Quote van de Dag: gekanker bij de friettent

Het hielp niet voor de sfeer dat alle media van schrik op zoek gingen naar de gemiddelde Nederlander. Journalisten gingen massaal de wijken in om het gekanker bij de friettent op te tekenen. (…)

Die ontevredenheid van nu heeft ook te maken met de toonzetting van het maatschappelijk debat. Na Fortuyn moest ineens alles gezegd worden. Ook media doen daaraan mee. Maar het duurt ondertussen wel erg lang dat alles gezegd moet worden. Ik weet het wel zo?n beetje.

Joep de Hart (Sociaal en Cultureel Planbureau) probeert te verklaren waarom Nederlanders zo ontevreden zijn, terwijl de laatste rapporten van het SCP juist een positiever beeld geven van hun leefomgeving.

Aangezien u ook maar een gemiddelde Nederlander bent, aan u de volgende vraag: geeft het SCP een te positief beeld van onze samenleving, waarbij de problemen waar het land mee te kampen heeft genegeerd of weggenuanceerd worden? Of denkt u dat Nederlanders doemdenkers zijn, immuun voor positief nieuws en dito feiten, omdat ze het liefst altijd iets te zeuren hebben? Friettent GeenCommentaar is geopend!

 1. 1

  Wat?! Ga je nou zeggen dat ik na jaren opkomen voor de individuele vrijheid, een behoorlijk stukje persoonlijke ontwikkeling en altijd de verkeerde kleding aan ineens “ook maar een gemiddelde nederlander” ben?

  Ik heb het juist altijd gedaan zoals die Paul Schnabel ons voorhoudt: neem een voorbeeld aan de Amerikanen.
  Dus was ik altijd positief, dacht altijd dat mijn wil de weg wel zou plaveien en hield de droom van de tot miljonair uitgegroeide krantenjongen goed voor ogen.
  En nu sta ik precies waar veel Amerikanen ook staan. Nog steeds een dubbeltje, moet een bijbaan nemen om de ziektekosten te betalen en heb net mijn huis aan de bank moeten geven.
  Geen stuiver meer over om lekker en gezond te eten.
  Wat zegt u? Ja, doe maar dubbel mayo bij de petat, ja, hier opeten, dank u wel………

 2. 2

  De wijken in… rondhangen bij de friettent…
  Ik moest meteen denken aan die fijne aso-tv programma’s op SBS (Probleemwijken). En als dat soort types als gemiddelde Nederlander worden gezien, dan zou het best eens kloppen dat we allemaal doem-denkers zijn.

 3. 5

  De opinieleiders moeten positiever zijn. Schnabel geeft zelf het goede voorbeeld.

  Wouter Bos wil nog wel eens een halfslachtige poging doen wat positieve dingen op te noemen, maar dan wordt dat altijd meteen genuanceerd met allerlei mitsen en maren en “We weten dat er nog veel problemen zijn.”

  Al onheilsprofeten als Wilders, De Winter of welke willekeurige bezoeker van de patatkraam (ik ben van boven de rivieren) dan ook begint met slap geouwehoer dat niet op feiten is gebaseerd, dan moet er gewoon eens iemand opstaan die zegt: “Sorry dat ik het moet zeggen, maar u lult uit uw nek. De economie is gegroeid en de misdaad is gedaald.”

 4. 7

  Nederland? Wat Nederland? Als je ernaar op zoek gaat zul je zien dat alle inwoners van noordelijke landen klagen en dingen te somber inzien, niet alleen Nederlanders. Fraai staaltje overmatige eigendunk weer, er van uitgaan dat het aan ons ligt, en dat het elders beter of zelfs maar anders is.

 5. 8

  Het probleem is gewoon dat er vandaag de dag te veel verschillende volkeren in ons kleine landje wonen. Door al dat multiculti gedoe vervreemden we van elkaar. Op de eerst plaats kom je met allerlei volkeren in aanraking waar veel mensen niets mee hebben; Turken, Marokkanen, Antillianen, Surinamers en nog veel meer niet-westerse en niet-blanke exemplaren. Op de tweede plaats zijn de meningen van Nederlanders op dit moment sterk verdeeld. De ene helft is nog steeds verblind door allerlei linkse multiculti hippie idealen en zien de gevaren van de multiculturele samenleving niet. De andere realistische en verstandige Nederlanders zien die gevaren wel. Een deel omdat ze de ellende dagelijks meemaken, en een deel die inziet en meeleeft met het leed wat dat allochtonen tuig veel Nederlanders dagelijks aandoet.

  Dat alles bij elkaar geeft veel spanningen in de maatschappij. Zoveel spanningen dat niet gecompenseerd kan worden door een mooi huis of een mooie auto. De ziel is uit ons volk gehaald door de komst van deze niet-westerse en niet-blanke exemplaren.

