1. 2

  Oei… Geen verrassing, maar ik krijg toch iedere keer de neiging om van de daken te schreeuwen, dat er alleen maar meer Mohammed Attah’s en Samir A.’tjes bijkomen (en dus hoe dan ook meer doden gaan vallen) door dit soort acties.

  Naast het feit dat hij de waarden te grabbel gooit die hij zegt hoog te houden.

  Maar ik verval in cliches.

 2. 3

  De hele post is cliché, maar ik krijg toch een gevoel van complete machteloosheid als ik weer zo’n bericht lees.

  De domheid van het beleid van de man, en een natie die dit alles laat gebeuren, terwijl men zich een jaar of 8 nog druk maakte of de president zich had laten aftrekken door een stagiaire…

 3. 4

  @3 ik vind het, jij vind het, en gelukkig vind een steeds groter deel van de amerikanen het ook.

  Ik maak me er al meer zorgen om of iemand de ballen gaat hebben om het beleid enigzins terug te draaien als de havikken het witte huis verlaten hebben, of dat we op een glijdende schaal beland zijn.

 4. 6

  We begrijpen in Europa niet dat Bush die wetgeving er allemaal doorheen kan jagen en dat hem dat geen punten kost op zijn waarderingspolls. Het is nu eenmaal zo dat (volgens de Gallup-peiling) de Amerikanen in meerderheid vinden dat de Republikeinen beter zijn in het bestrijden van terrorisme dan Democraten. Daarom blijft Bush (en Cheney nog harder) er zo over dooremmeren.

  Teglijkertijd is het dan misschien nog wel bizarder dat Bush’ approval rating (en de kansen voor de Republikeinen bij de midterms) juist wél dalen na een (netniet) seksschandaal.

 5. 7

  Halfleeg of halfvol

  @5 Zie het als de ultime kans voor Europa om weer heer en meester van de werled te worden. Eindelijk trekt de bully zich weer terug in zijn hok. Effe de puinhopen afstoffen en naar ons bevinden inrichten en we kunnen weer verder op een toekomstgerichte koers met onze ethiek als stuurman. Mooi toch kan bijna niet beter.

 6. 8

  @6&7 Hoezo USA vs EU? Weten jullie wel wat er in ons eigen land allemaal onder het mom van “terrorismebestrijding” (goed: de opstellers van de wet zullen dat best voor ogen gehad hebben gehad) door de kamer geloodst is? Ik ook niet precies -dat is juist het enge-, maar feit is wel dat je nu constant met je ID moet rondlopen en dat de gegevens van mn OV-pas dadelijk ook niet beschermd zijn. En je kunt maar beter netjes je vakensschitzel opeten als je naar de VS vliegt.

 7. 11

  “Gelet op het geldende vertrouwensbeginsel vindt de minister dat ervan kan worden uitgegaan dat de Verenigde Staten zich zullen houden aan de toezegging dat Al D. geen risico loopt om te worden gefolterd.”

  Riiiiiight… net als met die martelpraktijken die NIET in NL zouden worden uitgevoerd…

  Overigens is uiteraard eenieder die afwijkt van de norm verdacht.