

 13. 36

  @Mescaline:

  Allemaal mooi, maar ik ben deze maand dus een dikke 1200 euro aan kadoos kwijt voor die twee kleuters van mij.

  Jezus, wat veel! Misschien had je je moeten bekeren tot Boedhisterklaas, die al het materialistische afzweert.

  Ik ben zó blij dat ik (nog) jong ben: genoeg tijd & (besteedbaar) geld om vrijelijk te ballen & wieriën.

 14. 37

  @JSK: misschien zou je van dat geld eens een basishandboek economie kunnen kopen, en in plaats van te ballen en te wieriën dat boek eens te gaan lezen. En dan een baan zoeken.

 15. 38

  Pfff… misschien moet jij eens wat minder gebruik maken van de persoonlijke aanval als discussie’techniek’ en een debatcursus volgen.

 16. 39

  Trouwens Nette “Heer”, had jij niet laatst gedreigd dat je dit blog voor eeuwig de rug toe te keren vanwege de kritiekloze opstelling van de posters hier? Anders gezegd: wat doe je hier nog?

 17. 40

  Het siert de nette heer dat hij doorzet “ons” te proberen bekeren..ik mag dat wel. U praat niet altijd peop @Nette heer. (soms wel, maar ik ook vaak;)

  Zelf vind ik de persoonlijke (aan,.. U toch ook, al is het maar om uw eigen visie gestaald te zien.

  Toen IKEA met “jij” begon fronste ik mijn wenkbrouwen.

 18. 42

  @larie: OK, ik zal wat distantie betrachten

  MAAR DAN MOET IK VEEL HARDER SCHREEUWEN!

  Een goeie discussie vind ik stimulerend en vaak lees ik graag mee zonder te reageren omdat ik geniet van meningen over zaken waar ik weinig van af weet.

  Maar wanneer er onzin wordt gesproken over economie (macro & bedrijfs-) en het socialisme (met veel slachtoffers in mijn kennissenkring) dan kan ik wat heftig reageren. Ik praat over mensen die gemarteld zijn door “democraten” en hebben moeten vluchten uit hund land, niet zielige mensen die naar Almelo hebben moeten verhuizen.

  Ik walg van posters die nooit uit hun studentenkamer zijn geweest, en nog nooit ergens verantwoordelijkheid voor hebben gedragen. Idealisme MOOI, bord voor de kop OK, stompzinnigheid KILL.

  Zo, /pantsermode on.

 19. 46

  Maar wanneer er onzin wordt gesproken over economie (macro & bedrijfs-) en het socialisme (met veel slachtoffers in mijn kennissenkring)

  Ander topic. Je lijkt zo vol frustratie te zitten… ben je door een ‘links’ persoon op een professioneel zijspoor gezet, heeft een PvdA’er je schoolvriendinnetje afgepakt? Of haat je gewoon andersdenkenden?

  In ieder geval… ik vermoed dat jij een even totalitaire geest hebt als de socialistische windmolens die jij tracht te bevechten.

 20. 48

  @ JSK: wat zegt Nette Heer nou?

  Maar wanneer er onzin wordt gesproken over economie (macro & bedrijfs-) en het socialisme (met veel slachtoffers in mijn kennissenkring) dan kan ik wat heftig reageren. Ik praat over mensen die gemarteld zijn door “democraten” en hebben moeten vluchten uit hund land etc.

  wat je Nette Heer probeert te “wrijven”

  ben je door een ‘links’ persoon op een professioneel zijspoor gezet, heeft een PvdA’er je schoolvriendinnetje afgepakt? Of haat je gewoon andersdenkenden?

  komt echt uit je eigen hoofd.. beetje schoolplein -niveau ;-)

 21. 49

  Zucht, Sickbok.. lees je uberhaupt?

  Ik zeg iets. -> NH valt mij persoonlijk aan -> Larie zegt ‘moet dat nou?’ -> NH zegt ‘nou JSK is dit en dat’, op basis van wat ik heb gezegd in een ander topic.

  Sorry hoor, maar dat vind ik obsessief ruziezoeken, dat heeft helemaal niks te maken met weloverdachte standpunten en hoeveel ‘levenservaring’ iemand heeft.

 22. 50

  @ JSK zeker lees ik.. soms vind ik je bijdragen prima, maar andere keren vind ik je een vervelend haantje…

  Ik vond in dit geval dat je het er (in dat andere topic) ” wel naar gemaakt had”… maar goed.. wie ben ik? ik zal er verder niet tussen gaan zitten..