  Denken jullie nou echt dat geld en een boel mooie spullen het compenseren dat je onze kinderen niet meer veilig naar school kunt laten gaan of dat oude mensen niet meer veilig over straat kunnen.

  We must secure the existence of our people and a future for White children.

 6. 9

  *wow* een bijdrage zonder schelden, Jansen!

  “Door al dat multiculti gedoe vervreemden we van elkaar.”

  Je bedoelt dat autochtone Nederlanders van Nederlanders vervreemden? Anders heb je het waarschijnlijk over een MISLUKTE multiculturele samenleving.

  “De ene helft is nog steeds verblind door allerlei linkse multiculti hippie idealen en zien de gevaren van de multiculturele samenleving niet.”

  Aha, wij zijn de verblinde linkse helft! Leer nou eens in grijstinten te denken, Jansen! Dat er ook mensen zijn die de mc-samenleving als mislukt beschouwen, maar in jouw xenofobe/racistische ‘oplossingen’ niets zien?

  “De andere realistische en verstandige Nederlanders zien die gevaren wel.”

  Het realisme en verstand van mensen als Wilders hoef ik niet, nee dank je. Maar in tegenstelling tot wat jij denkt vind ik de mc-samenleving ook geen succes. Nogmaals, leer eens in grijstinten denken man, in plaats van dat eeuwige zwart-wit. Ik kies niet voor de goedkope praatjes van mannetjes zoals jij nog voor die van de extreme Islam. “If you’re not with us…” werkt bij mij niet. Sterker nog, zulke uitspraken nopen mij tot het pakken van een teiltje.

  “De ziel is uit ons volk gehaald”.

  Ja, en jij bent daar een exponent van. Wat een treurnis blijkt er uit je woorden. Ik zou bijna denken dat ik, als ik uit het raam zou kijken, een post-apocalyptische maatschappij zou moeten zien waar bendes buitenlanders om brandende olievaten staan.

  Maar gek genoeg hoor ik kerkklokken, en zie ik buiten behoofddoekte vrouwen (geen Burka) met hun spelende kinderen lopen. Waar? In Amsterdam West.

  Ja, er zijn problemen, en ja, die moeten worden opgelost. Maar zeker niet op jouw manier, want dan verliezen we onze menselijkheid en dompel je Nederland uiteindelijk in grotere rampspoed.

 7. 10

  @8: Je weet dat de Nederlandsche Volksziel definitief verloren is als een pleidooi voor bescherming ervan wordt afgesloten in een allochtone taal.
  ;-)

 8. 11

  “We must secure the existence of our people and a future for White children.”

  Oh ja, die zin had ik nog niet eens gezien.

  Ik wist niet dat hij onderdeel was van het uitschot van de Nederlandse Samenleving, white trash. Snap nu ook waarom hij zo laf anoniem achter een proxy zit.
  De zin is namelijk afgeleid uit Hitler’s Mein Kampf. (Deel 1, hoofdstuk 8)

  Kijk op wikipedia

  *Heeft nog niet voldoende gegeten om de hoeveelheid te kotsen die hij zou willen*

 9. 12

  ”Op de eerst plaats kom je met allerlei volkeren in aanraking waar veel mensen niets mee hebben;”

  Grappig genoeg had ik laatst een docu gezien over toen het Westen voor het eerst echt goed het Midden-oosten ontdekte. Alle hoge heren waren er zeer van gecharmeerd. Men begon huizen in te richten op Arabische wijze, zich zelfs zo te kleden, er kwamen speciale hoeren tenten die het idee van een harem na-deden, er waren feesten waarin mannen en vrouwen zich verkleden als arabier. Kunstwerken werden geïmporteerd uit, of geïnspireerd op. etc. etc.

  ”De ene helft is nog steeds verblind door allerlei linkse multiculti hippie idealen en zien de gevaren van de multiculturele samenleving niet.”

  Het is rechts geweest die deze mensen voornamelijk heeft binnen gehaald. De SP waarschuwde lang voordat Wilders zelfs bestond al voor de problemen die aan het ontstaan was in de oude volksbuurten. De SP heeft lang voordat welke rechtse (of andere) partij ook dit als een probleem aangekaart. Ik neem aan dat de SP in jouw visie daarom rechts is?

