Quote van de Dag: Poolse invasie

Autochtonen, Turken, Marokkanen en Hindoestaanse Surinamers zijn hier nog aan het wennen om samen te wonen. En nou krijgen ze de Polen! Die geven overlast. Maar al gedroegen ze zich allemaal netjes: het is wéér een groep met een andere taal en cultuur. Die wijkbewoners trekken dat niet.

PvdA-wethouder Norder (Den Haag) ziet dit jaar 9000 Polen zijn stad intrekken, die voor het grootste deel in de probleemwijken van Vogelaar gaan wonen. Dit jaar komen minstens drie keer meer Poolse gastarbeiders zich in Nederland vestigen dan de verwachte 20.000 tot 30.000. Roemenen en Bulgaren staan zich al warm te lopen om ook hier te komen werken, terwijl het kabinet geen plan van aanpak lijkt te hebben.

Komt het wel goed met de Oost-Europeanen, of vervallen Vogelaars Prachtwijken tot de Puinhopen van Grijs?

 1. 1

  Je ziet dat deze immigratie eerst gevoeld moeten worden en de oosterese anti-immigratie beweging nog lang niet politiek vertaald is. Daar gaat tijd overheen.

 2. 5

  Wat is het woord voor 3 dubbelzinnig? Als ik het me goed herinner is de regel: hoe intelligenter hoe minder Pavlov. Het is wel een Rus. De intelligentie van het Nederlandse volk kunnen we als gemiddeld stellen. Als je van jezelf vindt dat je erboven uit steekt (het Nederlandse volk, ik moet duidelijk zijn) hoef je je geen zorgen maken. Voor alt.johan vrees ik dan het ergste. Er moet toch iemand aan die regel voldoen. Anders kunnen we Pavlov in de orde van Poetin plaatsen.

 3. 6

  Met excuses aan het volk van Mongolië:
  Hoeveel Polen er ook in ’s Gravenhage neerstrijken, het aantal mongolen zullen ze nooit overtreffen ;-)

 4. 8

  Hebben we eindelijk mensen die willen werken voor hun geld bereid gevonden om in de achterstandswijken te wonen, is het nog niet goed! Het zijn gewoon de kansarme mensen van die buurten die de concurrentie van de Polen vrezen.

 5. 9

  @hugo: besef je wel hoe waar je opmerking is? “Hebben we eindelijk mensen die willen werken voor hun geld bereid gevonden om in de achterstandswijken te wonen”… De mensen , die nu in onze achterstandwijken wonen, willen alleen nog maar werken voor voldoende geld om uit die achterstandswijken weg te kunnen komen. En dat probleem keert dus over een jaar of 20 terug onder de mensen, die nu bereid zijn voor een habbekrats bij ons te werken en die nu bereid zijn in onze achterstandswijken te wonen, omdat ze van plan zijn ooit terug te keren naar hun vaderland. Over 20 jaar wonnen ze daar nog, ondertussen getrouwd en met kinderen, die hier zijn geboren en niet meer bereid zijn ons vuile werk voor een habbekrats te verrichten.