Quote van de Dag: “Yet another fake Clinton scandal”

It is, in a way, almost appropriate that the final days of the struggle for the Democratic nomination have been marked by yet another fake Clinton scandal ? the latest in a long line that goes all the way back to Whitewater.

New York Times-columnist Paul Krugman is bang dat het Clinton-bashen de Democraten de verkiezingen gaat kosten.

  1. 1

    Tsja, een beetje vermoeiiend verhaal: een column over de achtergrond bij hoe het gaat zoals het gaat. Ik bedoel: een interessante analyse, maar de meest duidelijke conclusie die hij trekt, zij het impliciet, is: Obama wordt de Democratische candidaat en hij gaat het nog lastig krijgen tegen McCain. Maar dat wisten we al en dat geldt net zo hard voor Clinton. Het enige interessante wat hij meldt – maar dat kan ook een mening zijn – is dat Obama’s healthcare-plan wat rammelt. Maar daarmee demoniseert hij Obama in feite omdat Clintons gezondheidsplan zo’n beetje het enige inhoudelijke wapen is wat ze heeft. Geen wonder dus dat Obama er misschien een beetje bleek (haha) bij afsteekt wat dat betreft. Maar, en dat zegt hij zelf ook, het gaat uiteindelijk om wie het van McCain kan winnen.

    Daarnaast: werkt hij niet net zo hard mee aan het ‘schandaal’ door het helemaal dood te analyseren en het volledig aan Obama-aanhangers toe te schrijven?

    Kortom: een beetje een pot-en-de-ketel-verhaal.