  Overigens in een algemene note, als je iemand als Floris Cohen en zijn onderzoek mag geloven naar de verlichting (vooruitgang wetenschap, filosofie, etc.) bij verschillende beschavingen. Dan is tot nu toe vaak de stop geweest van een verlichte periode, van vooruitgang het punt waarop een beschaving in zichzelf keerde. Zich afsloot van de buitenwereld. Zo is o.a. de Islamitische verlichting ge eindigt toen ze te vaak werden binnen gevallen en is hun toen nog open samenleving in zichzelf gekeerd geraakt en veel meer op geloof gaan focussen. Kort daarna hielt hun verlichte periode op. Radicale persoonlijke interpretatie; Mensen als Wilders zullen ons uiteindelijk niet behoeden van eensgelijks vervallen ala de Islamitische beschaving, ze zullen er juist voor zorgen. Verlichting en een open samenleving die open staat voor ideeën lijken redelijk sterk aan elkaar verbonden.

 10. 13

  @Spuyt12,

  “Aha, wij zijn de verblinde linkse helft! Leer nou eens in grijstinten te denken, Jansen! Dat er ook mensen zijn die de mc-samenleving als mislukt beschouwen, maar in jouw xenofobe/racistische ‘oplossingen’ niets zien?”

  Ik ben toevallig vanmorgen een reactie tegengekomen van een 16 jarige jongen uit de samenleving, die de ellende van de multiculturele samenleving niet meer aankan. Ik las zijn verhaal op (schrik niet) het stormfront. Ik denk dat het goed is dat iemand zoals jij eens aan zo’n jongen gaat uitleggen dat hij vooral genuanceerd moet blijven denken (in grijstinten om maar even jouw woorden te gebruiken). Vertel hem maar dat hij verdraagzaam moet zijn en zijn psychische problemen maar moet accepteren. Vertel hem maar dat er ook hele lieve allochtonen zijn (die zijn er ongetwijfeld). Ik ben bang dat hij er niet veel aan heeft. Het is niet zozeer dat alle allochtonen fout zijn, het is het systeem dat fout is (de multiculturele samenleving). Het gevaar zit in het mengen van allerlei volkeren, we zien nu dat het grote problemen geeft. Dat is altijd zo geweest in de geschiedenis waar verschillende volkeren samenleefde. Nederland is altijd een redelijk homogeen land geweest wat betreft bevolkingssamenstelling (met uitzondering van andere Europeanen die niet zoveel van ons verschillen). De Joden die wel heel anders waren als Europeanen hebben altijd veel wrijvingen opgeleverd, dat wel duizend jaar lang. Ze zijn verdreven uit Spanje en Portugal omdat ze de bezetters (Moren) uit Noord Afrika steunden. Ze mochten Engeland voor een lange tijd niet meer in en ook in Nederland mochten ze in veel steden niet wonen. Laat ik het nog maar net eens hebben over de vervolgingen in de middeleeuwen en de veertiger jaren van de vorige eeuw. Mensen die teveel van elkaar verschillen gaan niet samen, zie dat nou eens in. Met de Joden is dat in geen duizend jaar gelukt en nu denk je dat het wel zal lukken met Moslims of andere mensen uit Afrika of Azië.

  Ik zal je even de link geven.

  http://www.stormfront.org/forum/showthread.php/allochtonen-haat-446853.html

  Zie het als je taak om zo’n jongen uit de klauwen van “gevaarlijk rechtsextremisten” te bevrijden. Leg hem maar uit dat hij in grijstinten moet denken. Hij wordt dan weliswaar psychies naar de klote geholpen, aan de andere kant kan hij wel dagelijks genieten van Couscous en broodje kebab.
  Leg hem uit dat de voordelen van een multiculturele samenleving veel groter zijn dan de nadelen. Het is nu zo lekker kleurrijk in Nederland, anders zou je de hele dag maar tegen die saaie blanken aan zitten kijken. Vertel hem maar dat die vernederingen die hij dagelijks meemaakt het dubbel en dwars waard zijn. Goed er zijn wat probleempjes maar we moeten genuanceerd en verdraagzaam zijn.

  Zie je niet in dat er met wollig gelul niets veranderd en Nederland steeds onleefbaarder wordt. Waarschijnlijk ben je zo’n babyboomer of andere idioot die zelf geen last heeft van allochtonen en dus makkelijk praten heeft. Lekker egoïstisch tegenover andere Nederlanders. Je zou er zelf eens last van moeten hebben, kijken hoe je dan praat.

 11. 14

  Jansen, jij hebt zojuist met je quote compleet kleur bekend. Ik voel dan ook weinig behoefte op je in te gaan. Maar goed…

  Ik zie het niet als mijn taak om een jongen uit de klauwen van extreemrechts te redden. Hij doet maar. En dat als voorbeeld aandragen zegt uiteraard niets. N=1.

  Het gevaar van het mengen van volkeren bestaat alleen in het hoofd van idioten zoals jij. Volkeren worden al millennia gemengd, en we zijn er nog steeds. Ook wij zijn een mix van andere culturen. En zo zal er over een tijd weer een andere cultuur ontstaan, waar iedereen weer een andere plek heeft.

