Quote van de Dag: Tikfoutsites

Dit is echt ziek. Je kind wil een tekening downloaden op Sesamstraat.nl, en hij zit opeens op een site waar hij nog lang niet aan toe is. Wat bezielt mensen?

Aldus hysterica politica Mirjam Sterk van het CDA die kinderen wil behoeden voor tikfoutsites, vanwege de vermeende slechte invloed op kinderen. Begrijpt iemand wat er mis is met Sesamstaat.nl?

 1. 1

  Tjongejonge, wat is er mis met een landingspagina? Natuurlijk is het geldklopperij (advertentiefarm!) Als een kind daar terecht komt snapt ie heus wel dat er iets mis is, en gaat op zoek naar de echte pagina.

  “Nog lang niet aan toe is”. Kom op zeg… Op nu.nl staan nog meer van die links naar totaal onschuldige domeinen. Ja, als je verder klikt, dan kom je wel eens op iets minder ‘geaccepteerds’.

 2. 2

  Een van jullie twee (Joost of Mirjam) is vast kinderloos…

  Maareh, ik ben ook van mening, dat mw Sterk zich onnodig druk maakt en betuttelend opstelt. Een kind, dat op sites komt, waar het niet aan toe is, snapt daar geen reet van en heeft daar dus ook geen enkele boodschap aan. Het kan natuurlijk wel voorkomen, dat zo´n kind op een site komt, waar het zelf wel aan toe is, maar waar de ouders nog niet aan toe zijn.

  “Hoe komt die viezigheid op jouw PC?”
  “Wat? O jee, wat is daar mee gebeurd? Dat was een tekening, die ik van Sesamstraat heb geplukt…”.

 3. 3

  Uit het volkskrant artikel:

  Volgens Sterk kan Rouvoet tikfoutprofiteurs op meerdere manieren dwars zitten. Als een nieuwe website wordt aangemeld, kan de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) alle namen die erop lijken óók registreren en ervoor zorgen dat die naar de goede site doorlinken

  ALLE namen die er op lijken? Alleen het woord “viagra” kan al op een paar miljoen manieren verkeerd geschreven worden. Ik voorspel voor binnenkort veel vacatures bij de SIDN.

 4. 8

  Mijn god wat een incompetente en hysterische dame. Liever iemand met een strafblad in de 2e kamer dan dit soort types..

  En die suggesties die ze vervolgens doet, doen me denken aan uitspraken van Ted “tubes” Stevens lol.