Quote van de Dag: het Huwelijk van Bos

Trouwen is weer heilig. Een door god zelf beklonken verbond voor het leven. Wouter knokt er voor. Schouder aan schouder met de SGP, die de vrouw alleen als denkend wezen erkent als het ze subsidie oplevert. Wouter Bos is nu vóór het duurzame huwelijk en tegen de flitsscheiding die ons in het buitenland zo´n slecht imago oplevert.

Zo hard kan het gaan als je bezig bent met macht en imago. Over twee jaar zien we Wouter in de documentaire ´Dichter Bij God´, waarin hij uitlegt dat alleen een zelfverzonnen schepper hem nog in het zadel kon houden. Op de verkiezingsposter hangt hij aan een houten kruis. Met gel in zijn haar wachtend op een applausmomentje.

Columnist Nico Dijkshoorn interpreteert de Wouter Tapes als een document van een politicus die vooral bezig is met hoe hij overkomt.

 1. 1

  De Wouter Tapes waren inderdaad tamelijk ontluisterend, maar tegelijkertijd heel eerlijk. En verschillende politicologen zagen dat er ook in: Bos is erg bezig met hoe hij overkomt.
  Maar dat doen alle politici, neem dat van mij aan. Politiek gaat over vertrouwen en dat is bij uitstek een imago-issue. Al helpt het wel als je gewoon echt te vertrouwen bent, natuurlijk.

 2. 2

  @Obscura: Té eerlijk. Je kan niet de illusie wekken integer en echt te zijn om daarna deze documentaire te showen.

  Mensen weten het natuurlijk wel dat het allemaal doorgestoken kaart is. Maar weten is iets anders dan ermee geconfronteerd worden. Mensen wíllen het niet weten…

 3. 3

  We weten niet in hoeverre de documentaire-makers alleen de imago-shots hebben gebruikt en al het materiaal over inhoud hebben weggelaten. En of ze daar wel bij mochten zijn.

 4. 4

  @3: Daar gaan we weer. We weten dit niet, we weten dat niet. Nee, natuurlijk niet.
  We weten alles niet! Je kan niets 100% vertrouwen.

  Maar met zo’n insteek kom je natuurlijk niet verder.

  Het is goed achterdochtig te zijn, maar als dit totaal uit z’n verband getrokken was dan had de PvdA vast wel moord en brand geschreeuwd. We mogen wel een beetje vertrouwen hebben in (bepaalde) journalisten…

 5. 5

  Laat ik dan zeggen dat ik bij voorbaat al het gevoel heb dat Bos echt niet meer met imago bezig is geweest dan anderen, en dat door geen beelden van beraadslagingen te tonen toch een verkeerde indruk wordt gewekt. Zie de quote van de dag.

  Dat is dan niet alleen sec de schuld van de journalisten, maar wel iets om tegen te ageren.

  Ik ga die uitzending snel kijken, dan kan ik een gefundeerde mening verkondigen ;-)

 6. 6

  Hehe… Natuurlijk is iedereen bezig geweest met imago. Ik vind het wel een slechte zet om dat zo openlijk te doen.

  Het kan alleen maar tegen je werken.