  En zoals Abhorsen al gezegd heeft: Een samenleving gaat verloren als ze in zichzelf gekeerd wordt.

 12. 16

  Ik denk trouwens dat ik ga bijhouden hoe vaak “rechtse” mensen die het argument “links knuffelt allochtonen alleen maar” gebruiken, ik benoem dat de SP als eerste de problemen van de multiculturele samenleving benoemde… en deze “rechtse” mensen dat argument altijd totaal negeren en lekker verder gaan met kankeren met “links knuffelt allochtonen alleen maar” :p

  Verder is inderdaad een recht-extremist als Jansen voorbij redding. Tenminste wel eentje waar ik moeite voor wil doen. Helaas dat deze mensen zeer gevaarlijk zijn voor de samenleving en eigenlijk 100% identiek aan moslim fundamentalisten.

 13. 17

  @Spuyt12,

  “Ik zou bijna denken dat ik, als ik uit het raam zou kijken, een post-apocalyptische maatschappij zou moeten zien waar bendes buitenlanders om brandende olievaten staan.”

  Nou ja, in Frankrijk was dit daadwerkelijk aan de hand. De rellen in Slotervaart geeft ook aan waar het in Nederland steeds meer naar toe gaat.

  “Ja, er zijn problemen, en ja, die moeten worden opgelost. Maar zeker niet op jouw manier, want dan verliezen we onze menselijkheid en dompel je Nederland uiteindelijk in grotere rampspoed.”

  Je zegt het niet met zoveel woorden, maar je bedoeld uiteraard weer die eeuwige tweede wereld oorlog. Man, kijk toch eens verder dan je neus lang is. Het gevaar komt nu uit een hele andere hoek. Het zijn niet de Nationalisten die een bedreiging zijn, het zijn de multiculti facsisten die ons naar de afgrond richten. Over zwart/wit gesproken, jij denkt dat het gevaar maar uit één hoek kan komen, de “levensgevaarlijke rechtsextremisten”.
  Multiculti fascisten willen ons laten geloven dat wij blanken heel slecht zijn en dat die arme allochtoontjes alleen maar slachtoffer kunnen zijn. Hoe dan ook, wij zijn altijd het schuldige volk. Om te kotsen is dat!

 14. 18

  Nederlanders en Oosterijkers staan aan de top van de kankerpitten in Europa en op de vijfde plaats van de rijkste landen. Waar moeten we nu trots op zijn? Is Nederland zo rijk omdat we kankerpitten zijn, of kankeren we omdat we een rijk land zijn? Er is veel mis in ons land, maar kankeren lost niets op. Vrijheid van kritiek en discussie horen tot de fundamenten van de democratie; schelden is de ondergang van de democratie. Dictaturen maken altijd gebruik van scheldpartijen:
  op een geloof, een partij, een ras enz. Elkaar uitmaken voor nazie of fascist slaat op niets en is een zwaktebod. Ik heb heel wat kritiek op deze regering Balkenende, die ik graag vergelijk met de regering
  van Colijn van voor 1940. Colijn zag kans om Nederland economisch volstrekt achterlijk te houden, was graag moralistisch en tegen sociale voorzieningen. Maar we leven niet onder een systeem dat te vergelijken is met dat van Hitler of Stalin. Wie dat nu al zegt heeft geen woorden meer over als het pas echt erg wordt. Juist de mensen die oorlog hebben overleeft zullen die vergelijking dan ook echt niet maken. Wel vergt het onze aktieve zorg om zulke tijden niet meer, liefst zelfs nooit meer, terug te krijgen. Maar dat bereiken we niet met schelden en niet met loze woorden, maar met discussie en daden. Daarbij hoeven we het niet in alles met elkaar eens te zijn, dat kan zelfs niet in een democratie, maar over dit punt moeten we het wel met elkaar eens zijn. Ik geloof niet in de loze woorden over een muliculturele samenleving en ook niet in prachtwijken. Maar schelden hierop lost niets op en alles goedvinden ook niet, want dat is geen tolerantie en ook geen doordacht gedogen, maar gebrek aan bestuurlijke moed en duidelijkheid, wegpraten en problemen voor je uitschuiven. Wie pakt de koe bij de horens met een deugdelijke analyse van de echte problemen in onze samenleving, niet die die ons door propaganda worden aangepraat, en wie willen er daarna met zorg over discussieren?
  Ik wens Geen Commentaar in het komende jaar veel discussie met argumenten, zonder te schelden, liefst nog opbouwend zelfs, en zonder lange tenen.

 15. 19

  @Spuyt12

  “”We must secure the existence of our people and a future for White children.”

  Oh ja, die zin had ik nog niet eens gezien.

  Ik wist niet dat hij onderdeel was van het uitschot van de Nederlandse Samenleving, white trash. Snap nu ook waarom hij zo laf anoniem achter een proxy zit.”

