Quote van de Dag: Sovjet-Web

,

Some amendments to the European Telecommunications directive allow administrative authorities in each Member State to define which are the authorised software applications for the internet. Parts of the directive should be implemented by the member states through requiring specific “technical features” in electronic communications networks. Live-analysis and filtering compose a pre-requisite for a “Soviet style” censorship environment.

Aldus de elektronische burgerrechtenbeweging Foundation for a Free Information Infrastructure (FFII) in hun reactie op de telecom-amendementen die nu op grote snelheid door het Europarlement geleid worden.

Reacties (1)

#1 Martin Swinkels

Het ergste is nog dat de FFII in de woestijn roept. Geen verhitte debatten op GC, geen hond die het wat kan schelen. Half Nederland zou rustig door de AIVD een webcam in de slaapkamer laten ophangen in ruil voor 3 cent korting per liter benzine.

Ligt er nog wel ergens een grens die de overheid niet mag overschrijden? Of vinden we alles goed in de jacht op vermeende terroristen? Ik weet dat het niet netjes is om de bruine kaart te spelen in een debat, maar bij gebrek aan debat doe ik het toch maar. Zou de grens bereikt worden als de overheid providers dwingt om een geel sterretje toe te voegen aan emails die door bepaalde bevolkingsgroepen worden verstuurd? Of een roze driekhoekje? Of een halve maan?