Quote van de Dag: Telefoontaps

[qvdd]

“We don’t want anything to occur that prevents the Italians from doing as good a job [in fighting organised crime] as they have in the past.”

Lanny Breuer, staatssecretaris van Justitie in de VS, steunt het protest van Italiaanse politie, justitie en media tegen een nieuwe wet van de regering Berlusconi. In de voorgestelde wet wordt het plaatsen van telefoontaps en het gebruik van de resultaten daarvan in de pers veel moeilijker. Is Berlusconi de enige Europese regeringsleider die opkomt voor de privacy, of is het hem vooral om zijn eigen privacy te doen? Volgens een openbaar aanklager zou een aantal hoge maffia-bazen zonder de bestaande wetgeving niet in de cel zitten.

 1. 1

  Een machtige bondgenoot:

  “Yesterday, Rupert Murdoch’s Sky Italia satellite network said the bill represented “a serious attack on freedom of the media and expression” and announced that if it became law it would be challenged in the European court of human rights.”

  Het lijkt me dat het een wet is die alleen voor Berlusconi zelf goed uitvalt, al hoewel hij zelf toch ook mediabedrijven bezit. Hun mening zal als klei in de handen van de pottenbakker zijn/blijven.

 2. 3

  Waar maakt ie zich druk om? In Nederland wordt veel meer afgetapt dan in Italië.

  BTW: is het de bedoeling, dat we die retorische vraag beantwoorden, of Berlusconi bij dit wetsvoorstel aan de privacy of aan zijn eigenbelang denkt? Zelfs zijn eigen volgelingen weten, dat hij het slechts uit eigenbelang doet (en staan daar volkomen achter).