  Vind jij het dan niet de moeite waard dat ons volk behouden blijft. Hoe ver kun je gaan in je multiculti-gekte? Ik snap niet dat je onze eigen kinderen met deze multicultiramp wilt opzadelen en ze tenslotte naar de afgrond wilt helpen. Uiteindelijk zullen de blanken onderdrukt worden op hun eigen grondgebied, is dat dan wat je wilt? Als het zo doorgaat worden we een minderheid, en geloof maar niet dat ze lief voor ons zullen zijn, dat zijn ze nu al niet. Gelukkig zijn ze nu nog een minderheid die ons nog niets kan maken. Maar dit zal snel veranderen als het zo doorgaat.

  Verder wil ik even kwijt dat het een schande is dat je hier in Europa géén vrijheid van meningsuiting hebt, terwijl ze héél hard roepen dat het wel zo is. Als je iets maar vaak genoeg zegt gaan mensen het vanzelf geloven. In een land waar je veroordeeld wordt voor de kreet “vol is vol” heerst onderdrukking. Het is namelijk niet zomaar een kreet. Nederland is op een paar stadstaten na het dichtstbevolkte land ter wereld. Toen Nederland 11.000.000 inwoners telde heeft de toenmalige koningin al gezegd dat ons land vol was. Waarom wordt dan iemand als Janmaat tig jaar later veroordeeld voor zo’n uitspraak, terwijl er op dat moment weer 4.000.000 mensen meer woonde in Nederland.
  Het is dat ellendige artikel één van de grondwet die ons telkens weer onderdrukt. Je hebt maar één keuze, en dat is de multiculturele samenleving. Denk je daar anders over dan ben je een misdadiger. Zowel Pim Fortuyn wilde (vermoord door links) en Geert Wilders (nog niet vermoord door links) WIL van dit artikel af. Het is niet voor niets dat veel internetsites de server in Amerika hebben staan omdat ze anders vervolgt worden. In Amerika bestaat dit achterlijke art. 1 namelijk niet. In Amerika is art. 1 de vrijheid van meningsuiting, en zo moet het zijn. Het is niet zo gek dat mensen bang zijn voor hun mening en hun identiteit verbergen.

  Dat moet wel in zo’n links fascistische multiculti dictatuur!

 16. 20

  @12 • de Abhorsen,

  “Grappig genoeg had ik laatst een docu gezien over toen het Westen voor het eerst echt goed het Midden-oosten ontdekte. Alle hoge heren waren er zeer van gecharmeerd. Men begon huizen in te richten op Arabische wijze, zich zelfs zo te kleden, er kwamen speciale hoeren tenten die het idee van een harem na-deden, er waren feesten waarin mannen en vrouwen zich verkleden als arabier. Kunstwerken werden geïmporteerd uit, of geïnspireerd op. etc. etc.”

  Die hoge heren zorgen er nu echt wel voor dat ze niet tussen het allochtone uitschot komen te wonen, dat laten ze over aan mensen die minder goed in de slappe was zitten. Denk je echt dat Doekle Terpstra, Marcel van Dam, of nog wat van die multiculti salonsocialisten tussen relmarokkanen wonen, ze kijken wel uit. Ze bekritiseren liever de gewone “racistische” man die er wel tussen woont. Al dat genuanceer en geschipper, je lost er niets mee op. Om problemen op te lossen heb je een duidelijke lijn nodig, anders blijft alles precies zoals het is.

  Bovendien, er zijn ook mensen die zeer gecharmeerd zijn van de Gorilla Bokito. Dat wil nog niet zeggen dat ze hem ook in huis willen!

  Maar ik weet het zeker, jullie sturen je eigen kinderen ook niet naar een zwarte school. Jullie zorgen er ook wel voor dat jullie zelf veilig zitten. Jullie zijn echte salonsocialisten, lekker links lullen en er voor zorgen dat je zelf nergens last van hebt. Lekker vanaf een veilige plek “racistische Nederlanders” bekritiseren.

 17. 21

  @12 • de Abhorsen,

  “Het is rechts geweest die deze mensen voornamelijk heeft binnen gehaald. De SP waarschuwde lang voordat Wilders zelfs bestond al voor de problemen die aan het ontstaan was in de oude volksbuurten. De SP heeft lang voordat welke rechtse (of andere) partij ook dit als een probleem aangekaart. Ik neem aan dat de SP in jouw visie daarom rechts is?”

  Als tijdelijke gastarbeider ja! Het was de bedoeling dat ze uiteindelijk weer terug zouden gaan naar hun land van herkomst, net zoals de Spanjaarden en Italianen dat hebben gedaan. Maar die linkse knuppels vonden het zielig om onze Mohammedaanse “medelanders” terug te sturen, ze hebben er voor gezorgd dat ze hier konden blijven en dat ze hun hele gezin hier naar toe konden halen. Nog steeds vindt er een Tsunami aan importbruiden plaats waar linkse multikul fascisten geen klote aan willen doen.

