Quote van de Dag: Sociale wanorde

“Ongeordende seksuele relaties en promiscuïteit hangen vaak samen met armoede, oorlog en sociale wanorde. De eerste, fundamentele opdracht van welvarende westerlingen is het oplossen van die problematiek.”

Aartsbisschop Eijk verdedigt in de Volkskrant de uitspraken van de paus over condoomgebruik en aids en breekt daarbij een lans voor de ouderwetse white man’s burden. En wat is in vredesnaam “sociale wanorde”? Dat mensen niet meer vriendelijk gedag zeggen als meneer pastoor voorbijkomt?

 1. 1

  Als ik het goed lees zit het zo. Oorlog creeert homosexualiteit en losbandigheid zorgt voor anarchie.

  Nu worden veel oorlogen gevoerd in naam van God en staat de kerk vooraan als het gaat om kindjes in het donker knijpen… ergo Van Eijk erkent schuld namens de paus?

  Ben overigens blij dat Bush Afrika niet meer lastig valt met zijn abstinence. Die heeft zo jaren werk van Clinton verpest.

 2. 2

  @1: Ben overigens blij dat Bush Afrika niet meer lastig valt met zijn abstinence

  Huh? Had Afrika last van het feit dat Bush blijkbaar niet meer neukt?

 3. 3

  @ “Ongeordende seksuele relaties en promiscuïteit” enz.

  Een these zo armoedig dat die vaststelling er ?restlos? het enige interessante aan is. Tautologisch gewauwel van een ueber-prelaat die ook met de woordelijke volgorde van zijn stelling zijn preoccupatie met sex verraadt. Een onderdrukte belustheid met wrede gevolgen voor de mensheid.

  Hij (de RK) is nu juist een van de grote scheppers van die ‘sociale wanorde’. Maar het is normaal – niet goddelijk – dat niet van jezelf te zien. Je bent hetzelf.