Quote van de Dag: Gary Kasparov

Garry Kasparov (Foto: Flickr/Esthr) Schaaklegende Gary Kasparov is naar België gekomen om te schaken, maar blijft in de eerste plaats een van de meest zichtbare leiders van de oppositie in Rusland. Hij wil dat Europa Rusland eindelijk als een dictatuur durft te bestempelen.

?De acties van Poetin?s regime verdienen het bekritiseerd te worden. Ik hoop dat de leiders van de Europese landen, en ook de Verenigde Staten, een hard standpunt in zullen nemen en simpelweg appels, appels durven te noemen.?

Gisteravond in de zapservice van Pauw en Witteman (na 30 minuten).

 1. 1

  Kasparov durft wel en ik geef de beste man geen ongelijk. Volgens Kasparov is Poetin door zijn KGB-verleden niet helemaal te vertrouwen.

  “Als hij u iets vertelt, heeft hij de bedoeling zijn ware intenties te verbergen.” las ik bij de belg.

  Ook mooi de reacties van de cabaretiers na afloop van dit filmpje. Zou het trouwens genoeg zijn voor (weer) een liquidatie?

 2. 2

  maar maaar… maar Poetin heeft olie! Poetin lief!

  (en eigenlijk is het vrees ik de bittere waarheid dat zelfs als we wat aan Poetin zouden willen doen dan zou onze afhankelijkheid van Rusland daarvoor wel eens te groot kunnen zijn. Of worden in de toekomst).

 3. 3

  Tja, buitenlands beleid is ook het behartigen van het eigenbelang, inclusief het economische, dus hoe vervelend ook: Kasparov heeft gelijk, maar zal niet snel zijn zin krijgen..

 4. 4

  Het blijft jammer dat de wereld zo met elkaar verweven is dat economische belangen zwaarder meewegen dan ‘de waarheid’.

  Ik zag dat jullie ook een correspondent uit Rusland hebben: Komt deze quote ook in Rusland op tv/kranten, of gaat het Rusland voorbij en krijgen alleen de ‘west-europese’ landen de mening van Kasparov te horen?