  Dat de SP dit probleem lang geleden heeft aangekaart klopt inderdaad. Het is zelfs zo dat ze die mensen wilde helpen terug te keren naar hun eigen land. Dit is een zeer goed punt van de SP geweest wat ik zeer van hun bewonder. Ook de SP werd toen als “racistische” partij in de hoek gezet en van het hele “feestje” kwam niets terecht. Het is ook niet zo dat ik alles wat links te bieden heeft bij voorbaat afkeur. Het is meer dat multiculti ideaal dat bij een deel van links hoog in het vaandel staat. Inkomens nivellering en andere vormen van een eerlijke verdeling van de welvaart juich ik toe. Het is gewoon de Tsunami van allochtonen die ik afkeur, ik weet dat veel SP’ers dat ook doen. Het is meer het economisch aspect dat hen doet bewegen om op die partij te stemmen. Helaas!!!!, neemt de SP het nu ook steeds meer op voor allochtonen, al vraag ik me nog steeds af hoe Marijnissen er nu echt zelf over denkt. Ik heb hem ook wel eens horen zeggen (vrij recent) dat Marokkanen alleen maar willen profiteren. Op dit punt blijven de meeste partijen erg vaag, ook het CDA en de VVD.

  Rita Verdonk en zeker Geert Wilders zijn op dit gebied veel duidelijker, en dat trekt mij.

  Ik zie de problemen in de toekomst alleen maar erger worden, dus als deze mensen het onderspit delven voorspel ik dat er enkel een nog radicalere politicus voor in de plaats komt.
  Denk nou maar niet dat de komende tijden de problemen kleiner worden, ze worden enkel groter omdat er steeds meer allochtonen bijkomen.

 18. 22

  @12 • de Abhorsen,

  “Overigens in een algemene note, als je iemand als Floris Cohen en zijn onderzoek mag geloven naar de verlichting (vooruitgang wetenschap, filosofie, etc.) bij verschillende beschavingen. Dan is tot nu toe vaak de stop geweest van een verlichte periode, van vooruitgang het punt waarop een beschaving in zichzelf keerde. Zich afsloot van de buitenwereld. Zo is o.a. de Islamitische verlichting ge eindigt toen ze te vaak werden binnen gevallen en is hun toen nog open samenleving in zichzelf gekeerd geraakt en veel meer op geloof gaan focussen. Kort daarna hielt hun verlichte periode op. Radicale persoonlijke interpretatie; Mensen als Wilders zullen ons uiteindelijk niet behoeden van eensgelijks vervallen ala de Islamitische beschaving, ze zullen er juist voor zorgen. Verlichting en een open samenleving die open staat voor ideeën lijken redelijk sterk aan elkaar verbonden.”

  Kijk het is ook maar wat je wilt en hoe je de toekomst voor ogen hebt. Ik persoonlijk ben er voorstander van dat de verschillende rassen en culturen behouden blijven. Ik denk dat dit juist de diversiteit ten goede komst. Wil je een kleurrijke wereld dan moet je juist niet mengen, want dan blijft onze wereld divers.

  Als je gaat mengen dan krijg je juist op den duur een saaie wereld. Er zullen dan enkel mensen rondlopen die lichtbruin zijn met allemaal dezelfde ideologie, en dat is toch zeker iets wat multikul idealisten niet willen. Ze willen een diverse en kleurrijke wereld.
  Hieruit blijkt dat hun theorieën over een kleurrijke samenleving en hun vermengingpolitiek haaks op elkaar staan.

 19. 23

  @14 • Spuyt12,

  “Jansen, jij hebt zojuist met je quote compleet kleur bekend. Ik voel dan ook weinig behoefte op je in te gaan. Maar goed…”

  Waarom dan niet? Vind je dat je groepen mensen moet uitsluiten voor een discussie?

  Dan noem je mij een extremist, nou dit doe ik echt niet. Ik ben altijd bereid om met iemand een discussie aan te gaan, ook al denkt hij totaal anders als ik. Ook met moslims, Surinamers of wat dan ook ben ik bereid voor een gesprek, mits je natuurlijk niet bedreigt wordt. Ik vind het altijd interessant om meningen te horen van mensen die er totaal anders over denken en hoe ze hun standpunten onderbouwen.

  Of is het soms dat je een discussie niet aandurft omdat je bang bent dat je jouw verhaal niet goed kunt onderbouwen?

 20. 24

  “Vind je dat je groepen mensen moet uitsluiten voor een discussie?”

