1. 1

  Tsja… het werkt meestal wel. Hoe meer een geloof tegen gewerkt wordt, hoe sterker het groeit.

  Het zorgt er ook voor dat alle koppen weer eens dezelfde kant op staan.

  Ik zeg wel eens voor de gein dat een flinke hongerwinter het beste is wat Nederland zou kunnen overkomen. Dan weten mensen weer eens wat echt arm is in plaats van de definitie van arm die we nu gebruiken. (Van die vette wijven die de hele dag op de bank zitten en kabeltv kijken zijn niet arm, hoezeer ze dat ook beweren)

 2. 2

  Ja, maar tegelijkertijd geeft het wel een heel negatief beeld over het geloof, vind je ook niet?

  Als het slecht gaat met het geloof, dan gaat het in dat land waarschijnlijk goed.

  Waarom is dat toch?

 3. 3

  Als het goed gaat met mensen hebben ze geen behoefte meer aan een troostend/steunend iets. Als je elke dag moet vechten om te overleven is het natuurlijk een prachtige gedachte dat je in het hiernamaals beloond wordt.
  Kijk maar eens wat er in nederland gebeurt als er hier iets schokkends gebeurt. Dan stromen de kerken opeens weer vol. Dan hebben de mensen toch opeens weer behoefte aan iets. Na de moord op Pim Fortuyn zaten er opeens ook allemaal mensen bij ons in de kerk…

 4. 4

  Een bekend gegeven, inderdaad. Betekent dat dan dat voor veel Nederlanders het geloof in het bestaan van God omgekeerd evenredig is aan het geluksgevoel?

  Behalve het hiernamaals zit er natuurlijk ook nog iets in het feit dat je God helemaal niet nodig hebt in het dagelijkse leven als het je goed gaat. Zodra je de controle verliest, dan heb je Hem opeens nodig.

 5. 7

  Waarom denk je dat ik al jaren op vechtsporten zit???

  :P

  Even een vrolijke bijbeltekst om de organisatoren van de pogrom nog op andere gedachten te brengen:

  Ik qoute: Deuteronomium 32: 41 – 43

  41 Indien Ik Mijn glinsterend zwaard wette, en Mijn hand ten gerichte grijpt, zo zal Ik wraak op Mijn tegenpartijen doen wederkeren, en Mijn hateren vergelden.

  42 Ik zal Mijn pijlen dronken maken van bloed, en Mijn zwaard zal vlees eten; van het bloed des verslagenen en des gevangenen, van het hoofd af zullen er wraken des vijands zijn.

  43 Juicht, gij heidenen, met Zijn volk! want Hij zal het bloed Zijner knechten wreken; en Hij zal de wraak op Zijn tegenpartijen doen wederkeren, en verzoenen Zijn land en Zijn volk.

  Kom op jongens! Er is nog hoop! Jullie kunnen zondag nog netjes in de kerk gaan zitten!

  :P

  Goed, evangeliseren is niet mijn sterkste kant….