  In principe niet, maar wie in eugenetica gelooft (of in de ark van Noach of in homeopathie), gelooft in iets dat al zo vaak als manifeste onzin is ontmaskerd, dat er wel heel schokkend nieuw bewijs moet zijn om de discussie te heropenen.

 21. 25

  Ik heb dat hele forum van jullie ééns doorgefietst, wat me opviel was dat de mensen op dit forum het zat zijn dat er zoveel geklaagd wordt in Nederland.

  Op zich best wel humor; een klaagforum dat er zoveel geklaagd wordt. Eigenlijk doen jullie dus precies hetzelfde. Jullie hebben zelfs eens nieuw onderwerp om over te klagen gecreëerd.

  Jullie klagen over Wilders en andere rechtse mensen, maar ook klagen jullie over het feit dat iedereen overal ontevreden over is. Hebben jullie je wel eens afgevraagd hoe hypocriet jullie eigenlijk bezig zijn.

  Klaag niet, maar wees positief over Wilders en de verrechtsing van de Nederlandse politiek. Dat schept juist een nieuw groepsgevoel en dat is juist waar het volgens sommige schrijvers aan ontbreekt in dit land.

  Zie de nieuwe politiek als een positief iets en jullie gaan vanzelf optimistischer denken over de huidige ontwikkeling. We hebben tegelijkertijd weer een duidelijk doel voor ogen en dat is; Nederland weer Nederlands maken en Europa weer Europees.

  Een duidelijk doel is waar het de laatste tijd aan ontbreekt. Iederéén heeft alles al en heeft geen wensen meer om van te dromen.

  Ons volk weer op één lijn krijgen zodat we op kunnen treden tegen de nieuwkomers die het nu voor ons verpesten.

  Geloof me, als we weer trots kunnen zijn op ons volk en tot wat voor een verbluffende prestaties ons ras is staat was en is, dan komt het gevoel van geluk vanzelf weer terug.

 22. 26

  @24 • Scientist of the Invisible,

  “In principe niet, maar wie in eugenetica gelooft (of in de ark van Noach of in homeopathie), gelooft in iets dat al zo vaak als manifeste onzin is ontmaskerd, dat er wel heel schokkend nieuw bewijs moet zijn om de discussie te heropenen.”

  Vind je al die oorlogen die er vandaag de dag woeden als gevolg van de multiculturele samenleving dan niet schokkend genoeg? Vind je al die terreur die er vandaag de dag plaatsvindt dan niet schokkend genoeg? Vind je al die criminaliteit die er vandaag de dag door allochtonen gepleegd wordt dan niet schokkend genoeg? Ik vind de hele toestand in Nederland en de rest van de wereld schokkend genoeg om de discussie over de multiculturele samenleving te heropenen. Ook moeten we ons ernstig afvragen of we wel moeten doorgaan met die verkeerde weg die we zijn ingeslagen.

  Immers als de Arabier in de woestijn was gebleven dan was er nooit een vliegtuig door het WTC gevlogen. Als de zionist in Israël was gebleven dan had hij nooit een aanval op Irak kunnen voorbereiden (Paul Wolfowitz).
  Als de Marokkaan in het rif was gebleven dan had hij geen treinen in Madrid kunnen opblazen en had Theo van Gogh ook nog geleefd.

  Alle oorlogen worden veroorzaakt omdat we bij elkaar over de vloer komen. De oorlogen zijn het gevolg van de multikul.

 23. 27

  @25:
  Fiets ons ‘forum’ nog maar eens door. Ja, we maken ons zorgen, ja, we zien problemen, maar we geloven nog steeds in Nederland en tolerantie.

  Jij komt hier even langs, dropt een paar regels die zijn geïnspireerd op Adolf Hitler en je vindt dat we nog gewoon met je moeten praten? Eenieder die dweept met white power enz. kan rekenen op mijn diepste en ergste aversie. Het geeft namelijk blijk van een onbegrensde domheid. En dat jij, in tegenstelling tot veel van je vriendjes wél weet hoe te spellen maakt jou nog een graadje erger, en enger.

  @26:”Vind je al die oorlogen die er vandaag de dag woeden als gevolg van de multiculturele samenleving dan niet schokkend genoeg?”

  Sorry? Welke oorlogen woeden er ‘wegens’ de multiculturele samenleving? Voorbeelden graag.

  “Alle oorlogen worden veroorzaakt omdat we bij elkaar over de vloer komen. De oorlogen zijn het gevolg van de multikul.”

  Joh, en alle files ontstaan omdat er auto’s op de weg rijden. Nog meer wijsheden, Einstein?

  Wat stel je voor? Een verbod op vakantie in het buitenland? Geen handelsbetrekkingen meer overzee? Dit is met afstand het meest lachwekkende pleidooi dat ik in tijden gehoord heb.

  De volgende stap is natuurlijk dat steden geen contact meer mogen hebben omdat dat hommeles geeft tussen de steden (in het verleden waren er aardige twisten), en daarna verbieden we buren contact te hebben met buren. Dat geeft immers maar burenruzies.

  Please. Grow up en zie het mooie. De arabieren leverden onze wiskunde, de Romeinen ons schrift. Napoleon het metrische stelsel en ga zo maar door. We zijn wie we zijn dankzij onze interactie met andere volkeren, niet ondanks.

  “Als de zionist in Israël was gebleven dan had hij nooit een aanval op Irak kunnen voorbereiden (Paul Wolfowitz).”

  Ha! Deze zin is het mooist. Vogel zelf maar uit wat er hieraan niet klopt.

 24. 29

  Wat ik graag zou willen weten is wat nou de daadwerkelijke oplossingen zijn die mensen als Jansen zich voor Nederland voorstellen.
  Je klinkt als iemand met een uitgesproken mening en idealen, Jansen. Maar hoe gaan jullie het praktisch aanpakken als je aan de macht komt? Heb je een programma? Een organisatie? Wat doe je er zelf aan, in het dagelijkse leven, om e.e.a. te bereiken?
  Of heb je alleen maar praatjes?

 25. 31

  “Ik ben altijd bereid om met iemand een discussie aan te gaan, ook al denkt hij totaal anders als ik”.

  Oh ja. ik heb anders pas geleden nog een ander type reactie van je gelezen. Niet voor niks meldde spuyt hier eerder nog dat hij verbaasd was over het feit, dat je ook reacties kon schrijven zonder te gaan schelden.

  Maar aan je reacties te zien, blijkt wel dat je domheid geen grenzen kent, hoe graag je ook grenzen zou willen trekken tussen de verschillende groepen mensen, die in ons land geboren zijn.

  Wat voorbeeldjes van je domheid:

  “Vind je dat je groepen mensen moet uitsluiten voor een discussie?”, antwoord je als spuyt meldt niet graag met een fascist in discussie te willen gaan. Die vraag mag je rustig stellen, maar heeft weinig waarde, wanneer jij hele groepen uit onze samenleving uit wil sluiten. Als jij hele groepen uit de samenleving uit wil sluiten heb je weinig recht om te gaan klagen, dat mensen niet met je willen praten. Dat doe je gewoon je zelf aan, net als die kleuter op stormfront. Iemand die daar gaat zitten klagen over allochtonen, bewijst meteen hoe hij zelf normaal al op allochtonen reageert. En als je zelf mensen vijandig benadert, kun je verwachten dat zij jou ook vijandig tegemoet treden. Daar zijn waarschijnlijk ook al jouw eigen problemen met allochtonen aan te wijten. Ikzelf woon al ruim 30 jaar in zwarte wijken en mijn kinderen gaan gewoon naar ´zwarte scholen´. Wij hebben niet meer problemen met allochtonen dan met autochtonen en dat ligt vast en zeker aan onze eigen instelling naar de mensen toe. Één van mijn kinderen heeft een vriend, die (ook) altijd bijzonder wantrouwig op allochtonen reageert. Als hij voorbij het speeltuintje om de hoek komt, kijkt hij de daar vaak aanwezige grotendeels allochtone hangjongeren (bijna altijd zitten er ook een paar blanken tussen, maar dat terzijde) altijd wantrouwig aan en dat wantrouwen wordt dan ook regelmatig door hen even wantrouwig beantwoord. Soms komen ze dan bij mij thuis met verhalen, dat ze moesten ´vluchten´ voor die jongeren. Gek genoeg gebeurt dat nooit, wanneer mijn zoon (of ik) in zijn (mijn) eentje langs die jongeren loopt. Daar zit waarschijnlijk ook precies het grote verschil tussen jou en de multicul figuren (zoals jij die noemt): de multicul figuren krijgen minder problemen met de door jou gehate groepen, juist omdat zij die groepen minder haten dan jij dat doet. Jij krijgt de problemen juist omdat je ze zelf op zoekt.

  En trouwens, gezien je vorige reactie op mij, verbaast het me, dat je het woord vrijheid van meningsuiting nog in de mond durft te nemen, tenzij we jouw vrijheid van meningsuiting zien, zoals jij hem uitdraagt: vrijheid van meningsuiting is volgens jou de vrijheid om jouw mening te uiten en iedereen anders moet zijn bek houden. En dat komt inderdaad precies overeen met GW en RV, wanneer zij weer eens ´kritiek´ hebben op bijvoorbeeld Doekle Terpstra of Ella Vogelaar: deze mensen hebben een andere mening dan GW of RV en dus moet hen de mond gesnoerd worden.